Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 02.06.2010 19:02

Bahama napisał(a):Polecam, nocowałem tam w zeszłym roku - świetne warunki - opłata 70 euro za 4 osobowy apartament ze śniadaniem.

Miejscowość Oroslavje, bliziutko autostrady, świetny kontakt e-mail

http://www.zagi.hr/

Witam tak sie zastanawiam ja ruszam 25 czerwca z Grudziądz w okolice Brela. Pierwszy nocleg (rodzinka z małym brzdącem) zaplanowaliśmy w Cieszynie PL. Z Cieszyna chcemy wyruszyć dalej koło 9 rano przez Wiedeń Graz...itd. I tak się zastanawiam z Cieszyna do okolic Zagrzebia jest około 700km czyli jakieś 9gdz z małymi przystankami dla równego rachunku 10gdz. Czyli twój namiar mniej więcej by pasował. Piszę bo tak się zastanawiam ile wam (inni użytkownicy tego forum również ) pi razy drzwi zajmował taki kawałek do przejechania zachowując średnią prędkość zgodną z przepisami.
Zależy mi na tym aby wjechać do Chorwacji jak najgłębiej najlepiej gdzieś w okolice Karlovac i się zastanawiam czy jest to realne aby dotrzeć tam w normalnych gdz wieczornych. Jeśli tak to namiary pokoi, moteli (W ROZSĄDNYCH CENACH) będących w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady Zagrzeb-Karlovac. Dziękuję z góry za namiary.
cromaniaczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromaniaczek » 02.06.2010 20:10

Macie namiary na jakiś hotel (rozsądna cena) w okolicach Karlovac ?
Może też być w samym Karlovac,obojetne to mi ale zeby było blisko do autostrady A1 ...
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 03.06.2010 03:49

cromaniaczek napisał(a):Macie namiary na jakiś hotel (rozsądna cena) w okolicach Karlovac ?
Może też być w samym Karlovac,obojetne to mi ale zeby było blisko do autostrady A1 ...

Kolezanka Plumek zapodala linka do hotelu kolo Karlovacza:
http://www.mreznica.hr/motel/roganac.html
Mozesz zjechac tez z autostrady w Karlovaczu na Plitvice i za okolo 3-5 km Turanj nocleg w apartamentach,to cwiczyl kolega Darek1...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2010 17:32

Haweł napisał(a):
cromaniaczek napisał(a):Macie namiary na jakiś hotel (rozsądna cena) w okolicach Karlovac ?

Kolezanka Plumek zapodala linka do hotelu kolo Karlovacza:
Mozesz zjechac tez z autostrady w Karlovaczu na Plitvice i za okolo 3-5 km Turanj nocleg w apartamentach,to cwiczyl kolega Darek1...

Owszem ćwiczyłem i byłem zadowolony. Teraz jadę ze znajomymi przez Węgry, a tu nie mam doświadczenie. Nie wiem po ile kwtery, czy takowe wynajmowane są przy trasie 86 i czy w euro można płacić.
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 16.07.2010 10:23

my polecamy jess hotel (w Austrii) tanio i przyjemnie akurat na jedną noc

http://www.jesshotels.com/en/jess-hotels/hotels.html

my bylismy w tym koło Salzburga - na razie tylko ten jest ale planowane sa tez inne - blisko autostrady, parkingi podziemne za free, pokoje małe ale ok za 59 euro /4 osoby miodzio
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 16.07.2010 10:58

Haweł napisał(a):Kolezanka Plumek zapodala linka do hotelu kolo Karlovacza:

Mam nadzieję, ze go odrestaurowano i odnowiono wyposażenie, bo gdy raz w nim nocowałem (chyba w 1993 roku), to wówczas standard w nim był gorszy, niż w hotelu robotniczym za czasów komuny.
seba77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) seba77 » 16.07.2010 23:35

jolamik napisał(a):my polecamy jess hotel (w Austrii) tanio i przyjemnie akurat na jedną noc

http://www.jesshotels.com/en/jess-hotels/hotels.html

my bylismy w tym koło Salzburga - na razie tylko ten jest ale planowane sa tez inne - blisko autostrady, parkingi podziemne za free, pokoje małe ale ok za 59 euro /4 osoby miodzio

Pytanie rezerwowaliście wcześniej czy jechaliście w ciemno?
Słoneczny
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Słoneczny » 16.07.2010 23:49

Jadąc rok temu dzieki info z tego forum szukałem noclegu za Karlovac w kierunku Plitwic, bez problemu znależliśmy bez żadnych wcześniejszych rezerwacji tylko wiadomo im wcześniejsza godzina tym łatwiej :)
limi
Globtroter
sprawdzony nocleg w Rastoke.

Nieprzeczytany postnapisał(a) limi » 17.07.2010 12:28

Jadąc w środę 14 lipca 2010 r do Chorwacji zajechaliśmy popołudniu do SLUNJ- Rastoke na nocleg, aby następnego dnia zwiedzać Plitwickie Jeziora. Jest to ok. 30 km przed Plitwicami, jadąc drogą nr 1. Podjechaliśmy na nocleg podany przez użytkowników Forum i był to strzał w 10. Może cena wyższa, niż pisali wcześniej, ale standart o.k.
Rastoke, ul.Stara Cesta 13. Za pokó 4 osobowy z ładną łazienką i aneksem kuchennym za 3 osoby zapłaciłem 42 Euro ( 14 E od osoby ). Wieczorem pochodzilismy popatrzeć na małe wodospadziki. Warto tam zajechać i nie trzeba nic rezerwować, bo prawie w każdym domu są miejsca do spania. My jesteśmy pierwszy raz i zufałem starym forumowiczom, że nie trzeba nic rezerwować wcześniej.
Chris_M
Cromaniak
Re: sprawdzony nocleg w Rastoke.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 17.07.2010 12:45

limi napisał(a):Warto tam zajechać i nie trzeba nic rezerwować, bo prawie w każdym domu są miejsca do spania. My jesteśmy pierwszy raz i zufałem starym forumowiczom, że nie trzeba nic rezerwować wcześniej.

Nie trzeba nic rezerwować, jak jedziesz w środku tygodnia!
Gdy jedziesz w weekend i zbyt późno zaczniesz noclegu szukać, to możesz się przeliczyć i żadnego noclegu nie znaleźć.
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 17.07.2010 13:49

Ja śpię zawsze w Pesnicy pri Mariboru, dla mnie to połowa trasy ok. 770 km, dogodny zjazd i wjazd na autostradę- rondo około 12 km od granicy A-SLO, za 2 osoby 35Eur. jak kogoś interesuje mogę podać namiary do Pani Teresy. :papa:
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 18.07.2010 06:38

Polecam Gasthof-Pension -Zur Post- przed Grazem.
A-8302 Nestelbach, Hauptrasse 5.
http://www.gasthof-post-nestelbach.at

Wymieniłem dwa e-meile na dzień przed przyjazdem i poprosiłem o rezerwację, ale widziałem sporo wolnych jeszcze miejsc mimo weekendu. Poprzednio nocowałem w Oekotelu, ale w tym roku nie mieli dla mnie miejsca w tym terminie.
Właśnie jestem na miejscu, jak widać w obiekcie jest internet (Wifi). Nie jest to może szczyt luksusów, nie ma klimatyzacji, tylko lodówka turystyczna, a podwójny pokój kosztuje 56E ze śniadaniem (jak będę miał jakieś uwagi na jego temat to dopiszę, bo jestem jeszcze przed :P )
Hotel położony jest w centrum Nestelbach, przyjemne i spokojne miasteczko 5 min od autostrady.
.... Aha, jeśli traficie na przemiłego starszego Pana w recepcji, warto znać chodź trochę niemiecki, chorwacki lub rosyjski, bo angielskiego za bardzo nie zna i może wyjść śmieszna sytuacja jak u mnie. Kiedy przyjechaliśmy na miejsce z żoną, nie zabardzo mogliśmy się z nim dogadać, aż w końcu on gdzieś zniknął na kilka minut w kuchni za barem i zaczął brzdąkać sztućcami, myślę sobie zamiast załatwiać formalności, to ten sobie poszedł kolację wsuwać :twisted: Już mieliśmy wychodzić i szukać innej miejscówki, kiedy ten przyniósł nam na tacce dwa kieliszki przyrządzonej śliwowicy :lol:, a potem dostaliśmy jeszcze po małym piwku. (W Oekotelu takiej gościny nie uświadczysz - prędzej rachunku na czoło, za alkohol).

Także polecam, jeśli ktoś jedzie w ciemno i zmęczy się w okolicy Grazu.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 18.07.2010 19:13

Pierwszy mój post na forum.
Witam wszystkich serdecznie.

W piątek jadę do Chorwacji pierwszy raz :D
Od kilku dni czytam wszystko na ten temat. Teoretycznie jeszcze nie mam zarezerwowanego noclegu w Chorwacji ale negocjuje z miłą panią z lokalnego biura podróży z Trogiru.

Szukałem noclegu po drodze (okolice Graz). Na początek chciałem zarezerwować nocleg w hotelu Oekotel ale nie maja już wolnych miejsc na piątek. Na szczęście dzięki Dziekanowi zarezerwowałem bezproblemowo nocleg w Gasthof-Pension.

Dziękuje za adresik.

Pozdrawiam
Robert
masiunia39
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) masiunia39 » 19.07.2010 08:27

Mogę dostać namiary na to biuro, bo tez nie mam noclegu a chęć wyjazdu ogromna! 8O
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 19.07.2010 19:54

Witam,

Znalazłem tą Panią na allegro. Podaje wszelkie namiary:

Renata Vuletic
Dalmatia Aurea Travel
Tel.+385 21 885 856
Fax.+385 21 796 379
Kom.chorw. 00385 98 9125322
Kom.pol. 501 338 703
e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
www.da-travel.com

Śmiało pisz (oczywiście po polsku). Odpowiada dość szybko. Gdy wszystko ustalisz i wybierzesz wpłacasz 30% wartości jako zaliczkę (na polskie konto w polskiej walucie) a reszta już na miejscu w euro :)

Pozdrawiam
Robert
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji. - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone