Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda- kilka pytań

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nasajem
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nasajem » 29.07.2013 11:23

Ja jadę w piątek 02.08 do Breli, gdyby ktoś był chętny również proszę pisać :).
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 29.07.2013 14:52

kobrat napisał(a): a i jeszcze jedno , jak dojechac do lidla w makarskiej? po adresie nie moge tego znalezc , ani na google earth ani na nawigacji

http://goo.gl/maps/LvAjN

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-F1C ... _23259.htm

Na StreetView widać go.

Ewentualnie skorzystaj z nawigacji jeśli posiadasz.
KTomek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) KTomek » 30.07.2013 07:35

mea napisał(a):hejka :) my jedziemy do BV w terminie 9-24 sierpnia, 9 wyjeżdżamy wieczorem jeśli ktoś jedzie w tym terminie to proszę pisać ale na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl bo do poprzedniego maila przy rejestracji nie pamiętam hasła-
razem będzie raźniej :lol: wyjeżdżamy z Gliwic.
A może ktoś będzie już na miejscu obok? jedziemy z mężem i dwójka dzieci (13 i 4 latka)

My wyjeżdżamy też w piątek tyle, że wcześnie rano, jedziemy do Plitvic, tam śpimy, rano zwiedzamy i w południe ruszamy do Baśki. Jedziemy z 4 letnim synem. Chętnie spotkamy się przy jakimś kufelku przy plazy :D
mandzia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandzia » 30.07.2013 08:11

Jesteśmy od 21.07 w Baska Voda. Potwierdzam, gorąco i tloczno. Poszukiwalismy ładnej plaży z naturalnym cieniem i okrylismy genialne miejsce - Medici. To jakieś 6 km od Baski, ale warto. Piękne skałki, są miejsca przez cały dzień zacienione, co daje wytchnienie od upału, nawet jak przyjeżdżamy ok. 11-12.00, to są wolne miejsca. To jest zaraz za Marusici, jadąc od Breli w stronę Omisia. Baska Voda jest śliczna, ale plaża w centrum bez żadnego klimatu, zatłoczona patelnia po prostu.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 30.07.2013 13:52

dzieki za odpowiedzi , jest ktos moze obecnie w baska? moglby mi ktos napisac jaki przelicznik jest euro/kuna? i gdzie najlepiej wymienic?
GosiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GosiaN » 30.07.2013 14:20

Chavele napisał(a):a i czy gdzieś w necie można znaleźć mapę ze szlakami turystycznymi po okolicznych górach? może ktoś ma i może zdj zrobić?

W necie nie szukałam. My chcieliśmy pochodzić po górach, więc przeszukaliśmy wszystkie sklepiki w poszukiwaniu mapy ze szlakami i nigdzie nie znaleźliśmy. Przy promenadzie znaleźliśmy tylko tablicę ze szlakami, ale mało czytelna była. W końcu poszliśmy na żywioł. Przeszliśmy przez ulicę i do góry, aż jakiś szlak się znalazł. Góry są naprawdę piękne i nie rozumiem dlaczego tak mało ludzi tam chodzi. (Przez 4 godziny minęliśmy 1 osobę.)
GosiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GosiaN » 30.07.2013 14:31

BRACEK napisał(a):Szanowne Koleżanki i Koledzy,

- czy są prysznice, toalety, przebieralnie na plaży,
- jaka jest cena rejsu po wyspach-warto?

Byłam na początku czerwca tego roku.
- prysznice są, ale płatne (chyba 2 kn jak dobrze pamiętam), przebieralni sporo, toalet nie wypatrzyłam.
- rejs statkiem Murter na Zlatni Rat 180kn, na Hvar i Zlatni Rat 220kn. W cenę wliczony obiad na statku.
Co do Hvaru, to przypływa się do Jelsy, gdzie jest ok 35 minut na zwiedzanie, więc trochę bez sensu. Wolałabym dłużej być w Bol, przynajmniej nie trzeba by się było kąpać z zegarkiem w ręku.
nailew
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nailew » 30.07.2013 21:12

Przy barze Oseka jest bezpłatny prysznic, jest też wc.
mea
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mea » 30.07.2013 22:03

KTomek napisał(a):My wyjeżdżamy też w piątek tyle, że wcześnie rano, jedziemy do Plitvic, tam śpimy, rano zwiedzamy i w południe ruszamy do Baśki. Jedziemy z 4 letnim synem. Chętnie spotkamy się przy jakimś kufelku przy plazy :D

My też tam chcemy jechać ale w drodze powrotnej i właśnie szukaliśmy jakiegoś hotelu ale stwierdziłam, że na miejscu coś znajdziemy. Może nam polecicie jak się spotkamy :lol: my będziemy w domku przy ul. Oborskiej :D
Chavele
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chavele » 31.07.2013 20:45

mandzia napisał(a): okrylismy genialne miejsce - Medici. To jakieś 6 km od Baski, ... To jest zaraz za Marusici, jadąc od Breli w stronę Omisia. .

jadąc w str Omisa zaraz za Marusici jest Mimice, potem medici. Więc chodzi o Mimice czy Medici?
mandzia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandzia » 04.08.2013 20:41

Chodzi o Medici. Jadąc od Baski Vody przejeżdża się przez Medici, zaraz za tablicą informującą o końcu Medici jest tunel, zaraz za nim parking i zejście na plażę przy tunelu. My wracaliśmy się trochę plażą do Medici. Po drodze mijaliśmy 2 bary na plaży i na wysokości tego drugiego jest fajna ścieżka pod górę, miejsce cały czas w cieniu, i fajne zejście do wody, między skałkami. Niestety, w tamtym miejscu spotkała mnie niemiła niespodzianka - oparzenie przez ukwiał, ale to już inny temat:(
milski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) milski » 06.06.2014 12:51

Witam.
Proszę o namiary na apratamenty najlepiej blisko plaży w miejscowości Baska Voda lub na wyspie Pag.Jedziemy w dwie rodziny 4 osobowe pomiędzy 14 a 31 lipca na 10 -12 nocy. Proszę o pomoc na maila : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 06.07.2014 08:58

Może ktoś podrzuci info gdzie zabrać rodzinkę na wycieczkę celem odpoczynku od plażingu? :D Jesteśmy w Baśce, siedzę i czytam, mapy przeglądam ale nic ciekawego nie wymyśliłem...Dubrownik znam, Split i Trogir też, Makarskie i tym podobne miasteczka w okolicy zwiedziłem rok temu. Jest coś w okolicy co jeszcze warto zobaczyć? Zaznaczam że wyspa raczej odpada bo to ma być jednodniowy wypad, wspinaczki i pielgrzymki odpadają bo moja mała pociecha nie przepada za długimi wędrówkami.
Mazowsze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazowsze » 06.07.2014 18:06

lukasz22i napisał(a):Może ktoś podrzuci info gdzie zabrać rodzinkę na wycieczkę celem odpoczynku od plażingu? :D Jesteśmy w Baśce, siedzę i czytam, mapy przeglądam ale nic ciekawego nie wymyśliłem...Dubrownik znam, Split i Trogir też, Makarskie i tym podobne miasteczka w okolicy zwiedziłem rok temu. Jest coś w okolicy co jeszcze warto zobaczyć? Zaznaczam że wyspa raczej odpada bo to ma być jednodniowy wypad, wspinaczki i pielgrzymki odpadają bo moja mała pociecha nie przepada za długimi wędrówkami.

no to może do Bośni? Mostar, Blagaj, wodospady Kravica......do ogarnięcia w jeden dzień
Sroqraf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sroqraf » 06.07.2014 20:16

Witajcie, planujemy z żoną wypad w okolicy 14.07. Jakich cen kwater mamy się spodziewać? Jedziemy w ciemno. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baska Voda- kilka pytań - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone