Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Będzie gorąco w Adrii?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
laser
Turysta
Będzie gorąco w Adrii?

Nieprzeczytany postnapisał(a) laser » 25.06.2006 11:56

A propos ilości gwiazdek w hotelach, czy hotel Adria ze swoimi 3-ma gwiazdkami ma klimatyzowane pokoje?? bo nie znalazłem żadnej informacji na ten temat, albo to jest ona standardem i nic nie napisano w katalogu N... albo jej nie ma?
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 25.06.2006 12:40

laser napisał(a):A propos ilości gwiazdek w hotelach, czy hotel Adria ze swoimi 3-ma gwiazdkami ma klimatyzowane pokoje?? bo nie znalazłem żadnej informacji na ten temat, albo to jest ona standardem i nic nie napisano w katalogu N... albo jej nie ma?

Znalazłem takie coś (to chyba ten sam hotel?):
http://www.apartments-vela-luka.com/vel ... otel-adria
i nic o klimatyzacji.

Takie coś:
http://www.holidayhotels.com/hotel.php? ... 0726538076

gdzie w Accommodation też nie wspominają o klimie,

tutaj za to na wyposażeniu pisze, że jest wentylator (fan):
http://en.venere.com/hotels_vela_luka/h ... oms_prices

wentylator - to chyba tylko na to możesz liczyć.
laser
Turysta
teraz już wiem. Będzie gorąco w Adrii!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) laser » 25.06.2006 13:09

Dzięki za wyczerpującą odpowieź. To mnie upenia w fakcie braku klimatyzacji w Adrii. Nie wiem czy da się wytrzymać jeśli pokoje się nagrzeją, co prawda nie siedzi się w pokoju na wczsach ale, żeby wieczorem wędzić się dobrowolnie w pokoju? Niestety juz zapłacone i jedziemy od 6 sierpnia.
Mariusz_M
Cromaniak
Re: teraz już wiem. Będzie gorąco w Adrii!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 25.06.2006 13:18

Nie powinno być większego problemu. Wiele pokoji/apartamentów jest bez klimy. Oni jakoś inaczej budują te domy czy coś - bo jakoś tak tych temperatut nie czuć.
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 26.06.2006 18:45

Jest bardzo gorąco.Okna mają drewnianą żaluzję ,która chroni przed słońcem ,ale sktecznie blokuje wymianę powietrza,wentylator natomiast hałasuje,ja miałam trudności z zaśnięciem.No, ale zawsze można się czymś znieczulić lub poprosić męża/ żonę o zaśpiewanie kołysanki.
laser
Turysta
Gorące pokoje w Adrii.

Nieprzeczytany postnapisał(a) laser » 27.06.2006 08:04

Chce poruszyć jeszcze jedną kwestię. W katalogu Neckermana Adria jako hotel posiada 3 gwiazdki, ostatnio zamówiłem katalog z Chorwackimi hotelami przez internet i tam Adria ma 2 gwiazdki. Przy 3 gwiazdkach przy odrobinie szczęścia można liczyć że jest klima w pokoju,
przy 2 gwiazdach klima jest nieosiągalna. My wybieraliśmy wczasy na podstawie katalogu Neckermana, więć zostaliśmy wprowadzeni w błąd, pani w biurze podróży informowała nas że na prewno są klimatyzowane pokoje. Ale teraz to już bez znaczenia. Teraz już musi być fajnie ...choćby nawet nie było.
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 27.06.2006 21:37

Myślę,że nie warto na zapas się martwić ,jedźcie w dobrych nastrojach.
Justynab69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justynab69 » 15.07.2006 12:25

Witam. Adria na swojej fasadzie nie ma, ani jednej gwiazdki, a większość hoteli ma. Może się wstydzą. Klimatyzacji w pokojach też nie ma, tylko wentylator pod sufitem. Klima jest tylko na stołówce, barze i holu przy recepcji. Pozdrowienia.
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 15.07.2006 12:43

evik napisał(a):Myślę,że nie warto na zapas się martwić ,jedźcie w dobrych nastrojach.

radzę zaopatrzyć się w coś przeciwko komarom, w Adrii jest ich mnóstwo (są jakieś stawy na tyle hotelu, czy jakieś baseny)
info sprawdzone, znajomi mieszkali w Adrii, my z żoną mieszkaliśmy w innym hotelu w Vela Luka.
Czy ktoś jeszcze to potwierdza?
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 15.07.2006 12:48

laser napisał:
Niestety juz zapłacone i jedziemy od 6 sierpnia.

To przed wyjazdem zażądaj od Neckermanna pisemnego potwierdzenia,że sa dla Was pokoje.Bo z naszej 6 rodzinnej grupy 2 rodziny usłyszały na miejscu,że nie ma dla nich pokoi.A na miejscu Neckermann to już raczej wypina sie na swoich klientow.Także biegnij do biura i żądaj pisemnego potwierdzenia ,że mają dla Was pokoje
Jeśli chodzi o klimę to jej nie ma.Ale ani w katalogu,ani w biurze nikt nam tego nie obiecał.Jeśli kobieta w biurze powiedziała Ci ,że jest klima to świadomie wprowadziła Cie w błąd.

pozdrav

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne