Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie w Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

biegasz?

wcale
13
52%
sporadycznie ( roz kielo cos)
5
20%
regularnie
5
20%
intensywnie
2
8%

Liczba głosów : 25

noyle
Cromaniak
Bieganie w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 16.04.2011 23:16

Byłem dzisiaj na małej :D imprezce biegowej w Krakowie i widziałem sporo Chorwatów (po szachownicy czer-biał poznałem) . Czy macie wiedzę na temat imprez biegowych organizowanych w Chorwacji np. w sierpniu w Dalmacji? itd.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.04.2011 00:58

W Dalmacji, w sierpniu.. hm.. to raczej nie klimat na imprezy biegowe...
Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.04.2011 06:38

Biegam bo muszę utrzymać sprawność fizyczną. Ale tak de facto to nie lubię biegać. Lubiłbym gdyby ktoś mi powiedział, że na mecie czeka na mnie nagroda.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.04.2011 06:51

W tym klimacie? :roll:
Widziałem wykrawaconych maczo na Bolu pędzących świńskim truchtem o 8 rano 2,5-3km/h

:lol:

Za dwa dni zawal lub wylew gotowy... :wink:
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 17.04.2011 08:38

Ja biegam systematycznie bo lubie.W Chorwacji za goraco,ale raz cos sie pobiegnie-zobaczymy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.04.2011 09:14

Biegam w Cro albo rano o 7.30 albo później, ok 13. Staram się codziennie.
Pozdrav.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 17.04.2011 09:41

Zawsze wolałem rower ale jakiś czas temu żonka mnie zmobilizowała i teraz trochę biegam, z nią albo sam. A w Chorwacji to chyba tylko na piwo biegałem :)
Więc w ankiecie "staram się biegać", bo 2-3 razy w tygodniu to jeszcze nie "regularnie" :)
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.04.2011 09:44

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W Dalmacji, w sierpniu.. hm.. to raczej nie klimat na imprezy biegowe...
Pozdrawiam

Pytałem ogólnie bo wiadomo że Maraton w Dubrowniku w środku lata nie wyjdzie lub bieg 100km w styczniu np w Sljeme. Natomiast bieganie w Dalmacji o 8 rano jest nie do pobicia.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.04.2011 10:13

Nie biegam, bo szkoda kolan.
Staram się przynajmniej kilka km codziennie przemaszerować lub +20 przejechać na rowerze.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.04.2011 10:39

noyle napisał(a):Byłem dzisiaj na małej :D imprezce biegowej w Krakowie i widziałem sporo Chorwatów (po szachownicy czer-biał poznałem) . Czy macie wiedzę na temat imprez biegowych organizowanych w Chorwacji np. w sierpniu w Dalmacji? itd.

noyle napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W Dalmacji, w sierpniu.. hm.. to raczej nie klimat na imprezy biegowe...
Pozdrawiam

Pytałem ogólnie bo wiadomo że Maraton w Dubrowniku w środku lata nie wyjdzie lub bieg 100km w styczniu np w Sljeme. Natomiast bieganie w Dalmacji o 8 rano jest nie do pobicia.

Pytałeś o imprezy biegowe.. więc odpowiedziałam. Wiadomo, że indywidualne uprawienie joggingu (czy kolarstwa szosowego, czy innych tego typu sportów) jest możliwe, ale to trzeba wstać bladym świtem, bo o już po 8.30 słońce potrafi być niemiłosierne...
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.04.2011 15:26

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
noyle napisał(a):Byłem dzisiaj na małej :D imprezce biegowej w Krakowie i widziałem sporo Chorwatów (po szachownicy czer-biał poznałem) . Czy macie wiedzę na temat imprez biegowych organizowanych w Chorwacji np. w sierpniu w Dalmacji? itd.

noyle napisał(a):
Pozdrawiam

Pytałeś o imprezy biegowe.. więc odpowiedziałam. Wiadomo, że indywidualne uprawienie joggingu (czy kolarstwa szosowego, czy innych tego typu sportów) jest możliwe, ale to trzeba wstać bladym świtem, bo o już po 8.30 słońce potrafi być niemiłosierne...

Czyli rozumiem w Chorwacji nie organizuje się żadnych imprez biegowych :cry:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.04.2011 16:49

noyle napisał(a):Czyli rozumiem w Chorwacji nie organizuje się żadnych imprez biegowych :cry:

W Dalmacji, w sierpniu, bo o to pytałeś, to raczej z tym kiepsko...tu kalendarium imprez biegowych.
Pozdrawiam
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.04.2011 17:23

Czyżby był by to maraton,... przed chwilą telefonicznie rozmawiałem z kolegą ( z którym będę na początku czerwca przemierzał PELJESAC i KORCULĘ na pieszo) z dumą oświadczył że był 200 któryś na 4500 uczestników. Trochę ciemno się widzę w konfrontacji z maratończykiem...ale ostro trenuję jazdę rowerem i długie marsze. Podziwiam biegaczy a w szczególności biegaczy amatorów którzy dają radę 42 km !
GAJUS
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.04.2011 19:54

Czyż nie lepiej kolego Gajus poleżeć na plaży przy zgrzewce piwa. po co biegać jak można poleżeć na karimacie i przekąpać sie w wodzie. Jest to chyba przyjemniejsze jak bieganie czy pokonywanie terenu pieszo. Ja człowiek głodny to burka zje, a jak smutny to szklankę Rakiji dziabnie, pomidorem zakąsi i jest ok. Niech kolega prześpi się z tematem i zastosuje sie do moich cennych uwag. Pozdrawiam kolegę po chorwacku - Żiwieli.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.04.2011 21:58

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
noyle napisał(a):Czyli rozumiem w Chorwacji nie organizuje się żadnych imprez biegowych :cry:

W Dalmacji, w sierpniu, bo o to pytałeś, to raczej z tym kiepsko...tu kalendarium imprez biegowych.
Pozdrawiam

Ooo o to właśnie mi chodziło, dzięki za linka :D
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko