napisał(a) Grzegorz Ćwik » 07.02.2007 11:37
AndrzejG napisał(a):Grzegorz Ćwik napisał(a):(...)z niesamowitym widokiem na zatokę neapolitańską(...)
Grzegorzu, a sam Neapol?
Pozdrawiam
Przyznam się bez bicia, odpuściłem Neapol. Trochę się przestraszyliśmy, różnie się mówi o Neapolu, że kradzieże, że wybijają szyby w samochodzie, że trzeba wiedzieć gdzie bezpiecznie zaparkować.
Neapol zostawiłem sobie na przyszłość, na jaką? czas pokaże.
Włochy są nadal w moich planach. Z całą pewnościa chciałbym odwiedzić i stare, znane miejsca i nowe, w których jeszcze nie byłem.
Do priorytetów zaliczam tydzień w Toskanii, tam można zawsza wracać odnajdując zwykle coś nowego, trochę poszperać w internecie. Głównym jest jednak wyszukanie kwatery, a jeśli chodzi o Toskanię to należy to zrobić z wyprzedzeniem i to wcale nie w jakimś dużym mieście, raczej na obrzeżach małych np. San Gimigliano. Lepiej w większym towarzystwie, już we 3 rodziny koszty rozkładają się inaczej, a można wynająć nawet niewielki domek.
Drugi tydzień gdzieś nad morzem, prawdopodobnie Kalabria lub Gargano, z całą pewnością nie w północnych Włoszech.
Ale to są tylko plany na przyszłość. A w tym roku plany wiążę głównie z dokończeniem pracy badawczej i obroną kolokwium co spędza mim sen z oczu i raczej przekresla realne pomysły o urlopie. Ale ciągle mam nadzieję nawet na kilka dni w Chorwacji.
Serdecznie pozdrawiam. Grzegorz.