Dzięki za wskazówki.
Jadę na początku sierpnia (niestety)
Na razie zapoznam się w internecie z Gargano
ewa.krakuska napisał(a):Przyszedł czas na wakacje w innym miejscu niż Chorwacja ( po 20 latach).
Chciałabym pojechać do Włoch. Przeczytałam wiele relacji z podróży i dużą część tego wątku. Nadal nie wiem gdzie pojechać . Im bardziej na południe tym lepiej ( wg mnie).
W relacji Myszy73 urzekły mnie opisy i zaczęłam szukać na "obcasie". Apartamenty piękne i cena do przeżycia ( termin urlopu - 2 połowa lipca i nic nie można zmienić) ale trudno zorientować się jaka plaża jest w pobliżu apartamentu, bo zwykle nie ma zdjęć. Nie nadaję się na spędzanie wakacji przy skalistej plaży. Chciałabym mieć łagodne wejście do wody.
Możecie polecić mniejsze miejscowości z przyjazną plażą dla słabo pływających ?
A moze ktoś mógłby podesłać link do apartamentu ? Będziemy w 4 osoby.
Jadę autem, zależy mi też na bezpiecznym parkingu.
ewa.krakuska napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,
Chciałabym mieć łagodne wejście do wody.
ewa.krakuska napisał(a):Hahaha, widziałam zdjęcia z Tropei ale tam może pojadę poza sezonem.
Dziękuję za wskazówki. Dziś odezwała się do mnie ( na fb) dziewczyna, która poleciła nocleg na Półwyspie Gargano. Zachwycił mnie i zarezerwowałam
mysza73 napisał(a):A podzielisz się, bo na Gargano muszę się kiedyś wybrać
mahum napisał(a):Z ta jazdą samochodem, to poza Rzymem w którym faktycznie jeździ się dosyć specyficznie, to wielkiej różnicy między naszym krajem nie ma.
mysza73 napisał(a):ewa.krakuska napisał(a):Hahaha, widziałam zdjęcia z Tropei ale tam może pojadę poza sezonem.
Dziękuję za wskazówki. Dziś odezwała się do mnie ( na fb) dziewczyna, która poleciła nocleg na Półwyspie Gargano. Zachwycił mnie i zarezerwowałam
A podzielisz się, bo na Gargano muszę się kiedyś wybrać
mysza73 napisał(a):ewa.krakuska napisał(a):Przyszedł czas na wakacje w innym miejscu niż Chorwacja ( po 20 latach).
Chciałabym pojechać do Włoch. Przeczytałam wiele relacji z podróży i dużą część tego wątku. Nadal nie wiem gdzie pojechać . Im bardziej na południe tym lepiej ( wg mnie).
W relacji Myszy73 urzekły mnie opisy i zaczęłam szukać na "obcasie". Apartamenty piękne i cena do przeżycia ( termin urlopu - 2 połowa lipca i nic nie można zmienić) ale trudno zorientować się jaka plaża jest w pobliżu apartamentu, bo zwykle nie ma zdjęć. Nie nadaję się na spędzanie wakacji przy skalistej plaży. Chciałabym mieć łagodne wejście do wody.
Tak, tak, zdecydowanie "obcas" jest SUPER
A jeśli chodzi o łagodne zejście do morza, to jest takie np między Torre San Giovanni a Torre Mozza
Ale nie są to plaże bezludne