napisał(a) Agulek777 » 02.06.2013 12:33
ANKA_26 napisał(a):Witam wszystkich
Wybieram się z rodziną (2+2) do Baska Voda w połowie czerwca w ciemno. Chciałabym prosić o małą podpowiedź. Które plaże są mniej oblegane przez turystów i bardziej zacienione (ze względu na małe dzieci) no i bardziej urocze?
mam na myśli plażę w kierunku Breli, ew. w przeciwnym kierunku te za drugim cyplem koło hotelu Horizont? Jeszcze jedno ważne pytanie, gdzie dokładnie znajduje się plac zabaw dla dzieci?
Hej,
Baska Voda jest ogólnie oblegana, ale jedziecie w czerwcu więc nie powinno być takich tłumów. Plaże są, moim zdaniem dość szerokie. Jeśli chodzi o cień, to można podzielić plażę na pół, pod wzgl szerokości, i tak; połowa od deptaku jest zacieniona za sprawą drzew biegnących wzdłuż deptaku, a druga połowa od linii morza mniej więcej do połowy jest w cieniu. Myślę, że każdy znajdzie kącik dla siebie.
Oprócz placu dla zabaw, dzieci znajda też rozrywkę na trampolinie czy czymś podobnym, która stoi w sezonie na plaży jakby za tą tablicą niebieską, w tym miejscu
https://maps.google.pl/maps?q=ba%C5%9Bk ... 76,,0,6.91Nie wiem dokładnie czy to trampolina czy może takie linki do wspinaczki, bo szczególnie się nie przyglądałam, ale zawsze tam były jakieś dzieciaczki. Są też takie duże kule dmuchane, w których na wodzie można się pokołysać.