te kiero napisał(a):ok dzięki za pochylenie się nad tematem; żałuję, że nie zarezerwowałem tego App tańszego o 300eur , który już poszedł...
Tam była opcja rezygnacji do bodajże 20 kwietnia.
Widzę, że inne Appy mają termin rezygnacji później niż 30dni, tylko ten musi tyle mieć
30dni to sporo "u nas".
Można przenieść do wątku Booking.
Dalszy ciąg moich obserwacji Bella Italia -> Booking...
Ww App, który był zarezerwowany został odblokowany, ktoś musiał zrezygnować
niestety u mojej Pani powróciła przeszkoda zdrowotna, czekamy na badanie i potem decyzja o wyjeździe, oby nikt nie zajął go, na szczęście ta sama kobieta ma jeszcze 2 inne Appy droższe, ale mogłyby być...
Apropos opcji rezygnacji ustawionych na 20 kwietnia w wielu upatrzonych ofertach na Booking... 20 kwietnia za nami i teraz te wszystkie upatrzone zmieniły się w oferty bezzwrotne
nie ma opcji rezygnacji, a wyjazd za prawie 4tyg.
Po drodze jeszcze 3 noclegi włoskie i jak zauważyłem Włosi są uczuleni na punkcie Bookingu, wyrażają to w komentarzach do opinii i na swoich oficjalnych stronach, otwarcie podają ceny swoje i z portali turystycznych, to po kiego licha z nimi współpracują.
Finalnie zamierzam dokonać rezerwacji 2 tyg przed wyjazdem, w większości będę rezerwował przez domowe strony obiektów, żeby nie doświadczyć przypału, poza tym faktycznie poza Booking w miejscach upatrzonych jest taniej, aczkolwiek mam wątpliwość jak wiarygodna jest taka rezerwacja - szczególnie w sytuacji, gdy zachęcają do opłacenia na miejscu.
I jeszcze jedno: w Levanto obserwuję cały czas jeden nocleg, który od razu mi się spodobał - o czym już pisałem; staniał w przeciągu 2 m-cy o 300eur, zeszli z ceny do pewnego pułapu, ale niżej nie chcą, rozumiem, że wolą by stało puste tak jak pozostałe kilka App w jeszcze większych cenach. Tzn nie rozumiem
Na booking te App są 200eur droższe od ceny ze strony domowej
Wolałbym wszystko rezerwować przez Booking, szybko sprawnie i w jednym miejscu, ale jak widać Włosi wolą komplikować.