Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Billboard w Vodicach

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
qwert123
Autostopowicz
Billboard w Vodicach

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwert123 » 29.08.2010 18:26

Dzisiaj wróciłem z Vodice. Zaintrygowała i jednocześnie przeraziła mnie jedna rzecz.

Chodzi i billboard w centrum miasta przedstawiający twarz człowieka w mundurze wojskowym. Symboliki pagonów nie znam dokładnie ale był to mundur sił lądowych - pułkownik lub generał. Pod fotografią jest napis po chorwacku i angielsku:

"hocu istinu, crno na bijelo!
i want the truth in black and white"

Gdy chciałem robić zdjęcia z przybliżenia to natychmiast podszedł do mnie facet i mi zabronił. Nawet chyba był gotowy zabrać mi aparat! Dlatego też nie mam super dokładnego zdjęcia. Wklejam jakie mam.

Obrazek

Jeżeli posiadacie jakieś informacje na ten temat to podzielcie się.
Pozdr
md
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.08.2010 18:38

qwert123 napisał(a):Dzisiaj wróciłem z Vodice. Zaintrygowała i jednocześnie przeraziła mnie jedna rzecz.

Chodzi i billboard w centrum miasta przedstawiający twarz człowieka w mundurze wojskowym. Symboliki pagonów nie znam dokładnie ale był to mundur sił lądowych - pułkownik lub generał. Pod fotografią jest napis po chorwacku i angielsku:

"hocu istinu, crno na bijelo!
i want the truth in black and white"

Gdy chciałem robić zdjęcia z przybliżenia to natychmiast podszedł do mnie facet i mi zabronił. Nawet chyba był gotowy zabrać mi aparat! Dlatego też nie mam super dokładnego zdjęcia. Wklejam jakie mam.

Obrazek

Jeżeli posiadacie jakieś informacje na ten temat to podzielcie się.
Pozdr
md

Gotovina.Sporo o nim na forum.
qwert123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwert123 » 29.08.2010 18:46

dzięki za szybką odpowiedź;) temat w takim razie do usunięcia
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 30.08.2010 16:06

Ante Gotovina heroj nie zlocinac pelno jego bilbordow na Dalmacji
Pozdrav
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.08.2010 16:29

Ante Gotovina jest prawdziwim bochaterem i generalem horwatske armije . Wszysci prawdżiwi Horwati ga uwielbiajom a zdrajice ga sie bojom. Ante,Ante svi smo za te. :D :D :D :D :D :D
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 30.08.2010 19:38

Josko Bulic napisał(a):Ante Gotovina jest prawdziwim bochaterem i generalem horwatske armije . Wszysci prawdżiwi Horwati ga uwielbiajom a zdrajice ga sie bojom. Ante,Ante svi smo za te. :D :D :D :D :D :D

to dlaczego świat uważa go za zbrodniarza wojennego :?:
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 30.08.2010 20:24

j23 napisał(a):to dlaczego ¶wiat uwa¿a go za zbrodniarza wojennego :?:

To nam samo jako puno govorio o tome "svijetu", a apsolutno nista ne govori o Anti Gotovini. Imate li jos neko pitanje?
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.08.2010 20:25

Bo som popierdoloni i chcom wine podzielit na pu i zjednaczawaju tych co sie broniom z tyma co atakujom,a to jest nie normalnie.Sond w Den Hagi dopiero dla 5 mieszenci daje ostatecznom decizije o wini czy nie wini horwatskich generala Ante Gotovine,Mladena Markaća i Ivana Ćermaka.Gotovini sie sondżi da jest za barzo granatowa Knin w akciji Buża ja Ty powiem da to nije prawda bo tylko 200 pocziskuw je spadlo na miasto a nie 1000 jak srbi muwiom.Zbuntowani Srbi som 5 lat bombardowali Horwatske miasta i robili teszki balagan a nikt o tome nie muwi.Za malo smo ich granatowali ile som zaslużili.Gotovina je dla nas Horvatuv bug i zawsze bendzie w naszim srcima bochater .Osobiszcze uczesniczilem w akciji Buża i wiem o czim muwim.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.08.2010 20:33

Josko Bulic napisał(a):Bo som popierdoloni i chcom wine podzielit na pu i zjednaczawaju tych co sie broniom z tyma co atakujom,a to jest nie normalnie.Sond w Den Hagi dopiero dla 5 mieszenci daje ostatecznom decizije o wini czy nie wini horwatskich generala Ante Gotovine,Mladena Markaća i Ivana Ćermaka.Gotovini sie sondżi da jest za barzo granatowa Knin w akciji Buża ja Ty powiem da to nije prawda bo tylko 200 pocziskuw je spadlo na miasto a nie 1000 jak srbi muwiom.Zbuntowani Srbi som 5 lat bombardowali Horwatske miasta i robili teszki balagan a nikt o tome nie muwi.Za malo smo ich granatowali ile som zaslużili.Gotovina je dla nas Horvatuv bug i zawsze bendzie w naszim srcima bochater .Osobiszcze uczesniczilem w akciji Buża i wiem o czim muwim.

Trzeba godnie na siebie winę przyjąć.I nie nie ma znaczenia ile bomb Serbia a ile Chorwacja.Zrobił cos dla kraju,ale przeciw prawu.Konsekwencje trzeba ponieść.
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 30.08.2010 20:43

AndrzejJ. napisał(a):Trzeba godnie na siebie winê przyj±æ.I nie nie ma znaczenia ile bomb Serbia a ile Chorwacja.Zrobi³ cos dla kraju,ale przeciw prawu.Konsekwencje trzeba ponie¶æ.

Slazem se - za pocetak bi Poljska mogla dostojanstveno priznati svoju krivnju i zlocine, zbog cega su morali intervenirati Hitler i Staljin, kako bi smirili takvo stanje.
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 30.08.2010 20:46

To niek lapjom politikuw serskich kturi som doprowadzili do wojne a nie generala kturi jest obronia swój kraj od bande zbuntowanich i pijanich serbuw. :twisted:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.08.2010 20:55

Biker_HR napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Trzeba godnie na siebie winę przyjąć.I nie nie ma znaczenia ile bomb Serbia a ile Chorwacja.Zrobił cos dla kraju,ale przeciw prawu.Konsekwencje trzeba ponieść.

Slazem se - za pocetak bi Poljska mogla dostojanstveno priznati svoju krivnju i zlocine, zbog cega su morali intervenirati Hitler i Staljin, kako bi smirili takvo stanje.

Biker masz swój rower,młody jesteś.Co masz do Gotoviny ?
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 30.08.2010 21:08

AndrzejJ. napisał(a):Biker masz swój rower,m³ody jeste¶.Co masz do Gotoviny ?

Biker je bio u ratu, borio se (izmedju ostalog) i na Juznom bojistu, na kojem je zapovijedao gen. Gotovina. Ja njega dozivljavam kao svojega oca ili brata, njegova sudbina je i moja sudbina.

Lazi koje je protiv njega napisalo tuziteljstvo Haskog (politickog) tribunala, sutra ce jos jednom pokazati svu svoju apsurdnost. U toku samog sudskog procesa, to isto tuziteljstvio je vise puta moralo mijenjati i prekrajati svoju optuznicu, a cak su i svjedoci tuzitelja jasno demantirali ono sto u optuznici pise.

Sutra obrana gen. Gotovine iznosi svoju zavrsnu rijec, to ce biti spektakl, kad se vidi kakvom propagandom i lazima se tuzitelji sluze.

Haag je politicki tribunal, iza kojeg prvenstveno stoji Engleska. Ista onda drzava, koja je bila saveznik i podrzavala je Srbiju u njihovom ratnom ludilu (skupa s Francuskom).
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.08.2010 21:18

Josko Bulic napisał(a):.Gotovina je dla nas Horvatuv bug i zawsze bendzie w naszim srcima bochater

Niektórzy noszą Go na swoim sercu.
Obrazek
Obrazek

W Pakostane też jest billboard
Obrazek

A to zdjęcia z gabloty przed kościołem w Pakostane (stąd kiepska jakość).

Obrazek

Obrazek
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.08.2010 21:22

Biker_HR napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Biker masz swój rower,młody jesteś.Co masz do Gotoviny ?

Biker je bio u ratu, borio se (izmedju ostalog) i na Juznom bojistu, na kojem je zapovijedao gen. Gotovina. Ja njega dozivljavam kao svojega oca ili brata, njegova sudbina je i moja sudbina.

Lazi koje je protiv njega napisalo tuziteljstvo Haskog (politickog) tribunala, sutra ce jos jednom pokazati svu svoju apsurdnost. U toku samog sudskog procesa, to isto tuziteljstvio je vise puta moralo mijenjati i prekrajati svoju optuznicu, a cak su i svjedoci tuzitelja jasno demantirali ono sto u optuznici pise.

Sutra obrana gen. Gotovine iznosi svoju zavrsnu rijec, to ce biti spektakl, kad se vidi kakvom propagandom i lazima se tuzitelji sluze.

Haag je politicki tribunal, iza kojeg prvenstveno stoji Engleska. Ista onda drzava, koja je bila saveznik i podrzavala je Srbiju u njihovom ratnom ludilu (skupa s Francuskom).

Wojna to dla niektórych dzicz i niektórzy za tą dzicz muszą zapłacić uczestnicząc na ławie oskarżonych w groteskowym spektaklu.Takie życie.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone