Re: Bibinje-Zadar, Primosten i pozostałe ...2012
napisał(a) n_monia » 10.08.2012 08:50
Witam serdecznie:)
To mój pierwszy wpis na forum:) na wstępie przyznam, że bardzo podoba mi się relacja:) do tej pory przeglądałam forum "z ukrycia", ale złapałam się na tym, że czasami mam ochotę coś odpowiedzieć, napisać, zapytać:) dlaczego ten wątek? bo wybieram się pod koniec sierpnia do Cro i zastanawiam się gdzie, bo wyjazd jest w ciemno^^ już byliśmy w Chorwacji, ale przez biuro podróży (Makarska, ale we wrześniu więc tłoku nie było;) ) i zauważyliśmy, że taki wyjazd organizowany na własną rękę może być tańszy i ciekawszy - bo np. więcej będzie można zwiedzić (przecież ceny wycieczek fakultatywnych to zdzierstwo!).
Na początku obstawiałam Kvarner a dokładnie wyspę Krk (jedziemy z Łodzi więc północna część jest po prostu bliżej). Jednak obserwując portale pogodowe stwierdziłam, że trzeba się ulokować nieco dalej na południe, bo tam cieplej
padło na okolice Zadaru. Ale tam jet tyle mniejszych miejscowości, które zapewne mają swoje plusy i minusy, że ciężko się zdecydować... Bibinje czy Sukosan? a moze Nin? Jako, że
beagm mogę uznać jako znawcę tej okolicy, proszę o wparcie
mam nadzieję, że będę mogła zadawać pytania i nie zostanie to odebrane jako upierdliwość
pozdrawiam