Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 17.04.2011 14:36

Przecież to jest na Węgrzech!!!!
Trochę mi nie po drodze :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 17.04.2011 18:42

Marek75 napisał(a):Przecież to jest na Węgrzech!!!!

To tyczyło się pierwszego postu na poprzedniej stronie. :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 17.04.2011 18:44

Janusz Bajcer Rasiu Torac czy ja czegoś nie wiem a co tak wszyscy się poprzebierali w te mundury?
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 17.04.2011 19:05

consett0805 napisał(a):
Marek75 napisał(a):Przecież to jest na Węgrzech!!!!

To tyczyło się pierwszego postu na poprzedniej stronie. :)

a-ha :oops:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 17.04.2011 21:08

Marek75
Posiadasz nawigacje GPS?
Tam w zakładkach powinna być opcja moteli - hoteli tak możesz znaleźć bez pośrednio z trasy. Lub obierzcie sobie jakieś dwie miejscowości gdzieś po drodze i przeszperajcie internet w celu znalezienia noclegu fajnego i taniego no co więcej mogę doradzić?
akagi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) akagi » 01.05.2011 21:59

Witam
Jedziemy w tym roku do Czarnogóry - szukam noclegu tranzytowego w Chorwacji za Splitem , gdzieś blisko autostrady i za rozsądne pieniądze. Może może ktoś coś polecić.
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 02.05.2011 09:14

Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 02.05.2011 21:34

consett0805 napisał(a):Marek75
Posiadasz nawigacje GPS?
Tam w zakładkach powinna być opcja moteli - hoteli tak możesz znaleźć bez pośrednio z trasy. Lub obierzcie sobie jakieś dwie miejscowości gdzieś po drodze i przeszperajcie internet w celu znalezienia noclegu fajnego i taniego no co więcej mogę doradzić?

To może zamiast wałkować przez 10 stron temat bazy noclegowej w drodze do Cro trzeba było w pierwszym poście napisać
1 - Nawigacja GPS
2 - Google
to tak żartem, nie bierz tego do siebie ;)
a tak na serio, o tym by poszukać w google noclegów na trasie to pomyślałem zanim zadałem pytanie na forum.
Chodziło mi raczej o sprawdzone i polecane (hotele/motele) przez forumowiczów.
Pozdrawiam
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 24.05.2011 17:41

Marek ja też jadę przez Niemcy ze Szczecina. Dla ciebie dobrym rozwiązaniem jest Oekotel w Graz, jest dość tani i z wliczonym śniadaniem. http://www.oekotel.com/de/standorte/graz

Jak jechałem w ubiegłym roku, to miałem zarezerwowany tam nocleg, ale nie zadzwoniłem przed 16.00 i rezerwacja przepadła. Miła pani w recepcji, mówiąca po Polsku dała mi adres na inny pensjonat w Graz. Jechałem z 2 dzieci i zapłaciłem tam za nocleg ze śniadaniem 80 euro.

W tym roku również jadę dwoje dorosłych z 2 dzieci. Jadą z nami znajomi, ale oni dodatkowo zabierają pieska i intensywnie szukam czegoś na trasie.

Dzięki jednemu zamieszczonemu w tym temacie linkowi znalazłem coś dla siebie i to całkiem nie drogo. Jeszcze nie jestem pewien, muszę to skonsultować ze znajomymi.

Ten link jest na stronę, gdzie wpisujesz trasę i wyskakują tobie pensjonaty i hotele przy określonej autostradzie : http://www.linksundrechts.com/pl/szukan ... trasy.html

Po lewej wpisujesz kraj np. Austria, potem autostradę A8 lub A9 (bo po nich przebiega nasza trasa) i na koniec odcinek jaki ciebie interesuje. Jak wyświetli się tobie mapka to zjedź kursorem niżej i po kolei wymieniane są noclegownie z cenami. Możesz wejść na stronę każdej z nich i sprawdzić dokładnie cenę i rezerwować.

Ja znalazłem taki gościniec: http://www.linksundrechts.com/pl/szukan ... inger.html
Wychodzi na to, że 2 osoby dorosłe i 2 dzieci ze śniadaniem za noc 69 euro. Troszkę trzeba zjechać z autostrady, ale naprawdę nie daleko.

pozdrawiam
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 24.05.2011 18:04

już pisałem w innym temacie http://www.booking.com
Wybierasz miejsce i datę, później po lewej stronie w filtrach zaznaczasz "Zwierzęta domowe są akceptowane" i nie będzie problemu z pieskiem czy tam kotkiem. Dodatkowo, jako że to jest booking.com to często są lepsze ceny niż normalnie, nierzadko niższe o 50% (oczywiście nie dotyczy to hoteli za 40-50 euro). Jest też bardzo dużo opinii o wybranym hotelu.

Pozdrawiam
Robert
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji. - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone