napisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2010 08:58
dudek_t napisał(a):Arturac, powiedz mi jak jest z ilością turystów w okresie w którym byłeś?
Byłem w Rzymie w tym roku w lipcu i niestety nie miało to w sobie nic z zachwytu tym cudownym miastem. Ludzi po prostu jak mrówek w mrowisku i nie wiadomo jak chodzić po chodnikach. Gorąc niesamowity i zero warunków do rozkoszowania się pięknem. Czy w kwietniu jest inaczej?
[/b]
odpowiadam dopiero teraz bo byłem w Cro
....ja na termin wyjazdu do Rzymu wybrałem koniec kwietnia z kilku powodów. Z info od z znajomych, którzy byli rok wcześniej w tym terminie usłyszałem, że jest już komfortowo ciepło a nie ma jeszcze upałów co było dla mnie ważne ze względu na moją teraz już 2,5 roczną córę, sam też nie przepadam za upałem. Pogoda rzeczywiście była idealna do zwiedzania, czasem coś pokropiło ale bez wielkiego deszczu. Zwiedzam zawsze przy jak najmniejszym użyciu środków komunikacji publicznej(przez cały wyjazd użyliśmy tylko raz metra i to bardziej dla porównania z metrem londyńskim i warszawskim) i od pewnego czasu z dzieckiem więc pogoda jest ważna. Drugi powód wyboru terminu to to, że moja córcia jeszcze wtedy nie miała 2 lat, co skutkowało jakąś minimalną opłatą za dziecko na kolanach w samolocie. Co do ilości turystów to nie wiem jakie tłumy są w lipcu czy w sierpniu ale pod koniec kwietnia moim zdaniem było znośnie. Z miejscem noclegowym trzeba oczywiście budzić się wcześniej, bo czym później to drożej. My mieszkaliśmy ze względu na córcię 200 metrów od Koloseum. Rada dla tych którzy jeszcze nie byli w Rzymie-zostawcie go na deser bo potem mało które miasto zachwyca.
Pozdrawiam
Niedługo nowy wątek,,,,,,,,,Best of Cro 2010