piekara114 napisał(a):Tu też z przyjemnością będę zaglądała, bo jak wiesz jak m plan...
Trzymam kciuki za realizację
.
Jestem pewna, że bez względu na to czy wybierzesz Austrię czy Włochy nie będziesz żałować.
Malen napisał(a):Narty poza granicami naszego kraju bardzo mnie ciekawią i kuszą od dawna. Tylko odwagi brak, bo umiejętności marne Moje oczywiście, bo rodzinka śmiga, aż miło.
Wybór ośrodków jest tak duży, że bez problemu można znaleźć takie, które zadowolą i wymiataczy i tych słabszych narciarzy.
Poza tym alpejskie trasy naprawdę pozwalają na podnoszenie umiejętności. Często puste i szerokie. No i świetnie przygotowane, zwłaszcza w pierwszych godzinach.
Malen napisał(a):Jaka cena takiego karnetu?
Dolomiti Superski obejmujący wszystkie 12 ośrodków i łącznie ok 1.200 km tras w najbardziej popularnym wariancie sześciodniowym to wydatek ponad 300 €.
Pełny cennik DS poniżej.
Tańsze są karnety na pojedyncze ośrodki. W zasadzie wszędzie ceny takie jak w Arabbie, tylko Alta Badia jest trochę droższa.
Cennik na Arabba-Marmolada.
piekara114 napisał(a):.. u mnie z kondycją kiepsko....
Do następnej zimy daleko, można popracować
.
Poza tym nie trzeba się zarzynać i śmigać od pierwszego do ostatniego wjazdu wyciągów. No i mnóstwo czasu schodzi na podziwianie widoków
maslinka napisał(a):Przyjemnych szusów i dużo słoneczka!
Dzięki
.
Aktualnie pada śnieg
.
Bratwojciech napisał(a):Zasiadam i już nadrabiam lekturę
Zapraszam
.
dangol napisał(a):Zaglądamy z ciekawością, jak tam sytuacja śniegowa na nartostradach i poza nimi.
Wydaje nam się, że jak pierwszy raz zawitaliśmy w Dolomity w podobnym okresie to śniegu było więcej.
Ale na trasach w porządku. Do południa wręcz rewelacyjnie
Niestety o 15stej nie ma już za bardzo po czym jeździć, jest po prostu za ciepło
.
dangol napisał(a):Grzesiek z ekipą rusza w Dolomity w sobotę.
To się miniemy gdzieś na niemieckich autostradach
.