Re: Buongiorno! Benvenuti! Veneto romantico - Venezia & Vero
napisał(a) marze_na » 06.02.2024 22:54
te kiero napisał(a):Ty tu mi Marzena koniec, a u mnie początek...
niestety kiedyś musiało paść to słowo: Włochy
Bylim tu i ówdzie, ale typowo włoskiego wyjazdu nie było, a się kroi.
Wiem, że jest cudnie tu i tam, ale
jakoś nie czuje chemii; nie czuję się jakoś pewnie we Włoszech.
Jak mam być szczera to z takim nastawieniem może lepiej wybrać inny kierunek
.
te kiero napisał(a):A najbardziej denerwuje mnie niewielka ilość noclegowni z własnym parkingiem
Naprawdę jest z tym taki problem? Czas spędzony we Włoszech mogę już liczyć w miesiącach, ale nigdy nie zaprzątałam sobie głowy problemami z parkowaniem
.
W końcu zawsze możesz też parkować przy ulicy. tylko zwracaj uwagę na kolory linii.
Ah, ta wolność jaką daje samochód .te kiero napisał(a):Ciężko zdecydować jakie miasto odwiedzić, ale Verona chyba najbardziej mi się podoba i byłaby po drodze. Tylko właśnie sensowny nocleg z parkingiem znaleźć
Jedyny który namierzyłem jednak 40min piechty od końca starówki, sporo jak na moją Panią, a hotel + dojazd odpada, zresztą chciałoby się alko dom kolacji wypić.
Verona to na pewno świetna opcja. A do centrum możesz dojechać autobusem miejskim, to naprawdę dobrze funkcjonuje
. Sprawdziliśmy
.
te kiero napisał(a):Cińżka sprawa, w Ligurii noclegownie też bez szału lub szał cenowy. Jeszcze trochu czasu jest, ale oferty pewnie będą znikać.
Drogi region wybrałeś. Lubiany przez
dzianych Włochów z północy.
Nie wiem jakich cen oczekujesz, ale generalnie ceny we Włoszech zaczęły wyraźnie rosnąć po pandemii, a w zeszłym roku w ogóle mocno wystrzeliły.
W kwietniu płaciłam za dobę 150€ w Wenecji (app z osobną sypialnią), 70€ w Padwie i 85€ w Weronie (pokoje z łazienkami i ze śniadaniem w B&B). W październiku w Bergamo pokój w łazienką i dostępem do wspólnej kuchni kosztował nas 90€.
te kiero napisał(a):Jest dramat, nie spodziewałem się, ale oby tylko takie dramaty w życiu.
A to akurat święte słowa.
Pozdrawiam i więcej radości z planowania życzę.
Ostatnio edytowano 07.02.2024 06:44 przez
marze_na, łącznie edytowano 1 raz