Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bez zielonej karty! Ratunku-co robić

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 09.08.2005 14:53

I dopadł mnie problem:( Wszak obudziłam sie z tym dopiero dziś ale lepiej pozno niż wcale...a wiec przejde do rzeczy-NIE MAM ZIELONEJ KARTY. W Pile nie ma szans na kupno,zjechałam dziś pół wielkopolski i lipa...kochani co mam robic?? Wyjazd jutro :(
malagosa
Odkrywca
nie potrzebna karta w chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 09.08.2005 15:04

Zielona karta w chorwacji nie jest potrzebna.
Tylko jesli wybierasz sie do dubrownika to przez BiH bez karty nie przejedziesz, mozna sprobowac promami przepłynąć.. słyszalam ze są jakies połącznia.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.08.2005 15:21

W tym roku 2 razy jadąc przez Neum nikt mi zielonej karty nie sprawdzał.

Pozdrawiam
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 09.08.2005 15:23

Madziu a gdzie masz ubepieczony samochód???? Ja mam w PZU i idę po prostu do pierwszego lepszego inspektoratu z papierami ubezpieczenia i dostaję zieloną kartę ot tak za darmo - włąsnie jutro się po nią wybieram a wyjazd w piątek rano :)
pawciu13
Autostopowicz
NIe masz się co martwić

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawciu13 » 09.08.2005 15:45

W Chorwacji zielona karta jest nie potrzebna. Wystarczy nasze OC. Nawet jak jedziesz do Dubrownika i przejeżdżasz przez Serbię (magistralą) to nikt Cię nie sprawdza - przejście graniczne oglądasz w przelocie :o)
Zamiast szukać agenta ubezpieczeniowego proponuję duże z pianką.
Powodzenia
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 09.08.2005 15:52

madzia1981 napisał(a):I dopadł mnie problem:( Wszak obudziłam sie z tym dopiero dziś ale lepiej pozno niż wcale...a wiec przejde do rzeczy-NIE MAM ZIELONEJ KARTY. W Pile nie ma szans na kupno,zjechałam dziś pół wielkopolski i lipa...kochani co mam robic?? Wyjazd jutro :(
ZK nie potrzeba, jak to już napisali poprzednicy, ja natomiast dziwię się o tą niemożliwość kupienia jej, kazdy przedstwaiciel ubezpieczeniowy oferujący ubezbieczenia komunikacyjne chyba sprzedaje też ZK
lupus
Globtroter
Re: nie potrzebna karta w chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 09.08.2005 16:45

malagosa napisał(a):Zielona karta w chorwacji nie jest potrzebna.
Tylko jesli wybierasz sie do dubrownika to przez BiH bez karty nie przejedziesz, mozna sprobowac promami przepłynąć.. słyszalam ze są jakies połącznia.

Tu chyba chodzilo o to, ze Zielona karta jest potrzebna przy przejezdzie przez BiH na trasie Zagrzeb-->Banja Luka-->Mostar-->Dubrovnik
mariush
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush » 09.08.2005 17:07

krakuscity napisał(a):W tym roku 2 razy jadąc przez Neum nikt mi zielonej karty nie sprawdzał.

Pozdrawiam

To fakt, ale jakby sie (odpukac) cosik zdazylo to taki delikwent jest
mocno ugotwany...
Natomiast na innych przejsciach do BiH twardo ZK sprawdzaja.

Pozdr.
Mariusz
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 09.08.2005 18:46

ja nie bardzo rozumiem ??? jak to nie mam karty, nie mogę dostać, nie moge kupic?! Przecierz zieloną karte dosteje sie za darmo jak sie tylko ma AC w danym towrzystwie ubezpieczeniowym. dziwi mnie to bo mi agenci wciskali zawsze tą karte nawet jak nie była mi potzrebna
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 09.08.2005 18:49

zalezy w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym:P
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 09.08.2005 20:30

A więc bez reklamy w PTU...nie dostałam jej niestety,tłumaczyli się ze wydali wszystkie...objechałam wszystkie firmy ubezpieczeniowe i Pile łącznie z PZU-nigdzie nie mozna jej dostać :( Ale pocieszyli mnie mili forumowicze-dziekuje bardzo,jadę bez karty przez Bosnie nie zahaczam (może w przyszłym roku?:))) Już się pakuję :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.08.2005 20:36

mariush napisał(a):
krakuscity napisał(a):W tym roku 2 razy jadąc przez Neum nikt mi zielonej karty nie sprawdzał.

Pozdrawiam

To fakt, ale jakby sie (odpukac) cosik zdazylo to taki delikwent jest
mocno ugotwany...
Natomiast na innych przejsciach do BiH twardo ZK sprawdzaja.

Pozdr.
Mariusz

Sprawdzają, wiem bo w tym roku jechałem w obie strony przez BiH .

Pozdrawiam
Sarah
Globtroter
Re: nie potrzebna karta w chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 09.08.2005 20:55

malagosa napisał(a):Zielona karta w chorwacji nie jest potrzebna.

wlasniew rocilam z cro.
jak jechalam do dubrownika nikt mi nie sprawdzal zielonej karty.
natomiast na granicy w drodze do mostaru owszem, kontrola bardziej szczegolowa!

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone