Chyba raczej nikt koca nie powinien zabrać. Mnie nikt nie ruszył ani nie przesunął.
Pozdrawiam
Jacck77 napisał(a):BRACEK napisał(a):Podobno w 2013 mają zbudować drogę bezpośredni z autostrady do tej miejscowości-to prawda?
- markety tylko Konzum i Kerum
- początek lipca może już być tłoczno,chociaż przełom lipca i sierpnia będzie jeszcze tłoczniej
- w marketach można płacić kartami ( a jakby co, to jest kilka bankomatów)
- rejs po wyspach warto ( Klasyczna trasa z Baśki to Jelsa na Hvarze, potem Bol na Brać i opalanko na Zlatnim Racie i potem rejs powrotny- ceny nie pamiętam, ale naprawdę polecam)
- jest plac zabaw na początku Breli, ale to tak dla 6 latka bardziej, w ogóle w stronę Breli jest śliczna trasa na spacery, moim zdaniem to największa atrakcja tej okolicy. A inne atrakcje, co kto lubi: Dla mnie codzienna wycieczka Jadranką była przyjemnością samą w sobie, z Makarskiej możesz wjechać na SV. Jure , przejść się na plażę Punta Rata w Breli uznawaną przez wielu za jedną z piękniejszych plaż na całym globie, możesz z Makarskiej przeprawić się na Brać i zrobić objazdówkę po wyspie, może zjechać dalej na południe, do Drvenika i udać się na Hvar. Z samej Baśki możesz wybrać się taksówką wodną( małą łódeczką) na Brać. Możesz przejechać się do Omisia i zobaczyć piękną twierdzę, przepłynąć się łodzią przez kanion Cetiny etc., to są tylko przykłady , możliwości jest znacznie więcej
- co do lokalizacji Twojego apartamentu, samo centrum miejscowości z zejściem w stronę portu,zależy jeszcze jak z dojazdem autem tam,( bo nie wszędzie dojedziesz), ja osobiście wolę lokum w okolicach plaży przy ul. Podluka, po prostu lubię tamtą plażę, ale to tylko moja subiektywna opinia. I jeszcze jedno w Baśce lepsze widokowo lokum i tańsze znajdzie się raczej dalej od plaży, z racji górzystego usytuowania miejscowości, moim zdaniem optymalne miejsce to ul. Naputica, do plaży jest pieszo 5 minut ( powrót 6 minut 30 sekund-) ...,bo pod górkę)
adamr20 napisał(a):19 czerwca się zbliża Wybieram się do Baska Voda. Czy ktoś dysponuje jeszcze jakimiś wskazówkami co do tej miejscowości. Gdzie najlepiej noclegu szukać jeśli się rozchodzi o widoki. Czy w czerwcu jest sens szukać noclegów blisko plaży czy to się zaczyna już drogi interes. Jakie ceny mniej więcej apartamentów dla 3 osób będą blisko plaży w połowie czerwca ???
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne