Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bilon Euro

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
correos
Podróżnik
Bilon Euro

Nieprzeczytany postnapisał(a) correos » 12.05.2007 13:39

Cz korzystali państwo w Chorwacji z bilonu Euro, jak traktuja kurs przy wymianie chorwackie kantory, czy można placic bilonem za kolejne przejezdzane odcinki na autostradzie etc. Bede wdzieczny za informacje
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.05.2007 13:42

A czy bilon euro to jakaś gorsza waluta :?: 8O Płaciłem bilonem euro i byli wdzięczni (na bramkach na autostradach), bo nie mieli czym reszty wydawać :D.
correos
Podróżnik
Bilon Euro

Nieprzeczytany postnapisał(a) correos » 12.05.2007 13:44

Leszku czeste w naszych kantorach podejscie do bilonu: Kurs euro skup 3,70 skup bilonu 3,00 zastanawia mnei czy nie wyglada sytuacja podobnie w chorwacji
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 12.05.2007 13:47

Ja również na bramkach na autostradach płacę bilonem.
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 13.05.2007 15:10

Leszek Skupin napisał(a):A czy bilon euro to jakaś gorsza waluta :?: 8O Płaciłem bilonem euro i byli wdzięczni (na bramkach na autostradach), bo nie mieli czym reszty wydawać :D.

Problem z wydawaniem reszty na bramkach spory. Ale trzeba zauważyć, że mają niezły przelicznik, albo mieli w ubiegłym roku. Korzystniej niż w banku.
Jednak lepiej mieć "drobiazgi".
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 13.05.2007 15:29

correos napisał(a):Leszku czeste w naszych kantorach podejscie do bilonu: Kurs euro skup 3,70 skup bilonu 3,00 zastanawia mnei czy nie wyglada sytuacja podobnie w chorwacji

Nie ma na co narzekać. ja osobiście jestem zadowolony z takiego kursu :)
W zeszłym tygodniu zakupiłem 800 EU w bilonie po bardzo dobrym kursie :)

Proponuje kupować tylko bilon bo to też dobra kasa :)

Powodzenia :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.05.2007 15:42

Mirku czy taki bilon można normalnie w kantorze kupić, w jakich ilościach, w jakiej cenie :?: Faktycznie jeśli jest tańszy to może bardziej opłaciłoby się kupować bilon :lol: a to co zostanie wymienić w sklepie przed wyjazdem ;) z Cro na banknoty, które potem można by było drożej sprzedać na miejscu .... :D

A sobie wykombinowałem :lol:
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 13.05.2007 18:23

Leszek Skupin napisał(a):Mirku czy taki bilon można normalnie w kantorze kupić, w jakich ilościach, w jakiej cenie :?:

A sobie wykombinowałem :lol:

Jasny piernik :):):)

Ale ja sobie wykąpinowałem a Leszek/zielony :) dał się na ten lep złapać :)

Gdyby trzeba było obstawiac to byłbym wielkim przegranym :) bo nigdy bym na Ciebie Leszku nie postawił :):)

A teraz poważniej :)

Widząc w kantorze że banknoty EU stoja 3.85 a bilon 3.83 to zagadnałem że chętnie zakupie 2000 EU bilonem :):):)
Nie było dalszej gadki :):):)

Powodzenia :) i niskiego kursu :)
correos
Podróżnik
Bilon Euro

Nieprzeczytany postnapisał(a) correos » 13.05.2007 20:03

Kantor w Oświcimiu bilon Euro sprzedaz 3,68 sprzedaz Euro w banknotach 3,81

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone