shtriga napisał(a):Czyżby myjnie samochodowe...
Bingo!
Konkurs został zatem rozwiązany!
salkos napisał(a):shtriga napisał(a):Czyżby myjnie samochodowe...
Bingo!
Konkurs został zatem rozwiązany!
salkos napisał(a):Albański pogranicznik pyta się: Germany?. Odpowiadam zgodnie z prawdą, że my z Polski. A on na to, że w takim razie 10 EURO od głowy musimy zapłacić. Tłumaczę mu, że Polacy nie muszą płacić, poza tym my studenty.
On jednak niewzruszony 40E!
(...)
Ja spokojnie czekam jak pogranicznik wklepie do komputera numery naszych paszportów. Przy okazji zachwycam się na temat Albanii. Taka taktyka popłaciła, bo w końcu pogranicznik poklepując mnie, puszcza mi oczko i mówi NIE PLACICIE. Pierwsza wygrana!
salkos napisał(a):droga w GR, stromy podjazd pod górę. Non stop ciągła linia, co kilkadziesiąy metrów ostry zakręt. Za mną jedzie jakiś Grek w starym Volkswagenie. Nagle widzę (przez lusterko), a wspomniany Grek energicznie trzy razy żegna się. Pomyślałem sobie, że ci Grecy to strasznie religijni są
Za chwilę jednak Grek zaczął mnie wyprzedzać na kolejnym zakręcie i już wiedziałem dlaczego on się tak gorliwie żegnał. Koleś wyprzedził mnie na ostrym zakręcie, przy ciągłej linii i niemal zerowej widoczności. Jakby coś jechało z naprzeciwka, to na pewno nie zmieścilibyśmy się we trójkę. Któryś samochód musiałby ratować się przed zderzeniem ucieczką w przepaść. Na całe szczęście nie było dane to sprawdzić. Grek mnie wyprzedził. Ciekaw jestem ile razy Grek się żegna przed wyprzedzaniem TIRA????
salkos napisał(a):
Tydzień temu przejechałem Albanię w drodze z GR do CG. Teraz siedzę sobie w domu w Polsce i piszę te słowa, więc można śmiało stwierdzić iż wróciłem cały
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina