AndrzejJ., ja sam postavio neka konkretna pitanja i podatke, a koga zanimaju tvoji citati, koji nemaju blage veze s temom?
Ocito je da si ti jedan od onih koje smeta prava istina, jer to rusi tvoju sliku, koji si ti zabetonirao u svojoj glavi.
Biker_HR napisał(a):AndrzejJ., ja sam postavio neka konkretna pitanja i podatke, a koga zanimaju tvoji citati, koji nemaju blage veze s temom?
Ocito je da si ti jedan od onih koje smeta prava istina, jer to rusi tvoju sliku, koji si ti zabetonirao u svojoj glavi.
Biker_HR napisał(a):Podsjecanje na neke opcepoznate cinjenice:
1. U akciji Oljuja general je Gotovina oslobodio velik dio hrvatskog teritorija od srpske paravojske.
2. Spasio je od sigurnog pokolja desetke tisuca muslimana, koje su Srbi opkolili u sjeverozapadnoj Bosni, i spremali se na konacnu ofanzivu, kojoj je bio cilj spojiti okupirana podrucja Hrvatske i Bosne u jedan teritorij, koji ce se pripojiti Srbiji
3. Skrsio je Milosevicev genocidni projekt etnicki ciste "Velike Srbije" sa granicama Virovitica - Karlovac - Karlobag.
Inace, u ostvarenju tog genocidnog projekta pobijeno je 250,000 ljudi; dva milijuna ljudi, zena, djece, staraca prognano je iz svojih domova; samo u Hrvatskoj poginulo je blizu 20,000 ljudi, 180 tisuca je etnicki ociceno; paravojni zlocinci su tijekom tri i pol godisnje okupacije trecine hrvatskog teritorija pljackali i razarali brojne hrvatske gradove i sela.
Sve to oslobodjeno je uz minimalne zrtve od samo 150 srpskih civila i to uglavnom ne od Gotovininih vojnika, nego od osvetnicki raspolozenog lokalnog stanovnistva u pozadini.
Ima li pravednije i plemenitije vojne akcije i oslobodilacke borbe protiv zlocinackog, genocidnog projekta "Velike Srbije"?
Pa ipak, usprkos recenom, Gotovini se sudi za zlocinacki pothvat. Dakle, pobjeda nad genocidnim projektom je zlocinacka.
Haaski sud je optuzio generala na temelju "zapovjedne odgovornosti", koja propisuje da su visi zapovjednici odgovorni za zlocine koje pocine njihovi podredjeni, cak i ako ih oni nisu naredili. Prema takvim kriterijima niti jedan general NIKAD ne moze biti nevin, jer je zlocina bilo u svakom ratu.
Prema dokazima iznesenim u sudskom procesu, prilikom oslobadjanja Knina, od topnistva HV-a poginula je JEDNA civilna osoba u Kninu.