Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda- kilka pytań

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 01.07.2018 10:10

Chyba wreszcie dobrze trafiłem, gdzie zaparkować by wybrać się promenada na spacer i bym nie przeplacal. U mnie w Lokvie pada deszcz i kompletnie brak alternatywny na dziś bo okolica już zwiedzona poza chyba Baśka:)
david8213
Odkrywca

Postnapisał(a) david8213 » 13.10.2019 16:38

mervik napisał(a):
adamr20 napisał(a): gdzie w Baśce można bez problemu auto zostawić i wybrać się na poszukiwanie kwater?? Rozchodzi mi się żeby nie wlepił mi ktoś zaraz mandatu za niezapłacenie parkingu

....darmowy parking bazarku z owocami
http://maps.google.com/maps?q=43.358785 ... 62,,0,9.21

Czy to aktualne ? Mam rezerwację apartamentu na tej ulicy, Czy można zostawić tam auto na 2 tyg.? Jaka opłata ?
kibic hr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kibic hr » 13.10.2019 18:11

Czyżby Twój apartament nie miał swojego miejsca parkingowego-najlepiej o takie sprawy wypytać gospodarzy. Oni też powinni najlepiej wiedzieć jak to jest z tym parkingiem. Jeżdżę tam już od lat ale nie kojarzę by ten parking był jakoś zapełniony-inna sprawa ,że nie ma tam znaku informującego o parkingu.
david8213
Odkrywca

Postnapisał(a) david8213 » 14.10.2019 08:05

Jakby mój Apart miał miejsce parkingowe to bym nie pytal :). Jest napisane że parking jest przy sąsiednich ulicach :) Dlatego zadałem to pytanie na forum .bo szukam gdzie dokładnie można zostawić auto ..
A jak jest z parkowaniem przy promenadzie ?
6 kN /godz ale to jest przez 24h czy sa jakieś płatne godziny np do 20.00 a potem darmowe ?
kmusial
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kmusial » 14.10.2019 08:51

Przy głównej ulicy, niedaleko od szkoły, jest parking( ogrodzony trawnik), na którym miejscowi mają wykupione miejsca dla swoich lokatorów. Dostajesz klucz do kłódki, opuszczasz łańcuch i parkujesz. Może Twój gospodarz tak ma.
krzysiek
eva73
Globtroter

Postnapisał(a) eva73 » 14.10.2019 16:53

Ten parking przy bazarku nie był darmowy w tym roku. Siedziała tam babcia, która z kalkulatorkiem przeliczała ewentualnym klientom cenę za parkowanie. Mogę się mylić, ale raczej nie była ona niska, widziałam , że wielu odjeżdżało po spojrzeniu na ekranik kalkulatorka :lol: W sierpniu było tam wiele wolnych miejsc.
kibic hr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kibic hr » 14.10.2019 18:36

Zapytałbym gospodarza jakie to ;sąsiednie; ulice ma na myśli-bo jeśli chodzi o płatne parkingi to jest tego sporo w Baskiej Vodzie. Gdzieś jego klienci musieli zostawiać swoje samochody-niech podpowie gdzie najkorzystniej ,skoro nie zapewnia sam takiego miejsca.
TomekRZ
Podróżnik

Postnapisał(a) TomekRZ » 19.06.2024 12:57

Odkopuję :)

Czy w Baska Voda występuje "komunikacja morska osobowa"? :D
Chodzi mi o coś w stylu wodnych taksówek, tak jak np. z Pakostane na Vrgadę :)
qra69
Croentuzjasta

Postnapisał(a) qra69 » 19.06.2024 13:47

TomekRZ napisał(a):Odkopuję :)

Czy w Baska Voda występuje "komunikacja morska osobowa"? :D
Chodzi mi o coś w stylu wodnych taksówek, tak jak np. z Pakostane na Vrgadę :)

raczej tylko rejsy wycieczkowe no chyba, że się coś przez ostatnie lata zmieniło
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 28.12.2024 16:37

Był ktoś w ostatnich latach w Baška Voda w drugiej połowie czerwca? Dużo ludzi? Szczególnie interesują mnie plaże w południowej części miejscowości.
Zniechęcał mnie do tej pory tłum w BV w porównaniu np. do Breli, ale w 2025 planujemy wyjazd w okolicach Bożego Ciała i nie mam doświadczenia w tym terminie :)
599
Cromaniak

Postnapisał(a) 599 » 28.12.2024 21:44

w "takim" czasie nie byłem ale,
w "tym czsie" to ludzie chodza do pracy a dzieci/młodziez do szkoły,
tłumów bym sie nie spodziewał,
Martini2000
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Martini2000 » 29.12.2024 10:05

Kasia i Krzyś napisał(a):Był ktoś w ostatnich latach w Baška Voda w drugiej połowie czerwca? Dużo ludzi? Szczególnie interesują mnie plaże w południowej części miejscowości.
Zniechęcał mnie do tej pory tłum w BV w porównaniu np. do Breli, ale w 2025 planujemy wyjazd w okolicach Bożego Ciała i nie mam doświadczenia w tym terminie :)

Od kilku lat jeździmy do BV w terminach 15-30 czerwca i zauważalnie jest więcej ludzi z roku na rok ,ale południowa plaża zawsze się znajdzie miejsce , nawet przy samej linii brzegowej , pod warunkiem że przegonisz "leżakowych" co stawiają wzdłuż całej linii leżaki w pierwszym rzędzie i stoją puste do popołudnia . Są na to przepisy i nie mogą tak stawiać więc wystarczy tylko pokazać im papier że mają zabrać puste leżaki i można się rozkładać przy samym brzegu :)

pisałem o tym i wrzuciłem artykuły w maju-czerwcu , a sam w czerwcu wykorzystałem ten artykuł żeby gość zabrał puste leżaki bo chciałem się rozłożyć z dziećmi przy brzegu - no i zabrał po kilku wymianach zdań.

Chodzi o to że oni mają udostępnić leżak na żądanie , czyli jeśli ktoś chce wynająć, a tak to mają być składowane na kupce , mnie bardzo irytowało że 2 rzędy leżaków stoją przy samej wodzie i wszystkie puste a ja żeby mieć dzieci na oku nie mam się gdzie rozłożyć , więc pogrzebałem i znalazłem kilka artykułów z HR gazet .
Martini2000
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Martini2000 » 29.12.2024 13:37

W chwili obecnej plaże puste :)

Nawet BIBA czeka na turystów

Można śmiało jechać

Pozdrawiam
Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-12-29 133045.png
No i nawet BIBA czeka na turystów
Zrzut ekranu 2024-12-29 132912.png
Jak widać obecnie plaże puste :)
Zrzut ekranu 2024-12-29 132820.png
tutaj też można się rozłożyć :)
qra69
Croentuzjasta

Postnapisał(a) qra69 » 29.12.2024 17:45

Zazwyczaj jeździmy po 20 czerwca, jak byliśmy ostatnio w BV nie było źle jeżeli chodzi o ilość turystów w tym terminie. Co prawda plaża Nikolina była full ale już na plaży Oseka było dużo wolnego miejsca i tu zazwyczaj chodziliśmy.
Martini2000
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Martini2000 » 29.12.2024 18:03

Pewnie na siebie wpadliśmy nie raz :)

My od kilku lat jeździmy w tym terminie do BV i też chodzimy na południe , już tutaj było dużoooo miejsca .

Zrzut ekranu 2024-12-29 175854.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baska Voda- kilka pytań - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies