Miło popatrzeć na beskidzkie widoki

Natomiast zupełnie nie znam szlaków Beskidu Niskiego

Z przyjemnością poczytam i pooglądam zdjęcia

greenrs napisał(a):Kocham Beskidy więc nie mogę tego wątku przeoczyć![]()
maslinka napisał(a):Super! Jaworzynę znam tylko w zimowej (narciarskiej) wersji i to sprzed wieeelu lat...
maslinka napisał(a):Miło popatrzeć na beskidzkie widokiZwłaszcza, że w Beskidzie Sądeckim byłam może trzy razy w życiu, bo to jednak dalej niż Beskid Śląski czy Żywiecki i trzeba jechać z noclegiem
![]()
Natomiast zupełnie nie znam szlaków Beskidu Niskiego, chociaż w dzieciństwie podobno byłam w Wysowej, czego nie pamiętam
Dawigs napisał(a):Nad Jaworzynką, gdzie byliśmy wcześniej też.
Nefer napisał(a):Z przyjemnością patrzę - tego szlaku na Lackową nie znam.
My wchodziliśmy od strony Izb. Większość trasy jest bardzo lajtowa, poza jednym odcinkiem, gdzie jest bardzo stromo.
maslinka napisał(a):Super! Jaworzynę znam tylko w zimowej (narciarskiej) wersji i to sprzed wieeelu lat...
Miło popatrzeć na beskidzkie widokiZwłaszcza, że w Beskidzie Sądeckim byłam może trzy razy w życiu, bo to jednak dalej niż Beskid Śląski czy Żywiecki i trzeba jechać z noclegiem
![]()
Natomiast zupełnie nie znam szlaków Beskidu Niskiego, chociaż w dzieciństwie podobno byłam w Wysowej, czego nie pamiętam
Bratwojciech napisał(a):Wysowa Agnieszko, to taka trochę mało znana perełka. Uroczy park zdrojowy i bardzo ładna pijalnia wód leczniczych. Do tego można pokosztować regionalnych specjałów. Beskid Niski, to chyba ostatnia oaza ciszy i spokoju (oczywiście jeżeli chodzi o góry).
Nefer napisał(a):No tak, na Lackowej widoków nie ma. Ale że to najwyższy szczyt Beskidu Niskiego (po polskiej stronie), to jednak wielu chce na niego się wdrapać.
piotrf napisał(a):Mnie w tamtej okolicy wcale brak widoków nie przeszkadza , za to niewielka ilość turystów jak najbardziej odpowiada i często tam bywam o każdej porze roku.