Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda, ul. Zagradina/Vladimira Nazora

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dorota_D
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorota_D » 09.04.2013 11:53

Witam,

to mój pierwszy post na forum, chociaż czytam je już długo. Trzeci wyjazd do Chorwacji - tym razem na dwa pierwsze tygodnie lipca wybieramy się (4 osoby dorosłe i dwoje dzieci - 3 lata) do Baska Voda. I tu moje pytanie do znających BV:
zastanawiam się nad dwoma lokalizacjami: ul. Vladimira Nazora - google maps pokazuje, że jest na przeciwko mariny - czy nie jest przez to hałaśliwa i zatłoczona, no i jak z podejściem? czy mocno pod górkę? apartament znajduje się (patrząc na google maps) przed oborską.
Druga lokalizacja - Zagradina - czy mocno pod górę i jaki z dojściem do centrum miejscowości? czy daleko? Ulica spokojna?
Trzeci z ewentualnych apartamentów znajduje się na ul. Matosa - i ta lokalizacja patrząc na google wydaje mi się najbardziej przyjazna - blisko plaża i ciut oddalona od centrum.

Pozdrawiam,
Dorota
Dorota_D
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorota_D » 10.04.2013 09:32

Pomoże ktoś?
pawelli
Mistrz Świata FIFA
Baska Voda - ul. Zagradina

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 10.02.2015 18:04

Witajcie,
Myślę o zaklepaniu kwaterki na ul. Zagradina 3.
Był ktoś ? Moze ktoś coś napisać ?

I generalnie - czy ul. Zagradina to dobra lokalizacja w Basce ?

Z góry THX :)
jarek24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek24 » 11.02.2015 11:30

Witam.
Byłem w BV kilka razy i według mnie ul. Nazara to dobra lokalizacja,jest trochę ruch,ale niewielki.
Zaletą jest,że wszędzie blisko a wadą,że pewnie tanio nie będzie.

Pozdrawiam.
kor_nick
Cromaniak
Re: Baska Voda - ul. Zagradina

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 11.02.2015 11:33

pawelli napisał(a):Witajcie,

nie
jarek24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek24 » 11.02.2015 11:46

Nie doczytałem do końca a tam jest propozycja ul. Matośa i jest to zdecydowanie najlepsza lokalizacja.
Ja w 2014 r. mieszkałem na Pavlinovića zaraz przy Matośa i z tych wszystkich razy tam mi się podobało najlepiej.

Pozdrawiam.
pawelli
Mistrz Świata FIFA
Re: Baska Voda - ul. Zagradina

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.02.2015 08:40

kor_nick napisał(a):
pawelli napisał(a):Witajcie,

nie

"nie" bo dla dlaczego ?
a ul. I.G.Kovačića ?
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 12.02.2015 10:26

Ulicy Kovacicia nie kojarze natomiast kilka razy przechodziłem koło zjazdu na ulicę Zagradina- wjeżdża się na nią od ulicy Naputica. Jest to ulica jak wiele w BV położona znacznie wyżej od poziomu głównego deptaka i plaży. Powrót z plaży oznacza więc spacerek pod górkę- nie wiem tak do końca czy schodami czy też jakąś dróżką. My w tym roku będziemy stacjonować na Naputica niedaleko Zagradiny i gdzieś tamtędy będziemy schodzić na plaże Podluka bo leży najbliżej. Nie wiem czy numer 3 jest na początku czy na końcu ulicy- ma to znaczenie na długość powrotnego podejścia. Nie są to jednak jakieś niesamowite wysokości- w Breli jest w niektórych miejscach znacznie wyżej i bardziej stromo a mimo to pełno tam naroda. Zaletą położenia tej ulicy są piękne widoki z balkonu czy tarasu na Jadran. Niech każdy sam określi swoje preferencje i kondycje fizyczną bo w miejscowośći gdzie góry spotykają się z morzem trzeba brać pod uwagę różnicę wzniesień i związane z tym uwarunkowania.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.02.2015 11:11

My zdecydowaliśmy się finalnie na ul. I.G.Kovačića - na początku ulicy patrząc od plaży i ul. Podluka.

Wzniesienia nas nie przerażają - bo już zdążyliśmy się przyzwyczaić do tego po kilku wyjazdach i wędrówkach pod górkę z plaży.

Kiedy będziesz w BV ? My 6.07 - 17.07
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 12.02.2015 13:28

Jeśli to pytanie do mnie to my w BV od 19 do 29 07.- tak więc proszę o zarezerwowanie dobrej miejscówki na plaży Podluka ha ha. Ta lokalizacja ma jeszcze taki plus ,że już niedaleko zaczyna się przepiękna trasa spacerowa do Breli.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.02.2015 14:25

W takim razie muszę przygotować Wam dobą miejscówkę ;)

Ta trasa spacerowa do Breli to też zdecydowanie duży PLUS :)
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 12.02.2015 16:35

Trzymamy za słowo odnośnie miejscówki ha ha. Zlokalizowałem na mapie tą Waszą ulicę i ciekawy jestem czy jest do niej jakiś bezpośredni dojazd i w związku z tym czy parking jest zlokalizowany koło apartamentu. Pytam bo to fajna lokalizacja i wydaje się niżej niż nasza i może kiedyś warto ją rozważyć. BV mamy już trochę obcykaną i jakby co to pytajcie-sam wielu fajnych rzeczy dowiedziałem się na tym forum ,więc teraz i ja mogę w rewanżu jakimś fakcikiem się podzielić.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.02.2015 21:19

Obawiam się że trzeba będzie parkować na parkingu miejskim. Tak własnie jak to wyoglądałem na mapach to na to wygląda ze nie ma gdzie zaparkować
Gospodarz pisał, że 1 samochód jest free ale drugi będzie na parkingu prywatnym czy coś w tym stylu.
Dla mnie ważne że :
- będę po raz kolejny w Cro
- że po 7 razach w Makarskiej zdecydowałem się na coś innego (za daleko nie odjechałem hehehe )
- bede miał wreszcie piękny widok na Jadran
- będę miał bardzo blisko na plaże
- będę miał blisko na spacery do Breli
i w sumie to wszędzie tam jest chyba "blisko"

A samochód niech sobie gdzieś stoi ;)
Odnośnie BV - to na pewno sieę w tej sprawie odezwę do Ciebie
wibra
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wibra » 13.02.2015 11:51

Panowie zarzuccie jakies dobre namiary na kwatere dla 2+2.Bede po raz 1 w Cro 1-10 lipec.Zieloniutki jestem co i jak.Dzieki wielkie
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzieki
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 13.02.2015 14:01

poszło na maila
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone