Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 20.04.2009 13:22

hepik napisał(a):Heviz ,Kesztely-jest sens szukania noclegu w apartamentach na jedna noc czy Madziarom sie nieopłaca prania pościeli po jednym noclegu i pozostaja tylko motele przy drodze do Leteney?

HEVITZ - sprawdzone w minione wakacje:

http://www.szantovilla.hu/

PS. Bardzo mili gospodarze. Cena = 30 Euro za noc w dwupokojowym apartamencie "Green" (my: 2 + 2; z łazienką + aneks kuchenny); W spokojnej części miasta, bardzo blisko do basenów termalnych. Wyszukane w ciemno z marszu. U Gospodarzy słaby angielski, ale pozwalajacy na porozumienie się w zasadniczej kwestii.
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 22.04.2009 10:53

Czy ktoś może się orientuje czy porozmawiam w Oekotelu po polsku?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 22.04.2009 11:26

agneess napisał(a):Czy ktoś może się orientuje czy porozmawiam w Oekotelu po polsku?

Jak widać czasami można :wink:
jabu napisał(a):Również polecam "OEKOTEL". Spaliśmy w nim jedną noc.
adres: www.oekotel.com
Spaliśmy w hotelu koło Graza. Ładny pokój ze śniadaniem. Samochód stoi przy hotelu na niestrzeżonym parkingu. Miejsce spokojne i w miarę ciche mimo lotniska obok.
Trafiliśmy na pana w recepcji mówiącego po polsku.
Zapłata tylko gotówką w chwili przyjadu i meldunku.
Polecamy !!!!!!!!
praulinka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) praulinka » 22.04.2009 20:25

Chris_M napisał(a):Gorąco polecam zajazd "Majolka" w Słowenii, w którym już 2 krotnie się zatrzymałem na noc.
Ok. 10 km od chorwackiej granicy (miejscowość Trżec), nowy obiekt, najwyższy standard, czyściutko, w pokoju telewizor LCD oraz internet (gniazdko ethernetu), w budynku wifi.
Strona internetowa zajazdy - http://www.bracic.com,
jego położenie tutaj:
http://maps.google.pl/maps/mm?ie=UTF8&hl=pl&ll=46.357947,15.871983&spn=0.013121,0.026608&z=15
Cena za pokój 2-osobowy: 50 EUR, ewentualnie śniadanie (bardzo obfite) - 5 EUR/os.

Jako, że sam sie namęczyłem poszukując aktualnej ich strony podaję, może komuś sie przyda nocle w okolicach PTUJ'a
http://www.gostisce-majolka.com/
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 25.04.2009 13:22

A może ktoś orientuje się czy siec OEKOTEL ma swoje hotele również w Słowenii czy tylko w Austrii i na Węgrzech?
jolamik
Cromaniak
a może znacie jakieś miejsca w niemczech

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 27.04.2009 17:08

My wybieramy się przez Niemcy... potrzebujemy spania w okolicach Monachium, czy ktoś mógłby... ??
rafcio_102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcio_102 » 05.05.2009 20:24

Witam wszystkich! Czy na Węgrzech można płacić w euro ( jeśli tak to po jakim kursie sobie policzą), czy tylko forinty. Chodzi mi o zapłatę za motel, ewentualnie benzynę. Pozdrawiam serdecznie!
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.05.2009 20:29

rafcio_102 napisał(a):Witam wszystkich! Czy na Węgrzech można płacić w euro ( jeśli tak to po jakim kursie sobie policzą), czy tylko forinty. Chodzi mi o zapłatę za motel, ewentualnie benzynę. Pozdrawiam serdecznie!

Pewnie że można, tylko przeliczą sobie po korzystnym kursie, ale dla nich :wink: przeważnie w motelach a już na pewno na stacjach benzynowych można płacić kartą i wtedy problem przeliczników , czy wydanych drobnych forintów masz z głowy... :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2009 06:40

rafcio_102 napisał(a):Witam wszystkich! Czy na Węgrzech można płacić w euro ( jeśli tak to po jakim kursie sobie policzą), czy tylko forinty. Chodzi mi o zapłatę za motel, ewentualnie benzynę. Pozdrawiam serdecznie!

Wystarczy poczytać i sprawdzić aktualny przelicznik w banku centralnym - to takie proste :lol:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 06.05.2009 06:58

JacYamaha napisał(a):

Wystarczy poczytać i sprawdzić aktualny przelicznik w banku centralnym - to takie proste :lol:

Tym przelicznikiem w banku centralnym mocno bym się nie sugerował :wink: gdyż przeliczniki na euro bywają zwykle trochę "zaokrąglone na naszą niekorzyść" :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.05.2009 08:53

Potwierdzam to co napisali poprzednicy.
Można płacić w euro, ale liczą sobie na prawdę bardzo słono.. na naszą wielką niekorzyść :twisted:
Najlepiej - płacić kartą.
A jeśli nie lubisz kart, to zakup sobie u nas w kantorze forinty, na pewno wyjdzie znacznie taniej, niż płacenie na miejscu w forintach.
pozdro
rafcio_102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcio_102 » 06.05.2009 15:04

Bardzo wszystkim dziękuję!!! :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2009 16:41

jorgus111 napisał(a):...Tym przelicznikiem w banku centralnym

Widzisz Jorgus - Piękna i czytelna strona banku pomogła :lol: :lol: :lol:
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 09.05.2009 11:25

Większość to jadący z południa Polski dla tych z północy polecam
Hotel-Restaurant-Café Alpenblick *** super Hotelik przemiła atmosfera pokój 2 osobowy ze śniadaniem 60 euro, można po podróży zjeść kolację wypić piwko rano po śniadanku dalej. Dla mnie jest to ok 990 km na pierwszy dzień jazdy. Gdzieś na którymś moim forum już o tym pisałem,
a tak na marginesie to jest taka fajna stronka o hotelach w pobliżu autostrad
http://www.linksundrechts.com/pl i tam możemy sobie poszukać hoteliku do spania
rafcio_102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcio_102 » 15.05.2009 19:06

agneess napisał(a):Czy ktoś może się orientuje czy porozmawiam w Oekotelu po polsku?

Ja byłem w zeszłym roku w Oekotel w Grazu ( sierpień ) i nie było potrzeby rozmowy w języku polskim z obsługą. Bardzo ten hotel polecam !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone