Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bahrij
Odkrywca
Noclegi po drodze do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 16.03.2011 14:24

Mam prośbę to tych co już to przerabiali. Na koniec lipca 2011 jadę w okolice Dubrownika. Nocleg załatwiony. Po lekturze stron Cro chcę jechać "turystycznie" z Poznania przez z m.in. Słowację, Węgry i Bośnię i Hercegowinę. Planuję nocleg w okolicach Keszthely nad Balatonem - tu wypada połowa drogi (ok. 800 km). Dalej chcę jechać przez Barcs, Gradiska, Banja Luka, Jajce, Mostar, Metkovic i Dubrownik. W związku z tym mam prośbę o jakieś namiary na nocleg (w miarę tani) w okolicach lub samym Keszthely. Trasa jest opisana, więc nie powinno być problemu. Chcę jechać w dzień i inna trasą niż autocesta przez Zagrzeb mimo, iż może to potrwać trochę dłużej. Podobno widoki warte są tego grzechu. Podobno można nocleg łatwo załatwić w ciemno po przyjeździe w okolice Balatonu?
McPiv
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) McPiv » 17.03.2011 09:18

My nocowaliśmy w Balatonlelle. Jechaliśmy w ciemno, ale kilka namiarów miałem przygotowanych. Jednak nic z nich nie wypaliło. Dopiero znalazł się hotel, w którym udało nam sie przenocować. Nie polecam go, bo pachniał głębokim PRL-em, ale że byliśmy zmęczeni, to już nie chciało nam się szukać czegoś lepszego. Ogólnie moje spostrzeżenia znad Balatonu są takie: tamtejsi Węgrzy nastawieni są mocno na Niemców, po angielsku bardzo ciężko sie dogadać, w małych pensjonatach miejsca nie znajdziesz, chyba, że to tylko my mieliśmy takiego pecha. Chyba lepiej coś znaleźć przez internet i zarezerwować albo chociaż mieć jakieś namiary na sprawdzony Panzio.
bahrij
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bahrij » 17.03.2011 14:01

Gdzieś czytałem na forum, że podobno nie ma problemu z pojedynczym noclegiem nad Balatonem, a tu się okazuje, że to nie musi byc prawda. Pozostaje szperać dalej na forum. Dziękuję McPiv za informację.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2011 14:19

bahrij napisał(a):Gdzieś czytałem na forum, że podobno nie ma problemu z pojedynczym noclegiem nad Balatonem, a tu się okazuje, że to nie musi byc prawda. Pozostaje szperać dalej na forum. Dziękuję McPiv za informację.

Nocowałem - polecam :D
Stefano
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefano » 23.03.2011 18:43

Czy sieć hoteli Oekotel nie bierze zaliczki za nocleg? 8O
Rezerwowałem nocleg w Graz i odpisali, że płatność na miejscu gotówką.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.03.2011 21:04

Nie biorą zaliczki, płatność tylko gotówką, należy zadzwonić z trasy, jeżeli się nie zdąży na czas przyjechać, inaczej rezerwacja przepada. Przy rezerwacji telefonicznej czas jest bodajże do 18-stej, a gdy rezerwujemy mailowo musimy przyjechać przed 16-stą, ale wystarczy telefon z trasy i będzie ok. Należy tego pilnować, byliśmy świadkiem rozczarowania polskiej pary, która przyjechała za późno, nie było dla nich pokoju.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 24.03.2011 10:44

McPiv napisał(a):My nocowaliśmy w Balatonlelle. Jechaliśmy w ciemno, ale kilka namiarów miałem przygotowanych. Jednak nic z nich nie wypaliło. Dopiero znalazł się hotel, w którym udało nam sie przenocować. Nie polecam go, bo pachniał głębokim PRL-em, ale że byliśmy zmęczeni, to już nie chciało nam się szukać czegoś lepszego. Ogólnie moje spostrzeżenia znad Balatonu są takie: tamtejsi Węgrzy nastawieni są mocno na Niemców, po angielsku bardzo ciężko sie dogadać, w małych pensjonatach miejsca nie znajdziesz, chyba, że to tylko my mieliśmy takiego pecha. Chyba lepiej coś znaleźć przez internet i zarezerwować albo chociaż mieć jakieś namiary na sprawdzony Panzio.

Oj chyba nocowałem w tym hotelu w zeszłym roku. Szok całkowity: nie szło się dogadać z jakimś starszym gościem w recepcji - po prostu nic nie kapował. Całe szczęście że miałem rozmówki węgierskie bo chyba bym pokoju nie dostał (z drugiej strony, jak trzeba być tępym żeby się nie domyśleć że człowiek przyjeżdża do hotelu po nocleg?). Następnego ranka już była dziewczyna w recepcji i ta rozumiała pojedyncze słowa w "cywilizowanych" językach.
W każdym bądź razie - musiałem szybko znaleźć nocleg i się udało. A następnego dnia już byłem na F1 i to mi wynagrodziło niewygody i odrazę do tego miejsca :)
W tym hotelu czas się zatrzymał w latach sześćdziesiątych!
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 15.04.2011 11:28

Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 15.04.2011 13:09

Witam
Czy ktoś może podzielić się informacją o jakimś niedrogim noclegu na trasie: Frankfurt nad Odrą (D) -> Hof (D) -> Passau (D). Zbieram informacje na wypadek gdy zdecydujemy się jednak na podróż z noclegiem. Przejrzałem cały wątek i nie znalazłem informacji o noclegach na takiej trasie.
Ewentualnie doradźcie gdzie się można bezpiecznie zatrzymać na 2-3 godzinna drzemkę na trasie Frankfurt nad Odrą (D) -> Hof (D) -> Passau (D) -> Graz (A) -> Zagrzeb (Hr).
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 15.04.2011 17:46

Kolega mi opowiadał, że za każdym razem jak jedzie do i z Chorwacji to śpi w Etap Hotel Graz.
radkoski
Croentuzjasta
Re: Noclegi po drodze do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 15.04.2011 18:36

bahrij napisał(a):Mam prośbę to tych co już to przerabiali. Na koniec lipca 2011 jadę w okolice Dubrownika. Nocleg załatwiony. Po lekturze stron Cro chcę jechać "turystycznie" z Poznania przez z m.in. Słowację, Węgry i Bośnię i Hercegowinę. Planuję nocleg w okolicach Keszthely nad Balatonem - tu wypada połowa drogi (ok. 800 km). Dalej chcę jechać przez Barcs, Gradiska, Banja Luka, Jajce, Mostar, Metkovic i Dubrownik. W związku z tym mam prośbę o jakieś namiary na nocleg (w miarę tani) w okolicach lub samym Keszthely. Trasa jest opisana, więc nie powinno być problemu. Chcę jechać w dzień i inna trasą niż autocesta przez Zagrzeb mimo, iż może to potrwać trochę dłużej. Podobno widoki warte są tego grzechu. Podobno można nocleg łatwo załatwić w ciemno po przyjeździe w okolice Balatonu?

Byłem 7 dni nad Balatonem w zeszłym roku...rewelka :)
Z tej stronki załatwicie wszystko :wink:

http://www.zimmerinfo.hu/
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 16.04.2011 18:01

nikt nie nocował na wyżej wspomnianej przeze mnie trasie? Pewnie wszyscy jadą przez Czechy ;(
RASIU
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RASIU » 16.04.2011 19:08

Jadąc przez Niemcy, nie potrzebuje noclegu- trasa nie męczy. Ewentualnie 40. minutowy "komar" w aucie na stacji paliw.
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 16.04.2011 22:42

To jest pierwszy tak daleki wyjazd wakacyjny, od kilki już lat na wakacje jechaliśmy najdalej 100 km do Poznania, a dalej to samolotem ;) Z kolei znajomi z którymi się wybieramy na wakacje jadą z dzieckiem (5-6lat) i dla nich taki wyjazd to również nowość. Więc na wszelki wypadek wolę wiedzieć gdzie mogę przenocować ewentualnie gdzie można bezpiecznie przekimać na parkingu.
Więc wskazówki mile widziane.
Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 16.04.2011 23:11

Bierz namiary z linka od Pana Janusz Bajcer .
Pani Teresa przemiła osoba doskonałe warunki skorzystałem z noclegu tranzytowego w zeszłym roku. Cena za dorosłe osoby 12 euro.
Do Balatonu 2km niestety KOMARY skutecznie nas przepędziły i ja niestety Balatonem się zawiodłem nie wspomnę o wodzie zupa :cry:
Jednak pytasz o nocleg to doskonały wybór POLECAM
Ps. Posiałem gdzieś nr Pani Teresy ale na pewno Pan Janusz zaradzi :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Baza noclegowa w trasie do Chorwacji. - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone