napisał(a) mnich63 » 04.07.2008 18:59
Nie wiem na ile mam jeszcze aktualne informacje, ale dwa sezony temu w Baśce był tak na prawdę tylko jeden camp. Taki nieduży, usytuowany niezbyt fajnie, bo blisko drogi (ale za to obok dosyć dużego sklepu) i z niewielką ilością miejsca. Jeśli właściciel zaadoptował kawałek ziemi sąsiadujący z nim, to powinno być ok, a plany miał ambitne bo chciał nawet basenik tam stawiać. Na kampie było miło, sympatycznie, socjal b.ok jak na moje wymagania - czysta kuchnia z lodówką, prysznice jak to na kampie, ale też utrzymane w czystości, toaleta. Poza tym bardzo miły właściciel (cappo di tutti cappi Baśki - kto był i poznał ten wie
) i sympatyczna, chociaż sprawiająca ... "dziwne" wrażenie na pierwszy rzut oka jego bodaj siostra. Notabene robiąca rewelacyjną rybę, którą można było sobie u nich zamówić i dzieląca na potęgę przepyszny ser (jak właściciel nie widział
). Jest jeszcze drugi camp - obok Baśki, ale o nim się nie wypowiadam - jak dla mnie obóz koncentracyjny - potężny konglomerat z knajpami, domkami, miejscami namiotowymi, brudnymi kiblami, otoczony płotem i w ogóle masakra. Sama Baśka śliczna, dojscie do plaży z kampu trochę zajmuje, ale można na skróty przez gaje oliwne, plaże ok.. generalnie polecam. No i Sv. Juve w pobliżu - dla zmotoryzowanych pozycja obowiązkowa - zwłaszcza jak przyjdzie burza... ja miałem to szczęście wspinać się tam autkiem w burzę i ulewę - wrażenia na długo zostaną wśród wszystkich uczestników tej wyprawy