Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bella Italia

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.01.2019 21:58

marze_na napisał(a):Ja z kolei robię wstępne przymiarki do Sycylii i przegladanie ofert noclegów to czysta przyjemność 8).
Tak tanio czy tak bajeczne miejscówki? Kiedy to lecicie? Bo do Neaplu to w kwietniu czy lutym jeśli dobrze pamiętam...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.01.2019 22:57

piekara114 napisał(a):
marze_na napisał(a):Ja z kolei robię wstępne przymiarki do Sycylii i przegladanie ofert noclegów to czysta przyjemność 8).
Tak tanio czy tak bajeczne miejscówki? Kiedy to lecicie? Bo do Neaplu to w kwietniu czy lutym jeśli dobrze pamiętam...

Mam na myśli przede wszystkim stosunek jakości do ceny 8) . Po doświadczeniach z Portugalii szukanie noclegów na Sycylii to sama radość :D . Lecimy na koniec maja, nie wiem jeszcze kiedy, bo mamy na razie tylko bilety powrotne :lol: .

A w Neapolu lądujemy już w ten piątek. Apartament przy Via Duomo, ok. 80 m2, salon, kuchnia, dwie sypialnie i dwie łazienki dla trzech osób kosztuje nas 45€ za dobę. Ocena na booking 9,5. Tak to ja mogę podróżować :hut: .
piekara114
Opiekun działu
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.01.2019 09:09

marze_na napisał(a):A w Neapolu lądujemy już w ten piątek. Apartament przy Via Duomo, ok. 80 m2, salon, kuchnia, dwie sypialnie i dwie łazienki dla trzech osób kosztuje nas 45€ za dobę. Ocena na booking 9,5. Tak to ja mogę podróżować :hut: .

Super, też miałam Neapol w planie na ferie zimowe (mamy teraz od 12go), ale lotów nie trafiłam i w pracy problem z urlopem się zrobił....
marze_na
Koneser
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 07.01.2019 09:13

piekara114 napisał(a):Super, też miałam Neapol w planie na ferie zimowe (mamy teraz od 12go), ale lotów nie trafiłam

Ja przeglądałam ofertę dzień w dzień przez cały ten promocyjny black week i nic :roll: . Dwa dni później zajrzałam jeszcze raz i zarówno Neapol jak i Palermo były po 130 zł RT 8) .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.01.2019 13:24

A ja to jakoś w grudniu wymyśliłam...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.01.2019 19:27

W końcu trafiło i na nas :twisted:

Drogi/a Paweł ......,
bardzo przepraszamy za odwołanie Twojego lotu FR1373 z Wroclaw do Naples dnia 11-01-2019.
Twój lot został odwołany z powodu strajku włoskiej kontroli ruchu lotniczego. Nie mamy żadnego wpływu na te strajki
Możesz teraz wybrać jedną z dwóch opcji ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.01.2019 19:44

marze_na napisał(a):W końcu trafiło i na nas :twisted:

Drogi/a Paweł ......,
bardzo przepraszamy za odwołanie Twojego lotu FR1373 z Wroclaw do Naples dnia 11-01-2019.
Twój lot został odwołany z powodu strajku włoskiej kontroli ruchu lotniczego. Nie mamy żadnego wpływu na te strajki
Możesz teraz wybrać jedną z dwóch opcji ...

O kuuurde :roll:
A co to za opcje? Możecie zmieć termin?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.01.2019 20:04

8O 8O 8O

Ryn. jest jednak nieobliczalny... A mieli strajkować w Hiszpanii... Co Ci zaproponowali oprócz zwrotu kasy? Lot na inne lotnisko we Włoszech?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.01.2019 20:12

Albo zwrot kasy albo bezpłatna zmiana daty rezerwacji.
W piątek do Neapolu nie ma możliwości dolecieć. Pan na czacie proponował wylot w sobotę z innego lotniska. Niech sobie wsadzi :evil: , skoro w poniedziałek mieliśmy wracać.
Wzięliśmy więc zwrot i spokojnie pomyślimy nad alternatywą. Wściekła jestem, że wzgl. na mamę... Chyba damy jej teraz możliwość wyboru kierunku.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.01.2019 20:31

To rzeczywiście mało fajne opcje, pewnie całe Włochy znowu będą strajkować....
Szkoda kawki z mamą w cieniu wulkanu....
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.01.2019 20:41

piekara114 napisał(a):Szkoda kawki z mamą w cieniu wulkanu....

Nie szkoda :wink: . Mamy już nową rezerwację na początek lutego :mrgreen: .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.01.2019 21:06

8O 8O Szybko działacie :D I gdzie lecicie i dalej ufasz R.?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.01.2019 21:11

piekara114 napisał(a):8O 8O Szybko działacie :D I gdzie lecicie i dalej ufasz R.?

R. coś zawinił, że Włosi strajkują. :?:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.01.2019 21:24

Bo do tej pory jak R. pisał, że Włosi strajkują to okazywało się ( z bodajże jednym wyjątkiem w zeszłym roku), że to chodziło o ich włoskich pracowników... Identyczna sytuacja jest aktualnie w Hiszpanii, na chwilę obecną pierwszy z 3 zapowiedzianych strajków na styczeń został odwałany...strony rozmawiają...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.01.2019 21:31

piekara114 napisał(a):8O 8O Szybko działacie :D I gdzie lecicie i dalej ufasz R.?

No przecież nie przestanę latać :D .

Poza tym prezent gwiazdkowy musimy zrealizować :mrgreen: .

zaproszenie napoli.jpg

Polecimy trochę później , ale przynajmniej dzień będzie dłuższy 8) .

Janusz Bajcer napisał(a):R. coś zawinił, że Włosi strajkują.

Wydaje mi się, że skoro strajkuje kontrola ruchu lotniczego to nie dotyczy to tylko ryanaira.
Chyba z tego samego powodu beatabm spóźniła się na rejs gigantem :? . Jej lot to był wizz air 1441.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia