mwxx napisał(a):KarKoz napisał(a):Ale płatny jest przejazd drogą nr 107 czy dopiero wjazd na Grossglockner Hochalpenstrase ?
Aha, no i czy na przełomie kwietnia/maja (długi weekend majowy) ta trasa jest otwarta? Takie samo pytanko odnośnie przełęczy Stelvio. W ogóle to czy jadąc w tamte rejony (docelowo w okolice jez. Garda) to zatrzymać jeszcze zimówki na aucie czy śmiało na letnich już można śmigać.
witam
KarKoz może się gdzieś miniemy, też mam podobne plany na długi weekend kwiecień/maj
jadę przez Wiedeń i Graz do Wenecji, a powrót przez Veronę i wokół jeziora Garda na Grossglockner,
z stronki czytam, że płatna trasa jest otwarta od 1 maja.... zobaczymy,
aha i to maj w Alpach ja lecę jednak na zimówkach.....jestem obecny w wątku
może też mignołeś mi w Montenegro widzę w aviatarku plażę w Ulcinj
Pozdro
Hejka,
W Czarnogórze byłem dwa razy: w drugiej połowie sierpnia 2010 i środek września 2011.
Ja planuję taki przejazd: Ostrawa, Brno, Wiedeń, Linz, Salzburg, Innsbruck, Landeck, Bormio i docelowe miejsce Tiarno di Sotto. Tydzień spędzam w okolicy jez. Garda. Powrót, jeszcze nie wiem dokładnie. Może przez Wenecję, Villach, Graz, Wiedeń i dalej tak samo jak w drodze "do". Na miejscu planuję wjazd na Monte Baldo i miasteczka wokół jez. Garda. Co wyjdzie to zobaczymy...
Mówisz, żeby zimowe kapcie jeszcze zostawić. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii...