Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BIAŁORUŚ 1992

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Janus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janus » 08.11.2012 11:27

PabloX napisał(a):
Raul73 napisał(a): Sam chciałem kupić takie cudo na pamiątkę w dordze powrotnej - niestety, już było zamknięte :cry:

Najśmieszniejsze jest to, że my też tych "jogurtów" sobie nie kupiliśmy. Nie byliśmy w nastroju, żeby się wtedy intoksykować alkoholowo, a do żadnej głupiej pały nie przyszło, żeby kupić takie kuriozum na później, na pamiątkę.
A byłby to eksponat prawie równie egzotyczny jak kazachska wódka, którą posiadam - z logotypem dziennika "Prawda" i wizerunkiem Breżniewa na etykiecie.

niesamowite to jest eksponat ktory nie tylko chcialbym zobaczyc ale i posmakowac
byc moze bedziesz mogl puscic go na aukcji
slyszalem ze ma powstac specjalne mauzoleum w moskwie dla
abslowentow sovieckich szkol wojskowych i wywiadu
toz to bylaby perelka taka flaszka na tle ekranu obrazujacego typowe SB eckie czy KGB owskie przesluchanie
odrazu widze opowiesc o " prawdziwym czlowieku "
na teraz jednak zbieraja pamiatki po kiszczaku jaruzelskim
i zdjecia pilkarskie tuska oraz przemowienia komorowskiego
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 08.11.2012 12:24

Janus napisał(a): niesamowite to jest eksponat ktory nie tylko chcialbym zobaczyc ale i posmakowac

Stoi sobie spokojnie od wielu lat w szafie, ale wypijać jej nie zamierzam. Na aukcji sprzedawać też nie. Pokazuję owo kuriozum znajomym, na każdym robi wrażenie :D nierozstrzygnięte pozostaje zagadnienie, czy kazachski producent tego napitku wyprodukował go dla żartu, czy może jest grupa konsumentów, którym lepiej smakuje, jak pijąc widzą facjatę Breżniewa :?:

Janus napisał(a): slyszalem ze ma powstac specjalne mauzoleum w moskwie dla
toz to bylaby perelka taka flaszka na tle ekranu obrazujacego typowe SB eckie czy KGB owskie przesluchanie

Podobno ten sam producent wyemitował też serie wódek z innymi sowieckimi gierojami - Dzierżyńskim i Stalinem, ale takich flaszek nie mam, ani nawet nie widziałem. Ci dwaj bardziej by pasowali w kontekście, o którym mówisz

Janus napisał(a): na teraz jednak zbieraja pamiatki po kiszczaku jaruzelskim

Breżniew akurat do tych by pasował, ale tak czy inaczej - flaszki nie oddam :mrgreen:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 08.11.2012 12:36

PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 08.11.2012 13:30

I ja was pazdrawljaju s dniom wielikoj aktjabrskoj sacjalisticzeskoj rjewoluciji
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2012 17:38

PabloX napisał(a):I ja was pazdrawljaju....

tak mi się kawał skojarzył..
...lotnisko w New Yorku..
...po stopniach samolotu schodzi licho ubrany człowiek..
...podchodzi do niego bagażowy a on do niego :zawołaj wsiech...
...lecą chłopy bo przeca strój za wielką wodą nie jest wyznacznikiem bogactwa..może jaki milioner sfiksowany
...chłopina się pyta -wsie pryszli.. ..odpowiadają: wsie...
...to ja was pazdrawlaju...ja toże bagażowy
..sorry za OT..znikam :papa: a przy okazji jestem wiernym czytelnikiem wątku.
Ostatnio edytowano 08.11.2012 18:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Janus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janus » 08.11.2012 17:49

PabloX napisał(a):
Janus napisał(a): niesamowite to jest eksponat ktory nie tylko chcialbym zobaczyc ale i posmakowac

Stoi sobie spokojnie od wielu lat w szafie, ale wypijać jej nie zamierzam. Na aukcji sprzedawać też nie. Pokazuję owo kuriozum znajomym, na każdym robi wrażenie :D nierozstrzygnięte pozostaje zagadnienie, czy kazachski producent tego napitku wyprodukował go dla żartu, czy może jest grupa konsumentów, którym lepiej smakuje, jak pijąc widzą facjatę Breżniewa :?:

Janus napisał(a): slyszalem ze ma powstac specjalne mauzoleum w moskwie dla

Podobno ten sam producent wyemitował też serie wódek z innymi sowieckimi gierojami - Dzierżyńskim i Stalinem, ale takich flaszek nie mam, ani nawet nie widziałem. Ci dwaj bardziej by pasowali w kontekście, o którym mówisz

Janus napisał(a): na teraz jednak zbieraja pamiatki po kiszczaku jaruzelskim

Breżniew akurat do tych by pasował, ale tak czy inaczej - flaszki nie oddam :mrgreen:

musicie wziasc pod uwage ze byl to swoistego rodzaju alkomat tamtych czasow brezniew ostry pijacy trzezwy i tak az do o kurwa nic nie widze
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 09.11.2012 10:11

lubelski napisał(a): tak mi się kawał skojarzył.

A skoro kawał i dopiero co Pierwszy Kołchoźnik uroczyście uczcił kolejną rocznicę rewolucji :evil:

Syn prosi ojca, żeby mu wytłumaczył, o co chodzi z tą rewolucją październikową.
Ojciec mu na to:
- Synku, pewien człowiek w Rosji przygotowywał rewolucję. No, w zasadzie to go do tej Rosji pociągiem z Niemiec przywieźli. Ten człowiek nazywał się Lenin, chociaż tak naprawdę Uljanow. W końcu zrobił tą rewolucję, aczkolwiek raczej był to przewrót. Nazywa się "październikowa", bo wybuchła w październiku... hmmm, mimo że w rzeczywistości to był listopad...
- Tato, ja nic z tego nie rozumiem!
- Świetnie, synku - czyli zaczynasz to wszystko rozumieć.
dżejbo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżejbo » 22.11.2012 21:47

Krótka relacja z pobytu w szpitalu podroz-do-wnetrza-nosa-t39613.html
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.03.2013 11:02

Zapraszam do trwającej relacji z Krety 2002.

Przy okazji impresji z Knossos trochę uwspółcześniłem mit o Minotaurze i Tezeuszu. Mam wrażenie, że może się spodobać kontrrewolucjonistom z tego wątku :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone