Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bibinje czy Pakostane????

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chris
Odkrywca
Bibinje czy Pakostane????

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 09.03.2006 14:33

Witam wszystkich.
Która z z tych miejscowości jest bardziej godna uwagi.
Dzieki za wszystkie spostrzezenia
pozdr
Figunia
Turysta
Witaj..

Nieprzeczytany postnapisał(a) Figunia » 09.03.2006 15:57

Polecam Pakostane to piękne miasteczko z pięknymi widokami byłam tam w 2000roku.Polecam...pozdrawiam...Iwona. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2006 18:09

Pakostane
forum/viewtopic.php?t=8824
Pozdrawiam
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 09.03.2006 23:07

Bibinje - takie sobie, chociaż nie brzydkie :wink:
Byłem tam dwa lata temu przez 2 dni.

Pozdrawiam :)
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 10.03.2006 07:49

Dzieki Janusz za link ale twoją relacje juz czytalem. Jest bardzo dobra, między innymi po jej lekturze zdecydowaliśmy z żoną, że odwiedzimy Pakostane lecz z Bibinje dostaliśmy niedawno dobrą ofertę na apartament i powstał dylemat. I stąd moje pytanie, która miejscowość wybrać. Dzieki za wszelkie wskazówki :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2006 22:59

http://www.photocroatia.com/GALLERY/pho ... 63&u=782|0
http://www.adria-island.org/pl/miasto/c ... /pakostane
w/g mnie w Pakostane ładniej, więcej "otwartego" morza, Bibinje leży nad kanałem pomiędzy stałym lądem a wyspą Pasman. Ale dobra kwatera to 50% (może i więcej) na udane wakacje.
Pozdrawiam.
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 13.03.2006 07:46

Powiem krótko, Takie forum i Tacy ludzie to skarb!!!!! Dzięki za info :D
Jeszcze jedno: jak z plażami - jade z trójką dzieci ??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2006 17:19

Plaże w Chorwacji w większości kamieniste i żwirowe, od Zadaru na południe przewaga drobnego żwirku, na niektórych plażach są przygotowane miejsca z
piaskiem dla maluchów lub brodziki. W Pakostane na plaży "kempingowej" ogólnodostępnej była piaskownica, a przy jednym z apartamentów był mały basenik kąpielowy (najwięcej baraszkowały w nim małe dzieci-ja raz :wink: )
Jak jest na plaży w Bibinje nie wiem, ale przeglądnij jeszcze jeden album.
http://www.tzo-bibinje.hr/Photo_library ... brary.html
Pozdrawiam
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 14.03.2006 07:42

Hej
Jednak chyba pozostaniemy przy Pakostane, znalazłem pare dodatkowych fotek w necie i małżonka jest lekko zauroczona :) - nie wspomne o dzieciakach i o sobie 8)
Pozdr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.03.2006 20:24

http://www.pakostane.info/privatni_smjestaj.php#
na tej sronce jest plan grada Pakostane, najlepsze połozenie mają kwatery w części z opisem Punta, a jak pisałem w relacji w innych miejscach miasteczka jest tak, że piękny apartament graniczy z "grajdołkiem"
Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.03.2006 21:07

Pakostane, Pakostane, Pakostane, Pakostane, Pakostane......

W tym i wskazanym przez Janusza pście, napisano bardzo wiele. Byłem 2 razy i kto wie, czy z zakupioną nową motorówką w tym roku znowu tam nie wyląduję. Doskonała baza wypadowa do miejsc gdzie oczy i mapa poniosą. Mój numer jeden to archipelag Kornati na statku BOSKO, wypływającym właśnie z Pakostane. Na jednej z wysepek, gdzie odbywa się fish picnik nieprawdopodobny widok na cały archipelag tych wysp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dla mnie jeszcze piękniejszy, niż Plitvice.

POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FUX
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 15.03.2006 08:00

Punta to raczej apartamenty z górnej półki cenowej :(, raczej zadowole się apartramentem w dalszej odleglosci od morza 8) - wiadomo kasa. W zamian za tanszy apartament mamy zamiar wybrac sie na KORNATI :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.03.2006 10:20

chris napisał(a):Punta to raczej apartamenty z górnej półki cenowej :(, raczej zadowole się apartramentem w dalszej odleglosci od morza 8) - wiadomo kasa. W zamian za tanszy apartament mamy zamiar wybrac sie na KORNATI :D

W Pakostane byłem 2 razy w apartamencie 2 pokojowym z widokiem na morze, tarasem, parkingiem blisko kościółka i 100m do plaży za 40 euro dziennie.

Daleki apartament ma swoje minusyyyyyyyyy.
Na cały dzień raczej na plaże się nie chodzi, więc targanie całego majdanu może być uciążliwe.

Rozważ to.

FUX
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 15.03.2006 10:27

W sumie na 40 E sie nastawiam ale apartament dla rodzinki 2+3 w tej cenie znalazlem niestety w odleglosci nie mniejszej niż 300m :(
Byc może na miejscu, jadąc w ciemno bylby wiekszy wybór, ale jedziemy poraz pierwszy i żona chce miec juz cos pewnego.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.03.2006 11:11

chris napisał(a):W sumie na 40 E sie nastawiam ale apartament dla rodzinki 2+3 w tej cenie znalazlem niestety w odleglosci nie mniejszej niż 300m :(
Byc może na miejscu, jadąc w ciemno bylby wiekszy wybór, ale jedziemy poraz pierwszy i żona chce miec juz cos pewnego.

Pewne to podatki i śmierć. Popatrz na ofertę agencji turystycznych w Pakostane. O tej porze jak znam życie, nie wszystkie będą czynne. Spróbuj u Milana Juricina w Linea MS. On mieszka nad samym morzem i tam ma apartamenty.
Druga http://www.dalmaturist.hr/hrv/o_nama/index.asp.

Pozdrawiam

Fux
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne