napisał(a) tony montana » 10.08.2012 14:05
Grzegorzu.
Jako, że mglisty jeszcze, ale powoli się klarujący plan na Lipiec 2013 to trzy tygodnie we Włoszech i jestem zainteresowany wszelkimi informacjami praktycznymi o Italii (wiedza z 6 czy 7 przewodników, które mam przydaje się, ale nie ma to jako opinia osób, które były w danym miejscu) chciałem pogratulować Ci wspaniale prowadzonego wątku Bella Italia. Twoja wiedza, kompetencja, a przede wszystkim życzliwość dla ludzi i wrażliwość na piękno natury sprawia, że wątek ten czyta się z przyjemnością to raz, a dwa, że jest kopalnią wiedzy o tym pięknym kraju.
Odwiedziłem go już kilka razy, ale nigdy nie byłem niżej niż Rzym, a i w Toskanii, którą tak wielbisz tylko we Florencji, więc tym bardziej będę tu zaglądał.
Mam tylko jedno pytanie póki co. Jeśli chodzi o sam plan podróży to jeszcze go nie mam, ale ciągnie mnie na chwalony przez Ciebie Gargano oraz do Pugllii i Kalabrii (okolice Tropei i Capo Vaticano), oczywiście chciałbym też odwiedzić Asyż, całe wybrzeże Amalfi, Lecce i Taranto - czy to wg Ciebie nie za dużo zakładając, że tydzien chciałbym spędzić w Toskanii (rodzina 2+2)
pozdrowienia
tony