Odnośnie ww, szukaj w goglach- Italy hostels oraz Cheap Italy hotels.
Wejdz na google i zamów sobie katalog na 2007 z Interhome oraz z Eurocamp.
Polecam. Grzegorz.

kasper68 napisał(a):To ja bym prosiła więcej konkretów. Stan dróg, ew. bezpłatne parkingi, tanie sklepy spożywcze - mam apartament bez wyżywienia.
Planuję zobaczyć i zwiedzić:
1. Tropea - czy ten parking poniżej starówki przy plaży jest mocno zatłoczony w tygodniu i czy jest mocno wygórowana opłata za niego. Czy na plaży są jakieś prysznice?
2. Pizzo - Gdzie zaparkować aby było blisko do zamku i tego kościoła wykutego w skale. Gdzie najlepsze lody truflowe.
3.St.Domenica - jest coś ciekawego do zwiedzania czy raczej typowo turystyczne miasteczko? i Samo Capo Vaticano - czy na latarnię można wejść, parking płatny?
4.Zambrone - warto wybrać się tam do Aquaparku?
5.Reggio di Calabria - co oprócz muzeum i katedry oraz promenady nadmorskiej. Warto do zamkuaragońskiego?
6.Wyspy liparyjskie - czy warto skorzystać z usług motonave. Mają wycieczkę na wyspy Stromboli, Lipari i Vulcano za 45 euro od osoby. Czy są tańsze oferty?
7.Taoramina - Gdzie najlepiej zaparkować jadąc od Messyny. Warto wybrać się do Naxos. tzn. na ile te ruiny są interesujące?
Za wszystkie porady będę wdzięczna, bo gdy się podróżuje z dziećmi wolę mieć wszystko w szczegółach dopracowane aby nie tracić czasu na zbędne łażenie - dzieci szybko nogi bolą![]()
Bazylka5 napisał(a):Witam czy ktoś był w Herkulanum i Pompejach? Interesuje mnie porównanie obu miejsc. Nie mam czasu na zwiedzenie obu. Podpowiedzcie. Jak jeszcze ktoś mógłby opisać swoje wrażnenia z tarquinii i Cerveteri byłabym uszczęśliwiona. Kończę planować swój wyjazd i mam obawy czy nie jest przeładowany. M.in. : jednego dnia przewiduję Monte Cassino, wycieczkę na Wezuwiusza , zwiedzenie Pompei lub Herculanum i znalezienie kempingu, drugiego dnia wybrzeże amalfitańskie ze zwiedzaniem Sorrento, Amalfi, Positano, Praiano oraz Caserty i powrót do Umbrii. Do realizacji?
Bazylka5 napisał(a):Byliście we wszystkich tych miejscach? Może któreś z nich mogę odpuścić?Miasteczka z wybrzeża może są zbyt podobne do siebie, zeby zatrzymywać się w każdym? Doradźcie coś!