napisał(a) corrina » 12.07.2006 15:58
psitul_mnie napisał(a):Nie można się decydować na kwatere od razu. Baska nie jest podzielona na dzielnice a kwatery w okolicy boiska sa spokojne i wszedzie blisko. Najlepiej zostawic gdzies samochod i pospacerowac po Baskiej i obejzec wszystkie mozliwe kawtery i negocjowac ceny. Nie decyduj sie na pierwsza lepsza. Byłam tam dwa razy na tej samej kawaterze i bylo spokojnie i fajnie. Polecam.
Dzięki za info
A moze podzielisz się namiarem na tą kwaterkę ?
Jak duża jest właściwie Baska Voda ? Powiedzmy ile mniej wiecej zajmuje przejście jej "wzdłóż i wszerz" ? I gdzie najlepiej zostawić autko, żeby przejść się w poszukiwaniu kwater ?
Jest jeszcze potencjalny problem, ale na razie nie zdecydowaliśmy jeszcze ostatecznie, jaki plan wchodzi w grę.
Początkowo mieliśmy z Wiednia dojechać do Szybenika i tam zostać na 1 noc aby na następny dzień z samego rana jechać do Baskiej i szukać kwater (czytałam, że rano najlepiej). Jednak po wielu debatach doszliśmy do wniosku że chyba lepiej już dojechać z Wiednia już do samej Baskiej z pominięciem tego pojedynczego (bądź co bądź chyba trochę bezsensownego) noclegu w Szybeniku aby w Baskiej być o dzień dłużej i najwyżej zrobić sobie jednodniowy wypad do Szybenika jeśli nam się zachce.
W tym przypadku jednak wychodzi na to, że do Baskiej z Wiednia dojedziemy niestety na wieczór i stąd moja obawa, czy coś znajdziemy. Jeśli nawet będą kwatery to niestety pewnie znacznie mniejszy wybór niż rano.
Możecie podpowiedzieć, który wariant zatem jest sensowniejszy ?
Wiem że oczywiście można by ta jedną noc w Baskiej przespać u kogokolwiek a z rana szukać już czegoś na cały tydzień, ale serio, po całej tej trasie nie chcemy już po prostu myśleć o tym, że trzeba się rozpakować, rano znów spakować, nosić z rzeczami do samochodu itp. Po prostu po trasie chcemu już zostać na ten tydzień w jednym miejscu i cieszyć się słońcem, wodą i świętym spokojem
Poradźcie, proszę !