Jest już na forum kilka wątków o górach ale nie znalazłem żadnego poświęconego stricte Bieszczadom. Pomysł na założenie tego topicu podsunął mi @Janusz gdy w wątku o szczepionce wybuchła dyskusja o tym miejscu.
Zauważyłem że chyba większość z nas ma problemy gdzie zaczynają się ogólnie rozumiane Bieszczady i gdzie się kończą. Dla co poniektórych kwintesencją Bieszczadów (o zgrozo ) mogą być Solina i Polańczyk. Dla innych (bardziej ortodoksyjnych) jest to Cisna, Wetlina czy też Ustrzyki oczywiście Górne
Ja od wielu lat moje ukochane miejsce w Bieszczadach znalazłem gdzieś tak po środku w miejscowości o jakże znamiennej nazwie Rajskie. Kiedyś napiszę więcej dlaczego tam jezdzę od wielu już lat i tak się uzależniłem że nie mogę przestać. W dużym uproszczeniu jest to dla mnie świetna baza wypadowa w "prawdziwe" Bieszczady, nad jezioro Solińskie jak i w te Bieszczady bardziej "komercyjne".
Mam nadzieję że w tym wątku będziemy wymieniać się doświadczeniami z naszych wyjazdów i pomagać sobie w odkrywaniu tego jeszcze (ale już chyba niedługo } najdzikszego (oprócz Beskidu Niskiego) zakątka Polski.
Pozdrowienia.