Wspaniały akcent na koniec urlopu Dzięki za inspirację , do Bachledowej mam około 3 godziny jazdy . . .
Już można czynić przygotowania do spacerów w celu poszukiwania wiosny
Zdrowia i pogody życzę nam wszystkim
Pozdrawiam
Piotr
piotrf napisał(a):Wspaniały akcent na koniec urlopu Dzięki za inspirację , do Bachledowej mam około 3 godziny jazdy . . .
Już można czynić przygotowania do spacerów w celu poszukiwania wiosny
Zdrowia i pogody życzę nam wszystkim
Pozdrawiam
Piotr
maslinka napisał(a):Dawigs, fajna wycieczka na Mogielicę. Super widoki!
maslinka napisał(a):My byliśmy na szczycie 3 maja, w bardzo zimowych warunkach :
Kiedyś chętnie powtórzę tę wycieczkę, w bardziej sprzyjających okolicznościach.
Pozdrawiam
Nefer napisał(a):Nieco spóźniony, ale dołączam do relacji. Na Lubomirze, ani na Mogielicy nigdy nie byłem.
Nefer napisał(a):A jeśli chodzi o KGP, to w tym roku z córką zdobyliśmy Babią (córka była tam pierwszy raz).
Nefer napisał(a):I też mieliśmy możliwość pochodzenia po pustych górach - podczas wycieczki na Jałowiec spotkaliśmy w ciągu około 6,5 godziny 3 osoby.
Bravik napisał(a):Lusterka z bydlętami świetne. Pięknie pozowały.
Dawigs napisał(a):Barania Góra jeszcze przed nami. Którym szlakiem wchodziliście?Nefer napisał(a):A jeśli chodzi o KGP, to w tym roku z córką zdobyliśmy Babią (córka była tam pierwszy raz).
Dawigs napisał(a):Nefer napisał(a):I też mieliśmy możliwość pochodzenia po pustych górach - podczas wycieczki na Jałowiec spotkaliśmy w ciągu około 6,5 godziny 3 osoby.
Można jeszcze znaleźć takie miejsca. Z ciekawości sprawdziłem gdzie jest Jałowiec i wyskoczyły mi dwa. Jeden w Beskidzie Żywieckim a drugi w Górach Wałbrzyskich .
Dawigs napisał(a):Po odpoczynku ostatni zryw, parę minut i jesteśmy na szczycie. Kolejny z Korony Gór Polskich.
Rodzina już nie ma ochoty na podejście na Halę Rysianki. Wracamy tym samym szlakiem.
Nefer napisał(a):Dawigs napisał(a):Barania Góra jeszcze przed nami. Którym szlakiem wchodziliście?Nefer napisał(a):A jeśli chodzi o KGP, to w tym roku z córką zdobyliśmy Babią (córka była tam pierwszy raz).
Ale my byliśmy w tym roku na Babiej Górze, a nie Baraniej . Barania zdobyta już dobrych kilka lat temu .
Nefer napisał(a):Na Babią wchodziliśmy z Zawoi Czatoży przez Fickowe Rozstaje, Markowe Szczawiny i Perć Akademików.
piekara114 napisał(a):
Coś mi tu nie pasuje....
Toż to inny Beskid...https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49. ... 9.23826/12
piekara114 napisał(a): Lubomir próbujemy odwiedzić od wiosny, gdyby właśnie nie KGP to nawet byśmy tego miejsca nie znali...ale coś nie możemy tam dotrzeć, a w sumie blisko mamy....
piekara114 napisał(a):Trasa velo w okolic Nowego Targu też stale w planach...