Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bella Italia

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 12.12.2012 20:04

To też jest fajne

Obrazek
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 12.12.2012 20:29

Dobry Wieczór.
Dziękuję za rady dzięki nim zmęczyłem te dwa albumiki, teraz mam ambitny plan opisania tegorocznych wakacji
czyli Kalabrii i Kampanii a jak sobie poradzę z przeniesieniem zdjęć to będzie trochę urozmaicenia, ale naprzód zrobię jutro mam nadzieję te dwa nowe albumiki. Jeszcze raz dziękuję ..
Pozdrawiam.
R.
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 13.12.2012 12:43

Dzień Dobry.
Na fmix są nowe cztery albumiki z tegorocznych wakacji ,które opiszę w wolnej chwili - link oczywiście http://iwc1.fmix.pl
Pozdrowienia.
R.
Ostatnio edytowano 08.02.2016 19:03 przez iwc1, łącznie edytowano 2 razy
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 13.12.2012 20:38

iwc1 napisał(a):Dzień Dobry.
Na fmix są nowe cztery albumiki z tegorocznych wakacji ,które opiszę w wolnej chwili - link oczywiście htpp://iwc1.fmix.pl
Pozdowienia.
R.

No, Kolego iwc1 - obejrzałem z połowę powie tyle - PETARDA!!, resztę chciałbym zostawić sobie na deser i zobaczyć w Twojej relacji z dokładnymi opisami co i jak, nie ukrywam, że Twoje doświadczenia mogą wielu osobom pomóc (w tym mnie) planującemu ponad dwa tygodnie w Italii.

Pisz po kolei ile czasu spędziłeś w danym miejscu, gdzie mieszkałeś z dokładnymi informacjami (o ile pamiętasz) co, jak, gdzie, kiedy ;)

Sugeruję, abyś założył po prostu nowy wątek w dziale "Jeśli nie Chorwacja to...." i tam opisał swoje przeżycia używając linków do zdjęć, które wrzuciłeś na fmixa - w razie pytań służę oczywiście radą i pomocą :)

:papa:
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 14.12.2012 16:25

Dzień Dobry.
Podałem mylny link do swoich zdjęć- powinien być: http://iwc1.fmix.pl kto wiedział że to błąd to sie zalogował inaczej ,a teraz od razu wchodzi na stronę.
No i myślę nad opisem tegorocznych wakacji.
Pozdrowienia.
R.
Ostatnio edytowano 14.12.2012 17:26 przez iwc1, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 14.12.2012 16:30

Podałem mylny link do swich zdjęć- powinien być: http://iwc1.fmix.pl kto wiedział że to błąd to sie zalogował inaczej ,a teraz od razu wchodzi na stronę.
Pozdrowienia.
R.

No teraz mi działa :P,
ale tak jak tony montana poczytałabym relację z Twoich podróży :P.
Ostatnio edytowano 14.12.2012 16:32 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 14.12.2012 16:30

mysza73 napisał(a):
Podałem mylny link do swich zdjęć- powinien być: http://iwc1.fmix.pl kto wiedział że to błąd to sie zalogował inaczej ,a teraz od razu wchodzi na stronę.
Pozdrowienia.
R.

No teraz mi działa :P

Mi działał już wcześniej, bo wiedziałem jakiego "myku" użyć. Jeszcze raz - super fotki, czekamy na nową relację z Italii :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 14.12.2012 17:02

Pozdrowienia.
R.

Obejrzałam wszystkie :P ,
cudownie :hearts: ,
kilka miejsc w Toskanii bardzo znajome :P ,

nie no iwc1, teraz to koniecznie musisz napisać relację :wink: .
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 14.12.2012 17:33

Chyba jestem zmęczony więc mam dzisiaj tzw.lenia , jako emeryt mam prawo trochę się poobijać ale spróbuję , a miarą mojego zmęczenia są popełnione błędy , połknięte litery itd. no i muszę opanować przenoszenie zdjęć na forum.
I oczywiście będę pisał etapami...
Pozdrowienia.
R.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 14.12.2012 19:19

iwc1 napisał(a):Chyba jestem zmęczony więc mam dzisiaj tzw.lenia , jako emeryt mam prawo trochę się poobijać ale spróbuję , a miarą mojego zmęczenia są popełnione błędy , połknięte litery itd. no i muszę opanować przenoszenie zdjęć na forum.
I oczywiście będę pisał etapami...
Pozdrowienia.
R.

No rush jak to mowia Hamerykanie
Albo lentamente - Italiancy :)

Bedziesz mial czas, ochote i wene to pisz
I daj znac tutaj znac jak sie tylko Twoja nowa relacja pojawi
:papa:
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 20.12.2012 14:22

Dzień Dobry.
W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia chciałbym Wszystkim złożyć serdeczne życzenia by każdy mógł je spędzić w ciepłej rodzinnej atmosferze, bez problemów dnia codziennego,
a w Nowym Roku dużo zdrowia i sukcesów a co za tym idzie niezapomniannych cudownych wakacji
szczególnie w miejscach o których piszemy na forum i spełnienia wszystkich nawet tych na pozór
nierealnych marzeń.

Serdecznie Pozdrawiam.
R.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.12.2012 10:40

W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia chciałbym Wszystkim złożyć serdeczne życzenia by każdy mógł je spędzić w ciepłej rodzinnej atmosferze, bez problemów dnia codziennego,
a w Nowym Roku dużo zdrowia i sukcesów a co za tym idzie niezapomniannych cudownych wakacji
szczególnie w miejscach o których piszemy na forum i spełnienia wszystkich nawet tych na pozór
nierealnych marzeń.

Serdecznie Pozdrawiam.
R.

Dziękuję w imieniu własnym :)
Tobie też życzę spokoju, radości, zdrowia i kolejnych niezapomnianych podróży! :oczko_usmiech:

ps. No i czekamy cały czas na relację
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.12.2012 11:06

tony montana napisał(a):
nierealnych marzeń.

Serdecznie Pozdrawiam.
R.

Dziękuję w imieniu własnym :)
Tobie też życzę spokoju, radości, zdrowia i kolejnych niezapomnianych podróży! :oczko_usmiech:

ps. No i czekamy cały czas na relację

Ja również życzę wszystkiego najlepszego :P

i również czekam na to co Tony :wink: .
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 27.12.2012 22:59

Tak sobie czytam i obmyślam wyjazd do Włoch z rodzinką. Z racji odległości w grę wchodzi górny adriatyk, ew. liguria lub toskania. Ceny bungalowów na camp. porażające, można znaleźć przyzwoitą cenę apartamentu (80 90€). Widzę że plaże raczej płatne i jeszcze serwisy plażowe. Może ktoś podpowiedzieć ile kosztuje wejście na plażę i na czym polega serwis? Ponadto czy górny adriatyk w prywatnych apartamentach to dobry pomysł? Doradźcie!!
Pozdr.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.12.2012 09:43

Plaże chyba z definicji są bezpłatne i dostępne. Jest to chyba wymóg formalny, bo widziałem na campingach z bezpośrednim dostępem do plaży "eksterytorialne" drogi dla ludzi z poza campingu by mogli się dostać na plaże nie wchodząc na camping. Inna sprawa to serwis plażowy. Nie wiem jakie są przepisy i akurat na Jesolo z tym się nie spotkałem ale już w Ostii koło Rzymu w praktyce ciężko jest wejść na plaże by nie musieć zapłacić. Bungalowy w sezonie są bardzo drogie. (najtańsze oferty znalazłem na Venue Holidays ale tez około 80E). Apartamenty są wygodniejsze, bywa, że tańsze jedynym minusem jest to, że często są w ruchliwym otoczeniu i do morze trzeba kawałek podejść. Kempingi natomiast miewają "własne" plaże.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia