Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BIAŁORUŚ 1992

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Janus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janus » 08.11.2012 12:27

PabloX napisał(a):
Raul73 napisał(a): Sam chciałem kupić takie cudo na pamiątkę w dordze powrotnej - niestety, już było zamknięte :cry:

Najśmieszniejsze jest to, że my też tych "jogurtów" sobie nie kupiliśmy. Nie byliśmy w nastroju, żeby się wtedy intoksykować alkoholowo, a do żadnej głupiej pały nie przyszło, żeby kupić takie kuriozum na później, na pamiątkę.
A byłby to eksponat prawie równie egzotyczny jak kazachska wódka, którą posiadam - z logotypem dziennika "Prawda" i wizerunkiem Breżniewa na etykiecie.

niesamowite to jest eksponat ktory nie tylko chcialbym zobaczyc ale i posmakowac
byc moze bedziesz mogl puscic go na aukcji
slyszalem ze ma powstac specjalne mauzoleum w moskwie dla
abslowentow sovieckich szkol wojskowych i wywiadu
toz to bylaby perelka taka flaszka na tle ekranu obrazujacego typowe SB eckie czy KGB owskie przesluchanie
odrazu widze opowiesc o " prawdziwym czlowieku "
na teraz jednak zbieraja pamiatki po kiszczaku jaruzelskim
i zdjecia pilkarskie tuska oraz przemowienia komorowskiego
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 08.11.2012 13:24

Janus napisał(a): niesamowite to jest eksponat ktory nie tylko chcialbym zobaczyc ale i posmakowac

Stoi sobie spokojnie od wielu lat w szafie, ale wypijać jej nie zamierzam. Na aukcji sprzedawać też nie. Pokazuję owo kuriozum znajomym, na każdym robi wrażenie :D nierozstrzygnięte pozostaje zagadnienie, czy kazachski producent tego napitku wyprodukował go dla żartu, czy może jest grupa konsumentów, którym lepiej smakuje, jak pijąc widzą facjatę Breżniewa :?:

Janus napisał(a): slyszalem ze ma powstac specjalne mauzoleum w moskwie dla
toz to bylaby perelka taka flaszka na tle ekranu obrazujacego typowe SB eckie czy KGB owskie przesluchanie

Podobno ten sam producent wyemitował też serie wódek z innymi sowieckimi gierojami - Dzierżyńskim i Stalinem, ale takich flaszek nie mam, ani nawet nie widziałem. Ci dwaj bardziej by pasowali w kontekście, o którym mówisz

Janus napisał(a): na teraz jednak zbieraja pamiatki po kiszczaku jaruzelskim

Breżniew akurat do tych by pasował, ale tak czy inaczej - flaszki nie oddam :mrgreen:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 08.11.2012 13:36

PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 08.11.2012 14:30

I ja was pazdrawljaju s dniom wielikoj aktjabrskoj sacjalisticzeskoj rjewoluciji
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2012 18:38

PabloX napisał(a):I ja was pazdrawljaju....

tak mi się kawał skojarzył..
...lotnisko w New Yorku..
...po stopniach samolotu schodzi licho ubrany człowiek..
...podchodzi do niego bagażowy a on do niego :zawołaj wsiech...
...lecą chłopy bo przeca strój za wielką wodą nie jest wyznacznikiem bogactwa..może jaki milioner sfiksowany
...chłopina się pyta -wsie pryszli.. ..odpowiadają: wsie...
...to ja was pazdrawlaju...ja toże bagażowy
..sorry za OT..znikam :papa: a przy okazji jestem wiernym czytelnikiem wątku.
Ostatnio edytowano 08.11.2012 19:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Janus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janus » 08.11.2012 18:49

PabloX napisał(a):
Janus napisał(a): niesamowite to jest eksponat ktory nie tylko chcialbym zobaczyc ale i posmakowac

Stoi sobie spokojnie od wielu lat w szafie, ale wypijać jej nie zamierzam. Na aukcji sprzedawać też nie. Pokazuję owo kuriozum znajomym, na każdym robi wrażenie :D nierozstrzygnięte pozostaje zagadnienie, czy kazachski producent tego napitku wyprodukował go dla żartu, czy może jest grupa konsumentów, którym lepiej smakuje, jak pijąc widzą facjatę Breżniewa :?:

Janus napisał(a): slyszalem ze ma powstac specjalne mauzoleum w moskwie dla

Podobno ten sam producent wyemitował też serie wódek z innymi sowieckimi gierojami - Dzierżyńskim i Stalinem, ale takich flaszek nie mam, ani nawet nie widziałem. Ci dwaj bardziej by pasowali w kontekście, o którym mówisz

Janus napisał(a): na teraz jednak zbieraja pamiatki po kiszczaku jaruzelskim

Breżniew akurat do tych by pasował, ale tak czy inaczej - flaszki nie oddam :mrgreen:

musicie wziasc pod uwage ze byl to swoistego rodzaju alkomat tamtych czasow brezniew ostry pijacy trzezwy i tak az do o kurwa nic nie widze
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 09.11.2012 11:11

lubelski napisał(a): tak mi się kawał skojarzył.

A skoro kawał i dopiero co Pierwszy Kołchoźnik uroczyście uczcił kolejną rocznicę rewolucji :evil:

Syn prosi ojca, żeby mu wytłumaczył, o co chodzi z tą rewolucją październikową.
Ojciec mu na to:
- Synku, pewien człowiek w Rosji przygotowywał rewolucję. No, w zasadzie to go do tej Rosji pociągiem z Niemiec przywieźli. Ten człowiek nazywał się Lenin, chociaż tak naprawdę Uljanow. W końcu zrobił tą rewolucję, aczkolwiek raczej był to przewrót. Nazywa się "październikowa", bo wybuchła w październiku... hmmm, mimo że w rzeczywistości to był listopad...
- Tato, ja nic z tego nie rozumiem!
- Świetnie, synku - czyli zaczynasz to wszystko rozumieć.
dżejbo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżejbo » 22.11.2012 22:47

Krótka relacja z pobytu w szpitalu podroz-do-wnetrza-nosa-t39613.html
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.03.2013 12:02

Zapraszam do trwającej relacji z Krety 2002.

Przy okazji impresji z Knossos trochę uwspółcześniłem mit o Minotaurze i Tezeuszu. Mam wrażenie, że może się spodobać kontrrewolucjonistom z tego wątku :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies