Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bibinje-Zadar, Primosten i Pag na deser 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran
Re: Bibinje-Zadar, Primosten i pozostałe ...2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.09.2012 22:54

Wspaniałości życzę na Pagu i już dziś zacieram ręce na Twoją relację 8)

Bawcie się dobrze :papa: :papa: :papa:

Pozdrawiam
Piotr
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 06.09.2012 07:04

:D :D zachody słońca powalają:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.09.2012 10:18

No to jak mówią - sretan put...i pogody.
justdorota
Podróżnik
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) justdorota » 06.09.2012 10:27

nlock napisał(a):
beagm napisał(a):Mam mapki z opisem i cenami stref parkingowych, mogę wysłać na maila. Jak na takie duże miasto ceny parkingów nie są wygórowane (od 2 Euro/godz).

Poproszę o mapkę. :-) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
W jaki sposób zarezerwowaliście sobie rejs na Kornati? Przez informację turystyczną czy jakieś biuro podróży?
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 06.09.2012 19:07

Rejs rezerwowaliśmy w biurze turystycznym w Bibinje. Dodatkowo pracownik chodził po plaży zachęcając i zapisując na rejsy. Mapki wysłane.
joanka91
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanka91 » 10.09.2012 20:02

Orientujecie się ile kosztuje 2 osobowy apartament(lub studio z łazienką i aneksem)w Primosten we wrześniu ?
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 11.09.2012 07:18

Myślę, że około 25- 30 Euro za apartament.

Pozdrawiamy ze słonecznego PAGU. Na razie delektujemy się odpoczynkiem wiec fotki będą w przyszłym tygodniu.
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 11.09.2012 18:41

beagm ale macie fajnie :wink: u nas tez ciepło, dzisiaj było 30C prawie jak na Chorwacji :mrgreen: czekam na fotki z Pagu :wink:
beagm
Cromaniak
Re: Bibinje-Zadar, Primosten i wrześniowy Pag ...2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 18.09.2012 18:58

No i jesteśmy z powrotem. Dlaczego czas w Chorwacji tak szybko ucieka? Szkoda, że wyjazd już za nami, ale super, że udało się w tym roku dwa razy odwiedzić Chorwację. Oczywiście wszystko przez Wasze relacje :lol:
Tym razem w wyprawie również uczestniczyło 5 osób czyli moja skromna osoba - zwana potocznie kierownikiem wycieczki, mój mąż, moja siostra oraz kuzyn z dziewczyną. Część wycieczkowiczów poznała się podczas pakowania Zafiry, ale okazało się wszyscy przypadli sobie do gustu. Tzn. tak wnioskuję po atmosferze podczas pobytu :D
Pakowanie miało być szybkie i łatwe, może łatwo nie było, ale się udało.
Obrazek

Jechaliśmy standardowo trasą Barwinek - Koszyce - Miszkolc- Budapeszt - Pag. Wyjechaliśmy ok. 19.30, na miejscu byliśmy ok. 8.30. Nad ranem mieliśmy i mgły, i deszcz i piękny wschód słońca.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 19.09.2012 16:30

Wrześniowy Pag

Wyspę Pag odwiedziliśmy pierwszy raz w czerwcu i zrobiła na nas cudowne wrażenie, dlatego we wrześniu postanowiliśmy tu wrócić na kilka dni. Pewnie niektóre zdjęcia będą podobne, jednak nie mogę się powstrzymać. Wiem, że Pag ma pewnie tylu zwolenników co przeciwników, jednak ja należę do pierwszej grupy i będę Was zanudzać krajobrazami księżycowej wyspy.
Wjazd na wyspę – dla części wycieczkowiczów to pierwsze spotkanie z Pagiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miejsce zakwaterowania - Mandre. Przed przyjazdem mieliśmy wybranych kilka kwater, ale ostateczna decyzja miała zapaść na miejscu. Pierwszy strzał okazał się trafiony i tak zamieszkaliśmy :
Sandra i Ivica Čemeljić, Mandre
Kralja krešimira 4. broj 7
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Budynek jest nowy, czysty, zadbany, dosyć duży parking bez ogrodzenia więc nie ma problemu jak to czasami bywa z parkowaniem. Może jedynie wyposażenie mogłoby być większe, np. brakowało mi czajnika elektrycznego, ale to drobiazgi. Ceny przyzwoite - za 3 osoby - 30 Euro, za 2 osoby - 25 Euro.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do morza ok. 100 m z górki, powrót pod górę, ale w porównaniu do Primosten - to pikuś.
Widok z tarasu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 19.09.2012 16:46

Mandre
Miejscowość spokojna, mała, ale nam przypadła do gustu. Dużo miejsca do plażowania – wiem, ci którzy byli w sezonie się ze mną nie zgodzą. Czytałam o rezerwacjach miejsc na plaży. Na szczęście we wrześniu tego problemu już nie było. Pomimo, że przy apartamentach było sporo aut, to turystów nie było aż tak wielu. Najbardziej podobało nam się to, że jest możliwość spacerowania wzdłuż morza i widoki są piękne. Po gorącym dniu jest to fajny sposób na zakończenie dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 20.09.2012 16:17

Miasto Pag
W drugim dniu pobytu, po nabraniu sił wybraliśmy się do miasta Pag. Tym razem zwiedziliśmy go dokładniej i dodatkowo podziwialiśmy miasto z punktu widokowego. Wrażenia bezcenne.

Droga Mandre- Kolan
Obrazek

Obrazek

Widok na Simuni z trasy
Obrazek

Obrazek

Po drodze do Pagu:

Obrazek

Obrazek

Wreszcie Pag

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Crkva Marijinog Uznesenja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 20.09.2012 16:39

Po zwiedzeniu Pagu i małych zakupach pojechaliśmy w stronę Bosany i dalej na plażę Sv.Duh. Widoki wspaniałe a droga? Kto jechał ten wie, na mapie normalna droga – do czasu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plaża Sv.Duh – na pierwszy rzut oka nie rzuca na kolana. Jednak po chwili pobytu okazuje się ile piękna jest dookoła. We wrześniu było bardzo mało osób więc tym bardziej mogliśmy delektować się widokami i dużą ilością miejsca na plaży.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Droga powrotna do Mandre
Obrazek
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 21.09.2012 16:44

miło powspominac zakątki na Pagu, w Mandre nie byliśmy, całkiem fajne, mieszkaliśmy na Pagu w Pagu :mrgreen:
plażowaliśmy też na Bosanie dalej jakoś nie dojechaliśmy, może jeszcze kiedyś odwiedzimy uroczą, księżycową wyspę :wink:
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 21.09.2012 17:05

Dzień III – najpierw plażowanie w Mandre
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Popołudniu wycieczka do Novalji. Naczytałam się wielu pozytywnych opinii o tej miejscowości. Jednak na mnie nie zrobiła większego znaczenia. Być może wrześniowe opustoszenie sprawiło, że miasteczko nie pokazało tego co ma do zaoferowania w sezonie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bibinje-Zadar, Primosten i Pag na deser 2012 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone