Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Beach superaśna

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KDW
Croentuzjasta
Beach superaśna

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 21.06.2013 08:49

Co prawda dopiero we wrześniu kolejny wypad, ale rozglądać się trzeba już dzisiaj.

Co polecacie szukam plaży z pasem drzew tak aby dawały dobry cień, w tym roku dołączył do rodziny Antoś i we wrześniu skończy dopiero 6 miesięcy tak więc musi być plaża z drzewkami.

Nie pytam o konkretne miejscowości, ale np. Primosten odpada plaże z autopsji są do bani, nie ma miejsc żeby się schować, miasteczko piękne ale plaże beee :(

Jak już będę miał rozeznanie z plażami połącze z miastem i wyjdzie mam nadzieje dobry miks.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 21.06.2013 09:29

Np.Brela Punta Rata - pół plaży to las :wink:
Na innych plażach w Breli też znajdziesz naturalny cień.
Zresztą na prawie całej riv. Makarskiej znajdziesz takie plaże.
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 10.07.2013 13:43

No szczerze plaża punta rata cool, może ktoś dokładniej wskazać, gdzie na google map jest dokładnie ta plaża ???

Znając usytuowanie, będę starał się zakotwiczyć jak najbliżej tej plaży, szkoda tylko że stamtąd trochę daleko do parku Krk, trochę drogi trzeba nadrobić...

W ogóle we wrześniu czynne tam będą jeszcze atrakcje plażowe ? A może macie fajny namiar na skromny apartman 2 dorosłych 2 dzieci z aneksem kuchennym, oscyluje coś kole 30 EU we wrześniu za dobę, może być nawet taniej, co było by wskazane :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.07.2013 15:45

za 30E to raczej kolega dzieci już nie zabierze....
albo żony (nawet we wrześniu).
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 10.07.2013 19:20

Jedno dziecko będzie miało we wrześniu 6 msc. a drugie ma 5 lat, więc jedno liczone jako osoba.

Nie rozumiem czemu piszesz że za 30 EU nie ma szans, jeśli pojadę na 3 tygodnie i zapłacę 600 EU z góry myślisz że nic nie znajdę hmm, we wrześniu, nie jadę pierwszy raz więc wiem jak tam jest, uwierz mi że dam radę wynegocjować dobry apartament - nie to see ya jadę do innego.

Napisałem że szukam namiaru, a nie stwierdzenia że nie ma i tak też kontynuuję i pytam nadal :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.07.2013 23:13

Nie pisze, że nie ma szans. Przeczytaj uważnie co napisałem.
Jaka to różnica czy płatność z góry czy po? O jaki wrzesień Ci się rozchodzi, 2013? To Ty zadajesz pytanie typu: czy kupię pomidora o smaku ogórka? Jak zmysły wytężysz to znajdziesz! Tak samo dla jednego okolice Punta Rata to 30m a dla innych 500m.
Nie jedziesz pierwszy raz: do Cro czy do Breli ?
Piszę, żeby podkreślić że okolice Punta Rata to drogie lokalizacje, ale możesz wrócić i potwierdzić że byłeś za 30E, życzę powodzenia , jedynie.
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 11.07.2013 08:37

Torac napisał(a):Nie pisze, że nie ma szans. Przeczytaj uważnie co napisałem.

No że nie zabiorę dzieci w tej cenie, co jest jednoznaczne - nie ma szans na całą rodzinę.

Torac napisał(a):Jaka to różnica czy płatność z góry czy po? O jaki wrzesień Ci się rozchodzi, 2013?

Jest niektórzy jadą i są tydzień tu i tydzień tam - to zapewne nie podoba się właścicielowi stancji. Wrzesień 2013 mi chodzi.

Torac napisał(a):To Ty zadajesz pytanie typu: czy kupię pomidora o smaku ogórka? Jak zmysły wytężysz to znajdziesz! Tak samo dla jednego okolice Punta Rata to 30m a dla innych 500m.

Nie no okolice to raczej 500 m od plaży, raczej do takich należę.

Torac napisał(a):Nie jedziesz pierwszy raz: do Cro czy do Breli ?.

Pierwszy raz do Breli, wcześniej wyższe lokalizacje typu Primosten.

Torac napisał(a):Piszę, żeby podkreślić że okolice Punta Rata to drogie lokalizacje, ale możesz wrócić i potwierdzić że byłeś za 30E, życzę powodzenia , jedynie.

Jeśli byłeś to napisz obiektywnie uszanuje wskazówki, czyli jest sens z dziećmi czy nie, jechać ze względu na plażę, czy co ?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 11.07.2013 11:27

Plaża dla dzieci jest b.dobra, jeszcze lepsza w sąsiedztwie plaża ze skałą (płytsza).
Chodzi mi jedynie, że za 30E w tamtym rejonie apartamentów nikt nie wynajmuje. "dwójki" kosztują min. 40E
Nie ma takich dziur w terminach , to dwa.
Podraće sprzedawało się w lutym i marcu - czerwiec oraz wrzesień.
Lepiej załóż że wydasz, min 40E - choć i tak to jest trudne.
spróbuj TU, drogo nie było.ale jest wysoko! Jak w 90 % kwater w Breli.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...