Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baška Voda 2015

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 26.04.2015 18:59

misiudg napisał(a):
majchrzy napisał(a):A czy nadal plaże są tak oblegane jak w lipcu czy sierpniu?

we wrześniu ludzi już dużo mniej, ceny znacznie mniejsze oraz ilość wolnych kwater bardzo duża, można przebierać i wybierać
w zeszłym roku na początku września szukanie fajnej kwatery w Tučepi zajęło nam 30 mni, tylko dlatego że w 6 osób chcieliśmy w jednym miejscu być

No to fajnie my pojedziemy w ciemno a wrzesień wydaje nam się optymalny jeżeli chodzi o wypoczynek.Trzy lata temu w Starigrad Paklenicy już o 10 nie było gdzie ręcznika rozłożyć a byliśmy na początku sierpnia, kwatery szukaliśmy jakieś 20min (jednak była dosyć droga). Martwimy się tylko o pogodę ale to chyba jednak loteria :hut:
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 26.04.2015 19:08

te kiero napisał(a):
majchrzy napisał(a):Witamy
Na początku września ruszamy z żoną i dzieciakami do Baśka Voda. Mamy pytanka do kogoś kto już tam był:

1. Co powiecie na apartament na ulicy Podluka12 czy ktoś tam może mieszkał ewentualnie gdzieś blisko i może coś polecić.

super blisko wszędzie szczególnie na plażę, ale ja w takich nie gustuję, ostatnio byliśmy na przełomie sierpnia i września, jeszcze sporo narodu jest wtedy, ale kwatery są wolne, ta ulica jest dość oblegana, w końcu to taki główny deptak (zaraz obok budka z pysznymi owocami w postaci soku, sałatki czy też w całości)
majchrzy napisał(a):2. Czy na początku września pogoda może spłatać nam figla (może padać), bo zastanawialiśmy się jeszcze nad Baśką na wyspie Krk ale z racji tego ze Baśka Voda jest dalej na południe to i liczymy na to że pogoda będzie lepsza :)

rok temu nieco chmurzyło, ale nie padało, ogólnie raczej był upał, nie taki skwar jak 3lata temu (ponad 40st), ale do 30st w cieniu; gdzieś na forum parę osób pisało, że na początku września trochę zmiana pogody jest, ale osobiście nie uświadczyłem
te kiero napisał(a):
majchrzy napisał(a):Witamy
Na początku września ruszamy z żoną i dzieciakami do Baśka Voda. Mamy pytanka do kogoś kto już tam był:

1. Co powiecie na apartament na ulicy Podluka12 czy ktoś tam może mieszkał ewentualnie gdzieś blisko i może coś polecić.

super blisko wszędzie szczególnie na plażę, ale ja w takich nie gustuję, ostatnio byliśmy na przełomie sierpnia i września, jeszcze sporo narodu jest wtedy, ale kwatery są wolne, ta ulica jest dość oblegana, w końcu to taki główny deptak (zaraz obok budka z pysznymi owocami w postaci soku, sałatki czy też w całości)
majchrzy napisał(a):2. Czy na początku września pogoda może spłatać nam figla (może padać), bo zastanawialiśmy się jeszcze nad Baśką na wyspie Krk ale z racji tego ze Baśka Voda jest dalej na południe to i liczymy na to że pogoda będzie lepsza :)

rok temu nieco chmurzyło, ale nie padało, ogólnie raczej był upał, nie taki skwar jak 3lata temu (ponad 40st), ale do 30st w cieniu; gdzieś na forum parę osób pisało, że na początku września trochę zmiana pogody jest, ale osobiście nie uświadczyłem

3 lata temu w Starigrad Paklenicy też żar lał się z nieba ale to był początek sierpnia. We wrześniu liczymy żeby było trochę chłodniej i przede wszystkim mniej ludzi.
caveman67
Turysta
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) caveman67 » 03.05.2015 11:08

Witam
Wreszcie zdecydowałem się na wyjazd do Chorwacji i chcę dojechać do Baska Voda. Może ma ktoś sprawdzoną miejscówkę w tej miejscowości ?. Wyjazd w 3 osoby.
maximos
Autostopowicz
Baska Voda.......

Nieprzeczytany postnapisał(a) maximos » 13.05.2015 15:47

Planujemy wyjazd do Baska Voda 19-20.06.2015r 2osoby i dzieciak macie jakieś namiary na fajną i nie drogą kwaterę niedaleko morza poprosiłbym na e-maila kolomanolo26@op.pl ? Z góry dziękuję ;) I czy są jakieś markety w samej miejscowości lub w pobliżu żeby robić zakupy w bardziej przyzwoitych cenach a nie w sklepikach przy plaży jakieś propozycje ?
Ostatnio edytowano 13.05.2015 23:16 przez maximos, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Baska Voda.......

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.05.2015 18:03

maximos napisał(a): I czy są jakieś markety w samej miejscowości lub w pobliżu żeby robić zakupy w bardziej przyzwoitych cenach a nie w sklepikach przy plaży jakieś propozycje ?

ja robiłem najczęściej zakupy tutaj:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link oraz zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link;
i oczywiście Lidl Makarska
Lukrecja76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukrecja76 » 14.05.2015 08:08

Witam serdecznie. W tym roku udało mi się namówić mojego męża, który nie chciał jechać na wakacje w żadne inne miejsce poza naszymi Mazurami. Planujemy wyjazd do Chorwacji, trochę poczytałam i zdecydowaliśmy się na Baska Voda. Proszę o jakieś namiary na nocleg (2 osoby dorosłe + 7-latek). Wiele osób podpowiada, żeby jechać w ciemno, ale ja się trochę boję, wolałabym zarezerwować coś wcześniej. Planujemy wyjazd w ostatni tydzień lipca lub pierwszy tydzień sierpnia na 7 nocy. Podaję maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Dziękuję z góry i pozdrawiam.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.05.2015 10:26

Lukrecja76 napisał(a): Wiele osób podpowiada, żeby jechać w ciemno, ale ja się trochę boję, wolałabym zarezerwować coś wcześniej. Planujemy wyjazd w ostatni tydzień lipca lub pierwszy tydzień sierpnia na 7 nocy.

jeśli chcesz mieć pewność: szukaj i rezerwuj;
podany termin to szczyt sezonu, może być trudno o kwatery... choć ja zawsze w ciemno, ale ja bez dzieci
maximos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maximos » 14.05.2015 15:50

Byłem wcześniej w Chorwacji rejon Kvarner w miejscowości Selce w szczycie sezonu pojechaliśmy w ciemno i bez problemu znaleźliśmy kwaterę był spory wybór. Także myślę że można ryzykować a jak się nie znajdzie nic ciekawego to obok miejscowości też słyszałem że są ładne w tym rejonie. Jade pod koniec czerwca do Baska Voda w ciemno i nie obawiam się.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.05.2015 20:51

jednak płd Dalmacja jest bardziej oblegana w sezonie; ryzykować można zawsze w sezonie, czerwiec/wrzesień poza stresem
Lokers
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lokers » 16.05.2015 12:41

Witam serdecznie,

Proszę o namiary na jakiś/eś apartament/y dla 6 par na początku września (wyjazd na około 7-10 dni).

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

:papa:
pinkakoladka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinkakoladka » 17.05.2015 21:05

Witam,
Planujemy w 4 osoby wyruszyć do Chorwacji w okolicach 20 lipca. Szukamy dwóch pokoi z aneksem kuchennym, niedaleko plaży. Dwa lata temu udało nam się znaleźć apartament z łazienkami przynależnymi do każdego pokoju osobno, aneksem kuchennym i klimą w cenie 10 euro od osoby, ale było to końcem sierpnia, więc liczymy się z trochę wyższą ceną (wiadomo, że im taniej tym lepiej ;)). Ostatnio trafiliśmy do małej miejscowości pod Omis. Teraz także liczylibyśmy na mniejszą, spokojną miejscowość, położoną nieopodal większego miasteczka. Może być bardziej na południe od Omis, Makarska, Baska Voda itp. ;) Najważniejsza jest cena, odległość od plaży(mak. 5 min piechotą), plusem byłby jakiś bar na plaży :)
zostawiam maila : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
koziołkowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziołkowa » 08.06.2015 11:02

Kochani,podpowiedzcie jeszcze ile jest z Baski do wodospadów Krka? O której trzeba by było wyjechać z Baśki, żeby nie stać tam w kilometrowej kolejce po bilety? I jeszcze jedno... można przepłynąć się z Baśki jakimś fajnym spokojnym stateczkiem(nie biba) na jakąś pobliską wysepkę? Ot tak, żeby coś tam zobaczyć...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.06.2015 11:30

koziołkowa napisał(a):Kochani,podpowiedzcie jeszcze ile jest z Baski do wodospadów Krka? O której trzeba by było wyjechać z Baśki, żeby nie stać tam w kilometrowej kolejce po bilety? I jeszcze jedno... można przepłynąć się z Baśki jakimś fajnym spokojnym stateczkiem(nie biba) na jakąś pobliską wysepkę? Ot tak, żeby coś tam zobaczyć...

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link poniżej 1,5godz, 126km; a nie lepiej zwiedzić na powrocie?
najlepiej być z rańca, z uwagi na mniejszy upał i mniej luda, choć my raz wracając byliśmy w niedzielę ok.11tej i były pustki przy kasach (na szlaku już nie);
w porcie są oferty wycieczek statkami: wzdłuż wybrzeża, do Sumartin (Brać) (i nie chodzi o Bibe)
koziołkowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziołkowa » 08.06.2015 11:46

Dziękuję te kiero , ja też jestem tego zdania, żeby na powrocie, ale reszta ekipy uparła się,że to jest tak blisko, że pojedziemy w tygodniu... dlatego pytałam o odległość, bo twierdzili że ok. 50 km...szkoda mi urlopu na taką długą trasę , tym bardziej, że jedziemy tylko na 7 dni...stanowczo lepiej na powrocie...wolę się gdzieś przepłynąć z czym jak widzę problemu nie będzie, bo myślałam, że tylko ta Biba... :D
koziołkowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koziołkowa » 14.06.2015 20:55

Witam Was kochani ponownie :-) Tym razem mam inny dylemat i liczę bardzo na Waszą pomoc... A mianowicie, mam możliwość niedrodo kupić na wyjazd do Cro euro...czy to dobre rozwiązanie jechać tam tylko z taką walutą i czy na miejscu i tak muszę je zamienic na kuny czy można tam płacić euro? Podpowiedzcie, bardzo proszę... :la:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Baška Voda 2015 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone