Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bilo EURO

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
a-cro-pol
Plażowicz
Bilo EURO

Nieprzeczytany postnapisał(a) a-cro-pol » 02.06.2005 12:59

zostało mi trochę bilonu z poprzedniego urlopu w Grecji, czy zrobię z niego użytek w tym roku w Chorwacji :?:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 02.06.2005 13:37

Chyba bardziej po drodze w Austrii.
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 02.06.2005 14:00

a-cro-pol napisał(a):zostało mi trochę bilonu z poprzedniego urlopu w Grecji, czy zrobię z niego użytek w tym roku w Chorwacji :?:
Mozesz nim zaplacic np za autostrady w Chorwacji.
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 02.06.2005 20:37

Niewątpliwie zrobisz użytek i nie zawadzi wziąć je ze sobą (np. nocleg na trasie - końcówki wynegocjowanych cen, bądź znaczna ich część, wypad bądź przejazd przez BiH - mając małe nominały i kupując coś drobnego,niedrogiego nie narażasz się na resztę w ichnich markach, z którymi poźniej nie wiadomo co zrobić, oczywiście wypad do Czarnogóry,gdzie walutą oficjalną jest właśnie euro a nie nowe dinary serbskie, i wiele innych podobnych sytuacji). PS. Ja sam będąc niekiedy w pobliżu pewnego kantoru od czasu do czasu zakupuję drobnicę. Opłaca mi się, bo od wielu miesięcy mają po 3,80 zł. Jadąc do HR albo będąc już na miejscu zawsze mi się eurobilon przydawał. Warto więc sprawić sobie małą sakiewkę czy coś podobnego. Pzdr.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 02.06.2005 20:59

a-cro-pol napisał(a):zostało mi trochę bilonu z poprzedniego urlopu w Grecji, czy zrobię z niego użytek w tym roku w Chorwacji :?:

Kantory w Polsce też skupują bilon.
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 02.06.2005 21:30

Antyrada!!! Pod żadnym pozorem nie sprzedawaj bilonu w kantorze. Po prostu absolutnie nie opłaca się. Bandyckie kursy, dostaniesz około 3,50 zł albo i gorzej. Lepiej wziąć ze sobą. Lepiej spożytkujesz.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone