Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BAŚKA VODA 29.07 alternator KAPUT, mandat, korki

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 24.10.2011 20:02

Oooo :) Baska!
tryk5
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tryk5 » 25.10.2011 18:57

Staram się pisać w miarę chronologicznie więc trochę czasu mi zajęło domyślenie się czy pierw byliśmy w Makarskie czy na Fishpicnicu. Wychodzi na to, że dzisiejszy odcinek będzie poświęcony tej drugiej opcji.

Podczas wieczornych spacerów przy porcie mega wyszkoleni pracownicy statków, które kursowały na Hvar i Brać zachęcali do skorzystania z ich oferty. Z ich ust wypadało milion razy 'ol inklusiv, zajebiście, wino cały czas'. No i coś nas podkusiło do skorzystania z rejsu statkiem BIBE. Kto był w Baśce na pewno statek kojarzy.
Zaliczka wpłacona, następnego dnia z rana zjawiamy się i dopłacamy resztę, 185kun za osobę bodajże kosztował nas ten pełen wrażeń dzień :D

Wsiadamy na stateczek, zajmujemy miejsca, czekamy na reklamy all inclusive, ale się nie doczekaliśmy więc po tuborga się udaliśmy. Droga na Hvar zajęła nam niecałe dwie godziny co daje w przeliczeniu 2x 0.5l złocistego napoju w cenie 14kun.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dopłynęliśmy do wyspy Hvar. Czas wolny wykorzystujemy na spacer między kamienicami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z Hvaru popłynęliśmy na Brać. W ramach naszego super ultra all inclusive dostaliśmy po kanapce z szynką i serem. Po zacumowaniu udaliśmy się od razu na Zlatni rat ponoć 'najpiękniejszą' plażę na Chorwacji. Morze i plaża jest najpiękniejsza, ale tylko z lotu ptaka. Z perspektywy metra osiemdziesięciu plaża jak plaża szału ni ma.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czas na powrót do Baśki. Przed nami jakieś 2,5h rejsu. Zaczyna się all inclusive. Wino lane z wiadra do plastikowych kubków, na szczęście z odpowiednią częstotliwością, z początku uważaliśmy, że jest słabe, a skończyło się to lekkim zaćmieniami umysłu. SZATAŃSKI NAPÓJ. Do jedzenia do wyboru mieliśmy kurczaka i makrele. Ani jedno ani drugie mi nie smakowało, za to mewy były zadowolone. Nie wiem czy to jest norma, ale wszystko było podane na plastikowych talerzach. Jeśli ktoś jest przewrażliwiony na punkcie czystości w kuchni to mógłby się przekręcić widząc kuchnie na BIBE. Pani Magda Gessler pewnie zatopiłaby ten statek zaraz po pierwszym spojrzeniu na kuchnie.
Rejs zakończył się około godziny 18.00.
No i to by było tyle na dzisiaj. :)
Ostatnio edytowano 25.10.2011 19:21 przez tryk5, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.10.2011 19:19

tryk5 napisał(a):Po zacumowaniu udaliśmy się od razu na Zlatni rat ponoć 'najpiękniejszą' plażę na Chorwacji. Może i plaża jest najpiękniejsza, ale tylko z lotu ptaka. Z perspektywy metra osiemdziesięciu plaża jak plaża szału ni ma.

Plaża Złoty Róg to jedna wielka sterta kipów :evil:
Sam jaram i z reguły kipuję do swojego "hejnału" , ale to co zobaczyłem na Brać przeszło wszelkie wyobrażenie.
Za to czystość i kolor wody w Jadranie , nie w "możu" (wybacz ze zwróciłem uwagę :wink: ) zwalił mnie z nóg. :D
tryk5
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tryk5 » 25.10.2011 19:22

Już poprawione, była dwója z polskiego więc czasami zdarzy się błąd :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 26.10.2011 09:34

To tylko Polacy potrafią chlać na plaży. I oczywiście butelki również po krajowych sortach zdradzają ich pochodzenie. Żenada. To oczywiście Was nie dotyczy...
tryk5
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tryk5 » 26.10.2011 17:33

Nie rozumiem komentarza skoro nas to nie dotyczy. Był chyba temat o piciu na plaży i z tego co tam czytałem to nie tylko Polacy chleją na plaży.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 26.10.2011 18:46

MWN napisał(a):To tylko Polacy potrafią chlać na plaży. I oczywiście butelki również po krajowych sortach zdradzają ich pochodzenie. Żenada. To oczywiście Was nie dotyczy...

Kolejny antyburak.......
leoligot

Nieprzeczytany postnapisał(a) leoligot » 27.10.2011 11:16

Kiedy słyszę o browarku na plaży,to "w kieszeni nożyk się otwiera".. mamy na wszystko,tylko 15kun w knajpeczce na promenadce przy plaży,to dla nas za dużo. Widziałem w tym roku dzieciaka z rozwaloną nóżką, bo komuś stłukła się flaszeczka i nie pozpierał wszystkiego. Oczywiście nikogo z nas to nie dotyczy,bo my uważamy
leoligot

Nieprzeczytany postnapisał(a) leoligot » 27.10.2011 11:18

masz rację Maniust -jeszcze 1 antyburak
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 27.10.2011 11:36

Ja też lubię wypić browarka na plaży a buteleczki zabieram ze sobą i jest na wymianę w sklepie :wink: :wink: :wink: .
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.10.2011 11:43

Chciałbym zauważyć że to relacja. Proponuję iść się kopać do starego tematu.

Link jakby ktoś miał problem trafić.
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 31.10.2011 13:03

Jak Baska Voda to ja tu muszę być :-)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 21.11.2011 14:31

O dżizass
Po lewej stronie przyjmuje dentystka. Moja żona tam leczyła bolący mocno ząb :)
Obrazek
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 22.11.2011 11:38

w przyszłym roku bedzie =ma byc Baśka Voda wiec zaczynam lekturkę:)
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 19.12.2011 14:52

I ja czekam co dalej :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

BAŚKA VODA 29.07 alternator KAPUT, mandat, korki - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone