Wszystkim, którzy do Cro wybierają się tranzytem przez BiH polecam stronę o moście w Mostarze:
http://www.centarzamir.org.ba
Plumek
krakuscity napisał(a):A ja miałem to szczęście , że widziałem go jeszcze przd zniszczeniem. W tym roku pewnie też go zobaczę po 20-stu latach.
Pozdrawiam
krakuscity napisał(a):A ja miałem to szczęście , że widziałem go jeszcze przd zniszczeniem. W tym roku pewnie też go zobaczę po 20-stu latach.
Pozdrawiam
Plumek napisał(a):Na pewno będzie słoneczko i jakieś 20 stopni
Mnie to wystarczy (jak widać nie potrzebuję luksusów) Planuję tydzień siedzenia w miejscu i mini-objazdówkę przez Hvar, Korčulę, Pelješac (przy dobrych wiatrach zahaczę o Lastovo lub Mljet), zahaczę też o fragmencik Makarskiej Rivijery, Dubrovnik i Cavtat. Po drodze rozlewisko Neretvy i dolina Neretvy do Mostaru oraz Sarajevo i być może Tuzla. Może uda się Osijek, Đakovo, Vukovar... Zależy od czasu i składu osobowego
Tak czy siak - juz za miesiąc
Plumek
Plumek napisał(a):Na pewno będzie słoneczko i jakieś 20 stopni
Mnie to wystarczy (jak widać nie potrzebuję luksusów) Planuję tydzień siedzenia w miejscu i mini-objazdówkę przez Hvar, Korčulę, Pelješac (przy dobrych wiatrach zahaczę o Lastovo lub Mljet), zahaczę też o fragmencik Makarskiej Rivijery, Dubrovnik i Cavtat. Po drodze rozlewisko Neretvy i dolina Neretvy do Mostaru oraz Sarajevo i być może Tuzla. Może uda się Osijek, Đakovo, Vukovar... Zależy od czasu i składu osobowego
Tak czy siak - juz za miesiąc
Plumek
Czas i przestrzeń nie istnieją .To tylko pojęcia wymyślone na użytek podróżnych.
violonczela napisał(a):Prot napisał:Czas i przestrzeń nie istnieją .To tylko pojęcia wymyślone na użytek podróżnych.
Tak się skłąda, że czas i przestrzeń wg wspólczesnych zapatrywań naukowych istnieją!
Czas jest całokształtem cech i relacji, które określają materię w aspekcie trwania procesów i następstwa zdarzeń; przestrzeń jest całokształtem cech i stosunków określających materię w rozciągłości i wspólistnienia rzeczy i zjawisk. Łącznie czas i przestrzeń (czasoprzestrzeń) tworzą strukturę geometryczną (chronometryczną) materii, która w oderwaniu od materii byłaby pustą abstrakcją.
Proszę sobie prześledzić relatywistyczną koncepcję czasu i przestrzeni, które opierają się na fizyce klasycznej Newtona.
Pozdrawiam
zawodowiec napisał(a):Fajna mapka, bardzo mi ulatwi odtworzenie w glowie wszystkich tras bo wszystkie dobre mapy zostawilem w Lodzi - hvala! Ciekawe czy te biale drogi to z kiepska nawierzchnia albo i bez asfaltu? W jednym miejscu by sie zgadzalo z tym co pamietam.
pzdr
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina