Plumek napisał(a):Gosiek napisał(a):Dzieki, a czy droga przez Bosnie jest bezpieczna?Maporama pokazuje najkrotsza trase do Makarskiej wlasnie przez Bosnie,jakosc drog jak piszecie nie najlepsza ale moze nie ma takich korkow jak w Chorwacji w sobote:)pytam o bezpieczenstwo bo jedziemy autem w dwie baby i dwoje dzieci.
Jechałam w kwietniu "w dwie baby" (co prawda bez dzieci) i nic się nie działo. oczywiście należy zachowywać wszelkie środki ostrożności - ale bez przesady! Znaczy - zatrzymywać się nie na pustkowiu, tylko tam, gdzie więcej ludzi, nie stawać na środku drogi beztrosko itepe. Więcej strachu się najadłam, jak się musiałam zatrzymać nocą za Karlovcem...
Plumek
A jak tam jest rzeczywiście z policją, nieuzasadnionym karaniem mandatami itp.? Chodziły i po tym forum - między innymi - bardzo różne informacje na ten temat; niepokoiły mnie te, które donosiły o bardzo częstych kontrolach prędkości, dziwnych suszarkach pokazujących "70" a nie "50", z jakąś ktoś rzeczywiście jechał i tak dalej. Pewnie inaczej wygląda to w kwietniu a inaczej w szczycie sezonu, ale czy miałaś jakieś "kontakty" z tamtejszą drogówką?