Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bella Italia

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
endriu16
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu16 » 18.07.2009 10:24

Sorki...gapa ze mnie,link podałeś.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 18.07.2009 13:01

Ten link, który mi podałeś to ten sam kemping do którego link podałem wcześniej :-)
Może źle rozumiem cenniki, ale mi z niego wcale nie wynika żeby doba w sierpniu kosztowała 70 EUR.
Płacisz 2 x 11,50 EUR + miejsce dla samochodu z przyczepą (15,50 EUR) nie wiem czy nie doliczą jeszcze za samochód (4 EUR) i ewentualnie prąd 2 EUR.
Jeśli ktoś podróżuje z przyczepą to niech zweryfikuje moje wyliczenia.
Ja byłem z dużym namiotem w lipcu - za samochód, namiot i 4 dorosłe osoby płaciliśmy 38 EUR/dobe (4x7 EUR+7,5 EUR+2,6 EUR).
Namiotów było niewiele, większość na kempingu to podróżujący kamperami. Przyczep też nie widziałem, chyba dość ciężko się takim samochodem z przyczepą jeździ po tamtych wąskich drogach...
endriu16
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu16 » 18.07.2009 19:02

Od począdku wydaje mi się ,że babka przesadza i chyba nie ma co się zbytnio dziwic,Ona zarabia na kwaterkach.
Również wydaje mi się,że za auto i prąd trzeba będzie dopłacic.
Byłoby super gdyby wliczali w cenę za działkę.A tu jeszcze chyba za
przedsionek do przyczepy liczą 4,50 euro.
Najdrozsza taryfa wchodzi dopiero od 8 sierpnia,może jednak wybiorę się za kilka dni,to zaoszczędzi się troszkę kasy,Różnica jest doś znaczna.
A jak było z miejscami na tym kampie? warto tam się wybrac?
pozdrawiam.Andrzej
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 24.08.2009 21:56

spora cześć wakacji po za nami a w tym temacie dziura ...
może ktoś ożywi, jakieś świeże wspomnienia, wrażenia etc.
silesia2009
Globtroter
Koszty dróg płatnych - poprosze o podpowiedź

Nieprzeczytany postnapisał(a) silesia2009 » 06.09.2009 10:37

Chciałabym się zorientować w kosztach dojazdu do Rimini, chodzi mi o autostrady w Austrii i Włoszech, czy płatne są tunele , jeśli tak , to które. Generalnie chodzi mi o polecenie trasy i kalkulację dojazdu bez kosztów paliwa, bo te znam. Będę jechała z okolic Bielska.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 06.09.2009 16:34

We Włoszech około 20 euro,Austria prawie 8 euro w formie winietki .Tuneli płatnych nie ma na tej trasie
silesia2009
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silesia2009 » 06.09.2009 16:50

carnivalka napisał(a):We Włoszech około 20 euro,Austria prawie 8 euro w formie winietki .Tuneli płatnych nie ma na tej trasie

Dziękuje bardzo :wink:
benekt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) benekt » 27.09.2009 11:26

Jakie jest połaczenie z campingu Village Fabulous do stacji kolejowej Termini.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak
wakacje w Italii

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 01.11.2009 18:16

Kochani maniacy, Cro i nie tylko.
Szykujemy wielką odyseję przyszłoroczną. W tytule WYJAZD DO ITALII. Nie tak aby pokrzyżować plany Cro, nie Chorwacja jest wspaniałym miejscem, i ja i WY o tym wiecie. Nawet można połączyć oba wypady, bo po drodze.
I ja tak chcę uczynić. A teraz ogólny plan na rok 2010, wakacje. Gdzie do Italii. Bo moja żona już zadecydowała. 2-3 tygodnie do celowo w Italii. A teraz będziemy się zastanawiali GDZIE. A może wszyscy co planują wakacyjny włoski but, może określimy swoje miejsca, tam gdzie chcielibyśmy spędzić swój wymarzony wypoczynek. Może już wiemy jakie morze??????

Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:
krystek
Cromaniak
Re: wakacje w Italii

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 01.11.2009 19:20

Grzegorz Ćwik napisał(a): A może wszyscy co planują wakacyjny włoski but, może określimy swoje miejsca, tam gdzie chcielibyśmy spędzić swój wymarzony wypoczynek. Może już wiemy jakie morze??????
Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:

Po tegorocznej Toskanii (Vada), w czerwcu '10 mam zamiar spędzić urlop na którymś z kampingów w okolicy Vieste (być może będzie to polecany na forum Baia di Campi).
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 01.11.2009 19:58

Nam marzy się na 2010 Sycylia :D, ale jest dopiero listopad, więc nie wiem na czym się skończy... :wink: Sardynia też jest brana pod uwagę :!:
Czas pokarze. Ale na 95% będą Włochy :)

pozdr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.11.2009 20:16

janusz.w. napisał(a):Nam marzy się na 2010 Sycylia :D, ale jest dopiero listopad, więc nie wiem na czym się skończy... :wink: Sardynia też jest brana pod uwagę :!:
Czas pokarze. Ale na 95% będą Włochy :)

pozdr

Januszu, widzę, że mamy podobne marzenia :D Po relacji Jo_Anny marzy mi się "taniec na wulkanie". Ale nie tylko chęć zdobycia Etny ciągnie mnie na Sycylię. Kusi również antyczne Agrigento, urocze Syrakuzy i mafijne Palermo :wink: No i oczywiście dziewicza przyroda wyspy...

Dużo czasu jeszcze i plany mogą ulec zmianie... Ale mapa Sycylii już kupiona :lol:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 01.11.2009 20:26

maslinka napisał(a):...Ale mapa Sycylii już kupiona :lol:

...Mapa, atlas, dwa przewodniki są :lol: ale jest też Sardynia :lol: :wink:
Idzie zima będzie czas na teorię :lol:

pozdr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.11.2009 20:31

janusz.w. napisał(a):
maslinka napisał(a):...Ale mapa Sycylii już kupiona :lol:

...Mapa, atlas, dwa przewodniki są :lol: ale jest też Sardynia :lol: :wink:
Idzie zima będzie czas na teorię :lol:

No no, widzę, że jesteś dobrze przygotowany :D Też chcemy kupić przewodnik, tylko się zastanawiam nad wydawnictwem... Możesz coś polecić? A może inni Forumowicze, którzy byli na Sycylii i "przetestowali", mają swoje ulubione przewodniki?

Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.11.2009 20:32

Widzę, że jest nas kilku........sycylijczyków :lol:
Też mam to w głowie, tyle, że pasuje sie "przesiąść" pod namiot bo po wstępnej analizie kosztów noclegów wyłania się niezły koszmarek :twisted:
Kampy też do najtańszych tam nie należą ale w porównaniu do budynków murowanych jest różnica i to bezdyskusyjna :?
Tak więc Sycylia i Wyspy Liparyjskie siedzą mi w głowie.
Jedyny problem to........kiedy :?:
Bo chciałoby się pojechać i tu i tu i tu.......tyle, że nie ma się jak rozdwoić czy roztroić :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia