napisał(a) tryk5 » 25.10.2011 18:57
Staram się pisać w miarę chronologicznie więc trochę czasu mi zajęło domyślenie się czy pierw byliśmy w Makarskie czy na Fishpicnicu. Wychodzi na to, że dzisiejszy odcinek będzie poświęcony tej drugiej opcji.
Podczas wieczornych spacerów przy porcie mega wyszkoleni pracownicy statków, które kursowały na Hvar i Brać zachęcali do skorzystania z ich oferty. Z ich ust wypadało milion razy 'ol inklusiv, zajebiście, wino cały czas'. No i coś nas podkusiło do skorzystania z rejsu statkiem BIBE. Kto był w Baśce na pewno statek kojarzy.
Zaliczka wpłacona, następnego dnia z rana zjawiamy się i dopłacamy resztę, 185kun za osobę bodajże kosztował nas ten pełen wrażeń dzień
Wsiadamy na stateczek, zajmujemy miejsca, czekamy na reklamy all inclusive, ale się nie doczekaliśmy więc po tuborga się udaliśmy. Droga na Hvar zajęła nam niecałe dwie godziny co daje w przeliczeniu 2x 0.5l złocistego napoju w cenie 14kun.
Dopłynęliśmy do wyspy Hvar. Czas wolny wykorzystujemy na spacer między kamienicami.
Z Hvaru popłynęliśmy na Brać. W ramach naszego super ultra all inclusive dostaliśmy po kanapce z szynką i serem. Po zacumowaniu udaliśmy się od razu na Zlatni rat ponoć 'najpiękniejszą' plażę na Chorwacji. Morze i plaża jest najpiękniejsza, ale tylko z lotu ptaka. Z perspektywy metra osiemdziesięciu plaża jak plaża szału ni ma.
Czas na powrót do Baśki. Przed nami jakieś 2,5h rejsu. Zaczyna się all inclusive. Wino lane z wiadra do plastikowych kubków, na szczęście z odpowiednią częstotliwością, z początku uważaliśmy, że jest słabe, a skończyło się to lekkim zaćmieniami umysłu. SZATAŃSKI NAPÓJ. Do jedzenia do wyboru mieliśmy kurczaka i makrele. Ani jedno ani drugie mi nie smakowało, za to mewy były zadowolone. Nie wiem czy to jest norma, ale wszystko było podane na plastikowych talerzach. Jeśli ktoś jest przewrażliwiony na punkcie czystości w kuchni to mógłby się przekręcić widząc kuchnie na BIBE. Pani Magda Gessler pewnie zatopiłaby ten statek zaraz po pierwszym spojrzeniu na kuchnie.
Rejs zakończył się około godziny 18.00.
No i to by było tyle na dzisiaj.
Ostatnio edytowano 25.10.2011 19:21 przez
tryk5, łącznie edytowano 1 raz