napisał(a) Martini2000 » 29.12.2024 10:05
Kasia i Krzyś napisał(a):Był ktoś w ostatnich latach w Baška Voda w drugiej połowie czerwca? Dużo ludzi? Szczególnie interesują mnie plaże w południowej części miejscowości.
Zniechęcał mnie do tej pory tłum w BV w porównaniu np. do Breli, ale w 2025 planujemy wyjazd w okolicach Bożego Ciała i nie mam doświadczenia w tym terminie
Od kilku lat jeździmy do BV w terminach 15-30 czerwca i zauważalnie jest więcej ludzi z roku na rok ,ale południowa plaża zawsze się znajdzie miejsce , nawet przy samej linii brzegowej , pod warunkiem że przegonisz "leżakowych" co stawiają wzdłuż całej linii leżaki w pierwszym rzędzie i stoją puste do popołudnia . Są na to przepisy i nie mogą tak stawiać więc wystarczy tylko pokazać im papier że mają zabrać puste leżaki i można się rozkładać przy samym brzegu
pisałem o tym i wrzuciłem artykuły w maju-czerwcu , a sam w czerwcu wykorzystałem ten artykuł żeby gość zabrał puste leżaki bo chciałem się rozłożyć z dziećmi przy brzegu - no i zabrał po kilku wymianach zdań.
Chodzi o to że oni mają udostępnić leżak na żądanie , czyli jeśli ktoś chce wynająć, a tak to mają być składowane na kupce , mnie bardzo irytowało że 2 rzędy leżaków stoją przy samej wodzie i wszystkie puste a ja żeby mieć dzieci na oku nie mam się gdzie rozłożyć , więc pogrzebałem i znalazłem kilka artykułów z HR gazet .