Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alma
Plażowicz
Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alma » 26.05.2006 05:53

Witam wszystkich!

Chciałam się dowiedzieć co sądzicie o miejscowości Baska Voda i miasteczkach doń przylegających? Ostatnio w sieci znalazłam ofertę biura http://kristof.travel.prv.pl i mocno zastanawiam się nad skożystaniem z ich usług. Reasumując: co sądzicie o samej Baskiej Vodzie, a co o tym biurze podróży (czy opłaca się skożystać z ich usług?).

Dodam iż chciała bym skozystać z ich oferty LAST MINUTE, oraz, że chodzi o apartament 2 osobowy.

Pozdrawiam
Alma
Luk@sek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luk@sek » 26.05.2006 07:43

Witam
My tes wybieramy sie tam. Ze zdjęć roznych wydaje się dosc ladną mijscowością. Makarska jest dla nas za tloczna, a Baska wydaje się akurat w sam raz - nie za mala nie za duza. Ewentualnie myslimy o Breli, zobaczymy na miejscu, bo raczej jedziemy w ciemno i bedziemy szukac na miejscu czegos ciekawego. a kiedy sie wybieracie bo moze sie spotakmy :)
Alma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alma » 26.05.2006 07:51

Czerwiec / Sierpień (decyzja nie zapadła). Z tego co się orientuję to jak samemu się jedzie to nie zawsze musi to taniejwyjsć aniżeli w biurze podróży, dlatego pytałam co sądzicie o tym biurze, bo mi się ceny wydają bardzo przystępne. Dowiedziałam się również, że właściciel tegoż biura jest znany na wybrzeżu chorwacji bo ponad 10 lat tam już pracuje jako rezydent...
Muszę jak najszybciej podjąć decyzję :)

P.S. Zauważ na pierwszej stronie jest informacja o wycieczkach (prawie jak obiazdówkach, ale przecież nikt Cię do wyjazdów nie zmusi... 8 dni jedyne, ale tak aby posmakować to chyba wystarczy.

Pozdrawiam
Alma
Luk@sek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luk@sek » 26.05.2006 08:05

Dla mnie 8 dni to troche krótko. Planuje pobyc tam ok 14 dni jak sie uda i finanse pozwolą. A te 8 dni to z podroza wiec na mijscu jestes tylko 5 noclegow. Ale jesli wystracza Ci tyle czasu to mysle ze jest to oferta godna rozwazenia
Alma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alma » 26.05.2006 08:39

No tak jak pisałam teraz chciałam podejchać na te 5 noclegów, a w sierpniu wybrać się na dłużej. Myślisz, że oferta (ceny) tego biura podróży są OK? Czy można poszukać czegoś lepszego?

Pozdrawiam
Alma
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 26.05.2006 09:34

Alma napisał(a):Witam wszystkich!

Chciałam się dowiedzieć co sądzicie o miejscowości Baska Voda i miasteczkach doń przylegających? Ostatnio w sieci znalazłam ofertę biura http://kristof.travel.prv.pl i mocno zastanawiam się nad skożystaniem z ich usług. Reasumując: co sądzicie o samej Baskiej Vodzie

No cóż osobiście byłe w tej miejscowości w 2003 i 2004r. W tym roku znów jadę. Miejscowośc bardzo mi sie podoba - jest taka wyważona: ani za bardzo imprezowa, ani za cicha. A jak chce się poszaleć to 10-15 minut drogi i jest sie w Makarskiej.
Jechaliśmy za każdym razem w ciemno. Noclegi były po 10e za osobę.

Alma napisał(a):, a co o tym biurze podróży (czy opłaca się skożystać z ich usług?).

Dodam iż chciała bym skozystać z ich oferty LAST MINUTE, oraz, że chodzi o apartament 2 osobowy.

Pozdrawiam
Alma

Trudno na podstawie podanego linku ocenić "czy sie opłaci". Bo nie wiadomo co w tę cenę w chodzi, ale za pewne tylko sam nocleg.
Wszedłem na podany link i ceny tam są "normalne". Po promocji najtańszy nocleg to 18 euro. A jak pisałem wyżej poza sezonem cena 10euro to norma. Druga sprawa nie wiadomo, gdzie ten budynek z noclegami sie mieści. Spacerując bo Basce Vodzie było wiele miejsc, które by mi nie odpoaiadała: bo albo totalne zadupie, albo daleko do plaży, albo obok piekarni gdzie trzeba by wąchać zapachy z pieczenia itp.
Do tego jeszcze dochodzi Ci dojazd.
Ja zawsze jeżdżę w ciemno i to polecam innym.
Alma
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alma » 26.05.2006 10:07

Dziękuję za pomoc :)

18 Euro za apartament.. czyli wychodzi po 9 Euro za osobę. Dzwoniłam tam, w cenie jest sam nocleg. Czyli wychodzi na to, że się opłaca, tak więc Witaj Baska Voda - nadciągam :)

Co do tego gdzie się znajduje, to jest tam mapka i jest zaznaczone gdzie on jest, więc przy samym morzu nie jest, ale jak widać - i jak mówił właściciel biura - jest w centrum ale tak usytuowane, że okna i balkon są zwrócone ku morzu i ogródkowi (a ulica jest z drugiej strony domu), to chyba ważne bo i ciszej jest i ładniejsze widoki :)

P.S. Po rozmowie telefonicznej mogę pwoiedzie, że (chyba) właściciel biura jest bardzo obeznany z Chorwacją i bardzo przyjemnie się z nim rozmawia :)

Pozdrawiam
Alma
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 26.05.2006 11:10

Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 26.05.2006 11:21

Michal S. napisał(a):Cześć

www.baskavoda.pl

Ejjj!! Co Ty mi zrobiłeś??? :P Sobie pooglądałem zdjęcia, :P powspominałem... 8) a tu jeszcze niecałe 3 miesiące do wyjazdu. Sie teraz na pracy nie umie skupić!! Już bym tam wyrwał... ehh :twisted:

Strona extra.

Oglądając zdjęcia doszło do mnie, że chyba czas wymienić swojego wysłużonego cyfraka na coś lepszego.

Mariusz
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 31.05.2006 07:04

Mariusz_M napisał(a):
Michal S. napisał(a):Cześć

www.baskavoda.pl

Ejjj!! Co Ty mi zrobiłeś??? :P Sobie pooglądałem zdjęcia, :P powspominałem... 8) a tu jeszcze niecałe 3 miesiące do wyjazdu. Sie teraz na pracy nie umie skupić!! Już bym tam wyrwał... ehh :twisted:

Strona extra.

Oglądając zdjęcia doszło do mnie, że chyba czas wymienić swojego wysłużonego cyfraka na coś lepszego.

Mariusz
Dokładnie te same wrażenia aż mi się łezka zakręciła w oku zdjęcia super a ja będę tam dopiero w drugiej połowie sierpnia.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.06.2006 21:24

Alma napisał(a):Witam wszystkich!

Chciałam się dowiedzieć co sądzicie o miejscowości Baska Voda i miasteczkach doń przylegających? Ostatnio w sieci znalazłam ofertę biura http://kristof.travel.prv.pl i mocno zastanawiam się nad skożystaniem z ich usług. Reasumując: co sądzicie o samej Baskiej Vodzie, a co o tym biurze podróży (czy opłaca się skożystać z ich usług?).

Pozdrawiam
Alma

na tej stronie www.wypady.protech.gda.pl jest moja relacja z wyprawy w 2004 roku,znajdziesz tam zdjecie obiektu z cenami w Baska Voda z dosc dokladnym opisem.Pokoje extra za przyzwoita cene.Gospodarz ok nawet bardzo ok,wszystkiego sie doczytasz.
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 23.06.2006 11:56

Witam!
Czy był ktos własnie w tej miejscowości, albo sąsiedniej we wrześniu (początek)? Jak wygląda sprawa zakwaterowania(kwatery,pensjonaty...)?. Bede wdzieczny za ewentualne podanie namiarów :). Chcialbym jeszcze wiedziec czy we wrzesniu jest jeszcze tak duzo turystow jak w miesiacach wakacyjnych :D
Pozdrowienia

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone