Leon napisał(a):...witam, gratuluje polowu. Belone maja sporo fosforu w osciach i ten kolor zielonkawi zostaje na osciach nawet po usmarzeniu. Belone sa bardzo smaczne jak sa swierzo zlowione i usmarzone. Rekin jest tez smaczni. Przed smarzeniem rekina trzeba obrac ze skori (ktora lepiej nie jesc) pokrojic na dzwonki po czim usmarzic w panierce na glembokim oleju....
Leszek Skupin napisał(a):
Popiel napisał(a):Teraz prośba o przywrócenie, doklejenie z powrotem do relacji. Ale namieszałem lub się nie zrozumieliśmy, ale myślę że wszystko już jasne.
Przepraszam moja wina, bo mało jasno chyba napisałem, albo wogóle niepotrzebnie. Jeszcze raz przepraszam i liczę na powrót do stanu poprzedniego.
MorskiPas napisał(a):...fajny temat się zrobił a w relacji by utonął.
Popiel napisał(a):niech MorskiPas poda nam swój przepis na rekina lub inną rybkę i obowiązkowo wklei swoją upolowaną.
Popiel napisał(a):Pozwolę sobie tu wkleić przepis na rekina, który podał w innym temacie Leon.Leon napisał(a):...witam, gratuluje polowu. Belone maja sporo fosforu w osciach i ten kolor zielonkawi zostaje na osciach nawet po usmarzeniu. Belone sa bardzo smaczne jak sa swierzo zlowione i usmarzone. Rekin jest tez smaczni. Przed smarzeniem rekina trzeba obrac ze skori (ktora lepiej nie jesc) pokrojic na dzwonki po czim usmarzic w panierce na glembokim oleju....
forum/viewtopic.php?p=309387#309387
Jak pisałem w relacji, rekina w tym roku spróbowałem. Był właśnie z głębokiego oleju. Dokładki bym nie wziął.
Czy koś jadł lepiej przyrządzonego
Powrót do Nasze relacje z podróży