Witam
Przeglądam to forum już parę lat, więc pozwalam sobie utworzyć nowy wątek dotyczący zwiedzania Berlina z grupą 18-20-latków. W przyszłym tygodniu dołączam do grupy młodzieży- chłopaków z zacięciem i zainteresowaniami technicznymi do Berlina i szukam dla nich zajęcia na popołudnia i wieczory przez najbliższe 3 tygodnie.
Czytałam wspomnienia Tymony i RobCRO [***] ale tam są raczej propozycje dla rodzin z małymi dziećmi i koncerty noworoczne.
Chłopcy zwiedzali już: Bramę Brandenburską i Reichstag kilka razy, Berliner Dom, Alexander Platz, Potsdammer Platz. Byli na Siegessaule i w Muzeum Techniki, na East Side Galery ( = resztki muru Berlińskiego) oraz zwiedzali kiermasz noworoczny. Planuję pójść z nimi jeszcze do: Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, Ku- Damm (wodny zegar), Poczdamu, na któryś miejski basen czy targ staroci.
Czy mogę prosić forumowiczów o wskazanie innych relacji lub podanie propozycji innych atrakcji do zwiedzania (wystawy, muzea, coś na wolnym powietrzu, bezpieczna dyskoteka), takich, które nie kosztowałyby chłopców majątek, a najlepiej były za darmo. Byłam już na stronie gratis-in-berlin.de i to, co tam oferują raczej nie leży w polu zainteresowań młodzieży o zainteresowaniach technicznych.