Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baśka Voda domki Urania

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agataa
Podróżnik
Baśka Voda domki Urania

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agataa » 29.07.2008 09:08

witam jadę 19.08 do domków Urania w miejscowości Baśka Voda, może ktos tam był, przebywał, napiszcie coś więcej jakie warunki w domkach, jakie jedzenie, gdzie blisko, a gdzie daleko, czy w okolicy jest sklep, piszcie wszystko, wszystko, wszystko, każda informacja się przyda
Pozdrawiam
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 29.07.2008 17:25

Witaj
Byłem w BV na początku lipca,nie mieszkałem w domkach Urania ale mogę Ci powiedzieć ,że wyglądaja b.dobrze robią wrażenie zadbanych ,
pomiędzy domkami ładnie utrzymana zieleń /trawa/co na południu Cro nie jest tak częste.Domki znajdują się zaraz za promenadą za którą już tylko morze/zejście po schodkach/.Właściwie to jest koniec BV od południa - dalej ścieżka prowadzi do Basko Polje i Promajny.
Do centrum BV bliziutko do 10 min promenadą nad morzem.
W okolicy ale w kierunku centrum nie brakuje restauracji także tych na plaży z muzyką,sklep Konzum ok 5min po str.prawj oczywiście w kierunku centrum.
Posumowując -miejsce b.dobre,urokliwe i oczywiście wszędzie b.blisko.
Życzę przyjemnego pobytu.

PS jesli jakieś pytania o BV to b.chętnie odpowiem.

pzdr :D :lol: :papa: :hut:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 29.07.2008 17:35

Ile kosztuje nocleg w tych domkach.
Agataa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agataa » 30.07.2008 06:15

Jeżeli chodzi o cene noclegu to ja rezerwowałam przez biuro Wygoda Travel i 9 noclegów dojazd z Wrocławia, wyżywienie 2 razy dziennie w terminie 19.08-30.08 kosztuje 1590 zł (ja załapałam sie jeszcze na promocję 1470 zł od osoby)
Agataa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agataa » 30.07.2008 06:23

Diego M napisał(a):Witaj
Byłem w BV na początku lipca,nie mieszkałem w domkach Urania ale mogę Ci powiedzieć ,że wyglądaja b.dobrze robią wrażenie zadbanych ,
pomiędzy domkami ładnie utrzymana zieleń /trawa/co na południu Cro nie jest tak częste.Domki znajdują się zaraz za promenadą za którą już tylko morze/zejście po schodkach/.Właściwie to jest koniec BV od południa - dalej ścieżka prowadzi do Basko Polje i Promajny.
W okolicy ale w kierunku centrum nie brakuje restauracji także tych na plaży z muzyką,sklep Konzum ok 5min po str.prawj oczywiście w kierunku centrum.

Dziękuję bardzo, a może powiesz jakie mniej więcej ceny w sklepach, chodzi mi o podstawowe produkty, woda mineralna, chleb, napoje, piwo, owoce, sery, szynki.
No i moze jeszcze czy miałeś jakąś ulubiona knajpke w której warto zjeść coś dobrego i za nieduże pieniądze, no i może co warto spróbować w Chorwacji. Przydadzą sie wszystkie informacje więc jak masz ochote pisz wszystko co ci przyjdzie do głowy.
Możesz też napisać czy są kafejki internetowe, nie żebym była maniakiem i bez internetu żyć nie mogę tylko w razie czego żeby było miejsce na zgranie zdjęć z aparatu na pena :)
Aha i czy jest w Baśce jakiś punkt widokowy z którego można zobaczyć miasteczko z góry, ale na Bikovo nie chcę się wspinać :D
Ostatni raz w Chorwacji byłam jakies 6 lat temu więc pewnie sporo sie zmieniło. Pisz naprawde wszystko, bardzo lubię dużo wiedzieć o miejscu w którym będę wypoczywać :)
Pozdrawiam serdecznie
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 30.07.2008 07:04

Aha i czy jest w Baśce jakiś punkt widokowy z którego można zobaczyć miasteczko z góry, ale na Bikovo nie chcę się wspinać

Niekoniecznie trzeba się wspinać, można podjechać widok jest piękny, uważam, że warto.
A ogólnie BV jest fajnym miasteczkiem i jest w nim wszystko czego potrzeba na urlopie.
Miłego wypoczynku.
Pozdrawiam
Agataa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agataa » 30.07.2008 07:14

WIEM, ŻE MOŻNA PODJECHAC, BYŁAM TAM 6 LAT TEMU I BARDZO ODCHOROWAŁAM WJAZD I ZJAZD. Z PRAWEJ SKAŁA, Z LEWEJ PRZEPAŚĆ I DWA AUTOBUSY SIĘ MIJAJĄ, JEDEN PRZYTULONY DO SKAŁ, DRUGI Z TYŁEM WISI NAD PRZEPAŚCIĄ, I JESZCZE TE LINY CHRONIĄCE PRZED SPADNIĘCIEM JAK BY MOGŁY MÓWIĆ TO BY POWIEDZIAŁY, ŻE JAK SIĘ BĘDZIE SPADAĆ, ŻEBY SIE ICH ŁAPAĆ, MASAKRA, CHORA BYŁAM :) DLATEGO NIE CHCĘ JUŻ TEGO PONOWNIE PRZEŻYWAĆ, ALE WIEM WIDOKI Z TAMTĄD SĄ PRZECUDNE 8) I PODOBNO DROGE LEPSZĄ TAM ZROBILI (ALE RACZEJ JEJ NIE POSZERZYLI)
POZDRAWIAM
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 01.08.2008 10:48

Agataa napisał(a):
Diego M napisał(a):Witaj

Dziękuję bardzo, a może powiesz jakie mniej więcej ceny w sklepach, chodzi mi o podstawowe produkty, woda mineralna, chleb, napoje, piwo, owoce, sery, szynki.
No i moze jeszcze czy miałeś jakąś ulubiona knajpke w której warto zjeść coś dobrego i za nieduże pieniądze, no i może co warto spróbować w Chorwacji. Przydadzą sie wszystkie informacje więc jak masz ochote pisz wszystko co ci przyjdzie do głowy.
Możesz też napisać czy są kafejki internetowe, nie żebym była maniakiem i bez internetu żyć nie mogę tylko w razie czego żeby było miejsce na zgranie zdjęć z aparatu na pena :)
Aha i czy jest w Baśce jakiś punkt widokowy z którego można zobaczyć miasteczko z góry, ale na Bikovo nie chcę się wspinać :D
Ostatni raz w Chorwacji byłam jakies 6 lat temu więc pewnie sporo sie zmieniło. Pisz naprawde wszystko, bardzo lubię dużo wiedzieć o miejscu w którym będę wypoczywać :)
Pozdrawiam serdecznie

Witaj.
Oj mógłbym dużo pisać o BV oczywiście w samych superlatywach ale na razie ograniczę się do pytań które mi zadałaś.
Jak wielokrotnie pisze się na forum ceny wiekszości produktów w sklepach
są wyższe niż u nas ,podobnie jest oczywiście z owocami.Myślę,że nie będę się tutaj powtarzał-zakupy możne robić w sklepie Konzum oraz sieci klepików Plus.
Jesli chodzi o knajpki to jest w czym wybierać w zasadzie wszystkie znajdują się w centrum BV przy obala Sv.Nikole.Staraliśmy sie chodzić z żoną codziennie do innej- najczęściej jednak bylismy w restauracji Stary Tovar czyli Stary Osioł i tutaj jedliśmy min.in.pyszne małże w pysznym sosie/porcja 60 kn/kalmary zarówno z grilla czyli w całości jak i pierścienie w cieście /prażene/poza tym świetna była też makrela/skusa/z grilla -porcja 50kn itd.
Jedliśmy też w restauracji Mars przy ulicy Blato tuaj też min. kalmary-pierścienie i te też były super chyba nawet lepsze niż w Starym Towarze. Jesli chodzi o pizzę to polecam pizzerięDalmatino w samym centrum przy porcie w ciągu restauracji i kawiarń-pizza moim zdaniem super, cena też przystepna ok 35-40Kn duża i wielka na desce 70 Kn,jest jeszcze kilka pizzerii w BV ale tu są najsmaczniejsze.

Podsumowując - obiad dla dwóch osób oczywiście z piwem/min.0,5 na głowę/ kosztował nas średnio z niewielkim napiwkiem 140-150 Kn
-wszystko oczywiście świeże <prosto z morza> zawsze nam b.smakowało.
Polecam przede wszystkim małże, kalmary/lignje/, makrele/skusa/no i także pizzę,która w Cro jest naprawdę b.dobra/inna niż u nas/.

Na koniec kilka jeszcze cen
piwo 0,5 w knajpie najczęściej 15 kn
lody gałka 6 kn
pączek 6k
baklava 6kn
wino Prosek ok40 kn
liker Kruskovac ok.50kn
burek 12kn

Co do miejsca widokowego to myslę,że wystarczy pojechać do Bastu.
Ja natomiast polecam spacerki wzdłuż morza zarówno do Promajny ok.
5km a także do Breli i jej północnych <dzielnic>aż do Luki-przepiekne plaże,czyściutko ,spokjnie czasem nawet kameralnie.

Co do internetu to jak było wspominane na forum w samym centrum w pobliżu wielkiego drzewa/ach jak sie tam przyjemnie siedziało/można było
używać laptopa/wifi/,natomiast z inernetu napewno można skorzystać w Informacji Turystycznej przy zbiegu ul.Blato i obala Sv.Nikole.

Plan BV
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Jesli masz jeszcze jakieś pytania to b.chętnie odpowiem.

pzdr

:D :lol: :papa: :hut:
Zales
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zales » 01.08.2008 14:40

witam jadę 19.08 do domków Urania w miejscowości Baśka Voda

Również wybieram się do domków Urania z wygodą, ale w terminie 28 sierpnia. Liczę, że zdołasz coś naskrobać będąc na miejscu. Interesują mnie bardzo warunki, jakie jest nam zapewnić Wygoda. Żałuję tylko, że nikt, kto przyjechał już, nigdzie nic nie napisał. Co jakiś czas rozglądam się po forum, ale niestety nic nie mogę znaleźć.[/quote]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 02.08.2008 12:14

Byłam w domkach Uranii w terminie 14-25lipca z biurem Delta Travel.
Domki ** także nic specjalnego.
Byłyśmy w 3kobitki, spanie- jedna jedynka i jedno małżeńskie ;)
Oprócz tego w pokoju TV, nie ma lodówki (w katalogu była zapisana), dwie szafki nocne, stolik i pufa.
Łazienka mała, ale ładna.
Na balkonie plastikowy stolik+ 3 plastikowe krzesła.
2 popielniczki ;)
Jedzenie smaczne, śniadania kontynentalne- 3-4rodzaje wędlin(smakują tak samo ;) ), 2rodzaje sera żółtego, dżemy, marmolady, miody, parówki, jajka, jajecznica, herbata- różne smaki, kawa (nie wiem jaka, nie pijam), woda, sok 'grejfrutowy', pomarańczowy, brzoskwiniowy.
Na obiadokolacji duży wybór sałatek- pomidory, kukurydza, sałata, ogórek, sałatka z makaronem, sałatka jarzynowa, spaghetti, zupy i takie tam, głowne danie - do wyboru jedno z 3, są opisane i pod kloszami, wybierasz, do stolika podchodzi pani/pan i mówisz numerek.
W cenie nie miałam picia, można było kupic piwo, wino, soki, mineralną itp...
Nie wiem co Cię jeszcze interesuje, pytaj, a postaram się odpowiedzieć :)
przed hotelem rozkładają się z napitkami alkoholowymi- rakija, prosek, wina.. - można zakupić.
obok jest bar-jadłam tylko sałatkę, dalej po lewej jest jakiś sklepik z owocami i pocztówkami.
Do konzumu jest spacerkiem okolo 7-10minut w strone miasta-promenadką. Wszystko jest blisko.
Polecam, knajpkę z lodami- koło portu (3 duże chłodnie na polu)- coś pysznego, oraz pizzerię koło niej, dobre pizze, sałatki, naleśniki).
Na plaży Uranii (schodzi się po schodach) beach bar Apollo, piwo 0,33 13kn :/,
na plaży prysznic-free ;), wc-3kn..
Zales
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zales » 02.08.2008 17:05

Mamy zamiar również wybrać się na wodospady rzeki Krka. Z wygodą jest jakaś wycieczka organizowana za 40 E. Ale słyszałem również o wycieczce statkiem angelina, która jest podobno super zorganizowana. Ktoś był może na niej, zna ceny oraz gdzie można się na nią zapisać?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 03.08.2008 12:19

Statkiem nie płynełam, natomiast byłam na łączonej wycieczce na wodospadach Krka i w Szybeniku-razem za 55euro.
Co do wodospadów...
są przepiękne, ale żeby nie lecieć za przewodnikiem.
Mieliśmy możliwość chodzenia solo, albo z kobitą, (która opowiadała o jakichś kwiatkach i robaczkach), poszliśmy z nią i niestety nie jestem zadowolona.
Zdjęć mam dużo, ale dlatego że robiłam korek, żeby jakieś fajne ujęcie złapać.
Tak to gonitwa :-|
Także, jeśli będziecie mieli takż możliwość- chodźcie sobie sami.
Co chwile są plany wodospadów i ścieżek, także nie ma problemu..
Pozdrawiam!
betty842
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betty842 » 11.11.2015 19:17

Odświeżam wątek. Czy ostatnim czasem przebywał ktoś w domkach Urania? Ogólnie ** więc cudów się nie spodziewam ,ale zależy mi na klimatyzacji (w biurze powiedzieli że niektóre bungalowy klimę posiadają więc myślę,że będę mogła sobie takowy pokój zamówić ;) ). Czy jest jakiś plac zabaw dla dzieci? W ofercie jest pełne wyżywienie (3 posiłki w formie bufetu z nieograniczonymi napojami)-czy jedzenie jest w miarę dobre? Jaka jest cena wody min.niegazowanej?

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Baśka Voda domki Urania
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone