Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Basko Polije

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dorotajmf
Turysta
Basko Polije

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorotajmf » 06.07.2005 21:47

Wybieram się na Riwierę Makarską na camping Basko Polije, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś na nim był i jak go ocenia, jakie tam są warunki sanitarne, tzn. jaki jest standard, stan tolet i pryszniców, czy są kłopoty z ciepłą wodą do kąpieli i w ogóle czy warto myśleć o zamieszkaniu tam, bo,że okolice są piękne to już wiem, bo swego czasu mieszkałam w Baska Voda.
monikaps
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monikaps » 07.07.2005 09:00

Witam!
Nie wiem na ile moje informacje mogą być aktualne bo byłam na tym kempingu w 99 roku:). Kemping jest naprawdę duży, znajduje się kilka km. za Baską Vodą w strone Makarskiej.
Plaża żwirkowo-kamienista, są również miejsca do leżenie(betonowe).
Z kempingu prowadzi alejka spacerowa nad brzegiem morze, którą można dotrzeć do Baski-a stamtąd nawet dalej np. do Breli.
Sam kemp jest zadrzewiony. Niestety nie pamietam jak tam było z warunkamu sanitarnym( pewnie było dobrze, bo inaczej bym zapamiętała).
Nie wiem czy Ci sie tam spodoba, gdzyż jest to naprawdę b. duży kemping.
(mam wykaz kempów w Dalmacji i chyba jest największy)!
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 09.07.2005 22:40

byłem przejazdem w wewrzesniu 2004....możecie być spokojni o warunki sanitarne etc...
Dorotajmf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorotajmf » 10.07.2005 12:03

Dzięki za odpowiedzi, ale chętnie dowiem się jeszcze coś bliższego o warunkach sanitarnych w Basko Polije, bo w Rovinju na campingu "Porton Biondi"nacięłam się tak, że teraz wolę "dmuchać na zimne"
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 18.07.2005 09:29

Dorotajmf napisał(a):Wybieram się na Riwierę Makarską na camping Basko Polije, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś na nim był i jak go ocenia, jakie tam są warunki sanitarne, tzn. jaki jest standard, stan tolet i pryszniców, czy są kłopoty z ciepłą wodą do kąpieli i w ogóle czy warto myśleć o zamieszkaniu tam, bo,że okolice są piękne to już wiem, bo swego czasu mieszkałam w Baska Voda.

Witam
Byłem na tym kempie w 2004. Kemp naprawdę duży ale sprawiający dla mnie przygnębiająe wrażenie, położony w dużym lesie na stromym zboczu (zejście do plaży ok 200 m), walajace się deski po podłogach pod namioty, pełno kamieni sprawiło że spędziłem tam tylko jedną noc.
Pozdr
Dorotajmf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorotajmf » 18.07.2005 21:16

Dzięki za ostrzeżenie,a tak przy okazji, pamiętasz może jak tam wyglądały sanitariaty???Bo to dla mnie jest z pewnych względów najważniejsze na campingu. Pozdrawiam?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 19.07.2005 11:07

:)

Ja byłam tam w 87 i 88 roku :) Kemping mi się bardzo podobał. Dużo miejsca, dużo drzew, a na nich wiewiórki :) Myśmy byli z własną przyczepką, ale można było wynająć tamtejszą lub rozbić się z namiotem. Jeśli chodzi o sanitariaty - wtedy były czyściutkie (to był wojskowy kemping - więc porządek musiał być!) - a muszę dodać, że ja jestem bardzo obrzydliwa :) Jak teraz jest z higieną, to nie wiem. Fakt - do plaży trzeba było dojść właśnie te 200 - 350 m - ale czy to problem? Za to plaża świetna - drobny żwirek i kryształowo czysta woda :) Z kempingu do Baškiej Vody wiedzie promenada (brzegiem morza) - to jakieś 2 - 3 km spacer, zwłaszcza wieczorem polecam :)
W zeszłym roku odwiedziłam kemping z powodów czysto sentymentalnych - to znaczy poszłam tam na spacer. I zauważyłam, że zamiast przyczep są takie małe drewniane domki. Pustawo było, bo był to październik. Na kempingu są jeszcze pawilony hotelowe. Te są nieco zaniedbane, ale już niedługo, bo zostały sprzedane, więc zapewne nowy właściciel w mig zrobi z nich użytek (podobnie jak kompleks hotelowy Palma w Supetarze na wyspie Brač - bo to ten sam właściciel).

Pozdrawiam, Plumek
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.07.2005 11:11

Dorotajmf napisał(a): bo w Rovinju na campingu "Porton Biondi"nacięłam się tak, że teraz wolę "dmuchać na zimne"

Być może pojadę Rovinja i podpowiedz, dlaczego ten camp podpadł Ci ?
Pzdr
Dorotajmf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorotajmf » 19.07.2005 12:19

Sam Rovinj jest piękny, samo położenie campingu też niczego sobie, ale stan toalet był nie do przyjęcia-rodem sprzed 20-30 lat, a na dodatek - co było najgorsze- nikt tam nie sprzątał, w kabinach prysznicowych /jeśli można to tak nazwać/ stała woda, brak wieszaków, popękane lustra, wszędzie brud!!!!!!!!!- taki stan zastaliśmy tam w sierpniu ubiegłego roku / a na folderach wszystko wyglądało OK/. Chce dodać, że w Chorwacji miszkałam już na kilku campingach i nigdzie nie było takiego fatalnego stanu sanitariatów jak tam. Miejmy nadzieję, że coś z tym zrobili / w końcu to upłynął rok/, ale radzę to sprawdzić przed zameldowaniem się. Ten camping jest najbliżej starego miasta, ale może warto sprawdzć inne???Pozdrawiam :D
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.07.2005 14:58

No tak, to faktycznie fatalna sprawa. Korzystając z tego, że poza Tobą chyba nikt z forumowiczów nie był na Porton Biondi i licząc na wyrozumiałość fanów Basko Polje, poproszę o jeszcze kilka informacji: czy są problemy ze znalezieniem miejsca w cieniu, jak wygląda plaża przy kampie, jakie są odległości od przyłączy elektr., no i jakie ogólnie wrażenie sprawia (oczywiście oprócz sanitariatów, od tego roku jest nowy właściciel i może zrobił z tym porządek). Aha, może masz jakieś fotki z campu? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pzdr.
Dorotajmf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorotajmf » 19.07.2005 16:30

krystek napisał(a):No tak, to faktycznie fatalna sprawa. Korzystając z tego, że poza Tobą chyba nikt z forumowiczów nie był na Porton Biondi i licząc na wyrozumiałość fanów Basko Polje, poproszę o jeszcze kilka informacji: czy są problemy ze znalezieniem miejsca w cieniu, jak wygląda plaża przy kampie, jakie są odległości od przyłączy elektr., no i jakie ogólnie wrażenie sprawia (oczywiście oprócz sanitariatów, od tego roku jest nowy właściciel i może zrobił z tym porządek). Aha, może masz jakieś fotki z campu? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pzdr.

Camping / gdyby nie te koszmarne sanitariaty/ogólnie sprawia dobre wrażenie,cały jest w lesie i stopniowo wznosi się od drogi ku górze, gdzie już nie słychać i nie widać /Bogu dzięki/ samochodów, miejsca do rozbicia są schludne, wydzielone,dla przyczep w oddzielnym sektorze,ale nie możesz się rozbić gdzie chcesz-miejsce wybiera Ci obsługa,plusem jest ochrona na campingu.Na plażę, choć jest widoczna z campingu, trzeba przejść przez ulicę/dość ruchliwa/, no i sama plaża leży przy tej ruchliwej ulicy, są to betoniaki w liczbie 5, prysznice na plaży płatne, zero cienia, z parasolami jest problem-gdy wiało nie było o nich mowy, bo dziury w betonie na parasole są dziwne /czytaj : nie spełniają swojej roli/,plusem jest widok na stare miasto- ogólnie,moim zdaniem, to była jedna z gorszych plaż jaką widziałam w Chorwacji, którą uwielbiam! Do miasta idziesz jakąś godzinę albo ulicą, albo zaniedbanym, nie przypominającym urokliwej Chorwacji, brzegiem morza. Jeśli mogę coś radzić to do Rovinja jedź koniecznie, ale dla zwiedzania tego cudnego, szczególnie wieczorem,miasta, nie jest to jednak, w mojej opinii, miejsce na plażowanie, no chyba, że przy okazji.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 19.07.2005 16:34

No to sprawa jasna,jeszcze raz dzięki.
Pzdr
Dorotajmf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorotajmf » 19.07.2005 16:36

Mam jeszcze jedną prośbę, ponieważ mam już trochę Waszych opinii o campingu w Basko Polije, a i sama naczytałam się o Podgorze i Zivogosce, czy ktoś mógłby nam z mężem doradzić który camping wybrać: Basko Polije, w Zivogosce czy w Podgorze???Tyle wiem- kocham Rivierę Makarską i koniecznie chcę tam w tym roku powrócić! :D !!
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 19.07.2005 18:11

Dorotajmf napisał(a):Mam jeszcze jedną prośbę, ponieważ mam już trochę Waszych opinii o campingu w Basko Polije, a i sama naczytałam się o Podgorze i Zivogosce, czy ktoś mógłby nam z mężem doradzić który camping wybrać: Basko Polije, w Zivogosce czy w Podgorze???Tyle wiem- kocham Rivierę Makarską i koniecznie chcę tam w tym roku powrócić! :D !!

Witam
Nie wiem w jakim terminie jedziesz ale musisz spodziewać się tłoku na obu kempingach. W ubiegłym roku na początku lipca wybrałem się na kemp Dole ale było bardzo tłoczno i zrezygnowałem z niego. Obok są dwa kempingi jeden to Boban (była mowa o nim na forum) oraz drugi bardzo mały którego nazwy nie mogę sobie przypomnieć. Natomiast w Podgorze byłem tak z desperowany brakiem miejsca na kempie że byłem skłonny na apartament, ale w końcu wylądowałem w Omisu na kempie.
Pzdr
Pionier1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pionier1 » 19.07.2005 19:32

To prawda Podgora jest piękna jako kurort ale też droga szczególnie jeżeli zabieracie ze sobą dzieciaki ( jest wydać gdzie grosza) Jest tam camp Sutikla ( byłem tam zobaczyć w ubiegłym roku a dwa lata tem tam mieszkałem w przyczepie camp. ) Niestety strasznie mało miejsca i zagęszcenie ogromne. Bywało tak że kazali usuwać samochody ( pomimo że płacisz za parkowanie ) i tam gdzie stały kazali rozbijać namioty. Wart zjechać troszkę niżej np Podaca Zaostog to zaledwie parę kilometrów dalej ale jest pięknie i trochę luźniej. Powodzenia
Następna strona

Powrót do Kempingi