Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baśka Voda 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 11.07.2012 15:00

MRK napisał(a):
filus1974 napisał(a):
MRK napisał(a):Rok temu pierwszy raz odwiedziłem Chorwację i też wylądowałem w Baśce. Było pisac wcześniej, to dałbym CI namiary na apartament z widokiem, blisko plaży. 30EUR za dwa pokoje, klimę, aneks kuchenny i łazienkę. Cena z września, ale zakładam, że do 50EUR nie dobiłbyś i tak:).

A mostek w Kravicy był już w tamtym roku.

Witam, To jeśli można , poproszę namiar na ten apartament adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrawiam

Poszło :lol:

ja tez poprosze adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.07.2012 15:03

Proszę bardzo.

ps. jest wifi
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 11.07.2012 15:44

a czy ja też mogłabym prosić o namiary na te apartament? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl A jeśli dysponujesz jakimiś zdjęciami to prosim również:)))
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 11.07.2012 15:49

MRK napisał(a):Rok temu pierwszy raz odwiedziłem Chorwację i też wylądowałem w Baśce. Było pisac wcześniej, to dałbym CI namiary na apartament z widokiem, blisko plaży. 30EUR za dwa pokoje, klimę, aneks kuchenny i łazienkę. Cena z września, ale zakładam, że do 50EUR nie dobiłbyś i tak:).

A mostek w Kravicy był już w tamtym roku.

Witaj , Ja chętnie wezmę od Ciebie te namiary; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dren
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dren » 11.07.2012 15:51

jakieś jaja - gościo rzuca, że ma namiar na apartament i zaczyna się niepotrzebna lawina ...i ja poproszę i ja i ja :evil:
- ludzie nie zaśmiecajcie relacji. Gdzie indziej są wątki z "koncertem życzeń" Poza tym zejdźcie na ziemię. Przejrzałem chyba kilkaset ogłoszeń z apartamentami i nigdzie nie znalazłem tak niskich cen. Jestem teraz w B.V. i prawie każdy właściciel krzyczy 80 euro za 4 osoby z klimą.
dren
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dren » 11.07.2012 16:48

Dubrownik
Godzinka 6.00 w sam raz na ruszenie w drogę w kierunku Dubrownika. Droga kręta, że nie pogonisz - czasami trzeba się wlec za jakąś ciężarówką bo na wyprzedzenie miejsca nie ma.

Granica z Bośnią mijamy bardzo sprawnie bez żadnej kontroli - pasem dla tranzytu i przed 9 docieramy do Dubrownika. Zgodnie ze znakiem i poradami na tym forum kierujemy się na parking piętrowy. Mały szok gdy dowiadujemy się, że 1 godzina kosztuje 20 kun. Idąc w stronę murów widzimy jeszcze nieliczne wolne miejsca na ulicy - tam cena 10 kun za godzinę więc zmieniamy miejsce parkowania. :roll:
Obrazek

Szukamy wejścia na mury bo słoneczko już zaczyna przygrzewać - cena 70kun os. dorosła 30 kun dziecko i małe dziecko (6 lat) free.
Obrazek

Ze dwie godzinki chodzimy po murach podziwiając piękną panoramę starego miasta i widoki wkoło
Obrazek
Obrazek
- ale dzieci już zaczynają marudzić. Pot spływa strugami. Wreszcie koniec przejażdżki. Następnie małe ochłodzenie w Fontannie Onufrego.

Potem najdroższe w życiu napoje i kawa w jednej z restauracji. Żar leje się z nieba i odbiera ochotę do dalszych wędrówek. Przemykamy wąskimi uliczkami z tysiącami schodów.
Obrazek
Obrazek
Oprócz upału również turyści zalewają miasto. Miejscami ciężko przebrnąć przez masę narodu. Chyba tym razem wystarczy :cry:
Wsiadamy i jeszcze spędzamy z pół godzinki w korku przy wyjeździe z miasta.
Jeszcze rzut oka na gigantyczne statki w porcie i panoramę portu z mostu.
Obrazek
Obrazek
dren
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dren » 11.07.2012 17:01

Dubrownik to bardzo malownicze miejsce. Każdy zakamarek jest przesiąknięty historią i można by godzinami spacerować i chłonąć ducha tego miejsca - niektórzy mówią, że trzeba spędzić tu parę dni, mieszkając właśnie na starówce, żeby poczuć klimat i urok tego miejsca o różnych porach dnia.

Mnie jednak trochę zraziło zatłoczenie jakie tam panuje, nawet w tak upalne dni - o cenach już nie wspomnę.

Jadąc z Dubrownika koniecznie trzeba wstąpić do Ston -oczywiście żeby zobaczyć mur oraz spróbować małż tutaj hodowanych.
Same miasteczko wydało mi się opustoszałe - może dlatego że byliśmy tam
w południe a żar był niesamowity.
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 11.07.2012 19:18

dokładnie. chcesz >zwiedzić< Dubrownik to odpuść lipiec-sierpień. a najlepiej wybrać się tam w maju lub późnym wrześniu. co mam w planach, samolotem 8)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.07.2012 22:38

dren napisał(a):jakieś jaja - gościo rzuca, że ma namiar na apartament i zaczyna się niepotrzebna lawina ...i ja poproszę i ja i ja :evil:
- ludzie nie zaśmiecajcie relacji. Gdzie indziej są wątki z "koncertem życzeń" Poza tym zejdźcie na ziemię. Przejrzałem chyba kilkaset ogłoszeń z apartamentami i nigdzie nie znalazłem tak niskich cen. Jestem teraz w B.V. i prawie każdy właściciel krzyczy 80 euro za 4 osoby z klimą.

Po co się tak bulwersować? :lol: A co do ceny... Pisałem, że był to wrzesień - to raz, a dwa - tak, zapłaciliśmy 30 EUR, przy czym była nas dwójka, ale dostaliśmy apartament na 4-5 osób. W tamtym roku i w tym czasie, było to możliwe. Ty jesteś teraz i ok. Ceny w środku sezonu, a ceny po jednak są różne. Jak nadal nie wierzysz, to poczytaj wątki zeszłoroczne.

Pozdrowionka
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 12.07.2012 06:43

MRK napisał(a):
dren napisał(a):jakieś jaja - gościo rzuca, że ma namiar na apartament i zaczyna się niepotrzebna lawina ...i ja poproszę i ja i ja :evil:

Po co się tak bulwersować? :lol: A co do ceny... Pisałem, że był to wrzesień - to raz, a dwa - tak, zapłaciliśmy 30 EUR, przy czym była nas dwójka, ale dostaliśmy apartament na 4-5 osób. W tamtym roku i w tym czasie, było to możliwe. Ty jesteś teraz i ok. Ceny w środku sezonu, a ceny po jednak są różne. Jak nadal nie wierzysz, to poczytaj wątki zeszłoroczne.

Pozdrowionka

Dokładnie tak, 30 euro za dwie osoby we wrześniu to dobra cena. Ale taniej w fajnej lokalizacji w Baśce także można było znaleźć . Ja płaciłem ze znajomymi łącznie 55 euro ,za trzy apartamenty dwuosobowe , z tym ,że w jednym mieszkała jedna osoba. Byliśmy w 5 osób + 1,5 roczny Bobas:). Myślę ,że w tym roku w wrześniu nie zapłacę więcej . Oceniam maks 25 euro za dwie osoby dorosłe + 2,5 letni Synek. Ceny są zupełnie inne w tym miesiącu.
dren
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dren » 12.07.2012 06:50

OK - fajnie, że udało wam się tak tanio znaleźć apartamenty, a po sezonie to pewnie możliwe - ja natomiast zauważyłem i tak tendencje wzrostową w stosunku do roku poprzedniego - na 4-os. z 10 euro więcej
brunetka20
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunetka20 » 12.07.2012 15:03

[quote="MRK"]Rok temu pierwszy raz odwiedziłem Chorwację i też wylądowałem w Baśce. Było pisac wcześniej, to dałbym CI namiary na apartament z widokiem, blisko plaży. 30EUR za dwa pokoje, klimę, aneks kuchenny i łazienkę. Cena z września, ale zakładam, że do 50EUR nie dobiłbyś i tak:).

też mogę prosić o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ??
z góry dziekuję
DENISE
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DENISE » 13.07.2012 08:37

[quote="brunetka20"][quote="MRK"]Rok temu pierwszy raz odwiedziłem Chorwację i też wylądowałem w Baśce. Było pisac wcześniej, to dałbym CI namiary na apartament z widokiem, blisko plaży. 30EUR za dwa pokoje, klimę, aneks kuchenny i łazienkę. Cena z września, ale zakładam, że do 50EUR nie dobiłbyś i tak:).

też mogę prosić o namiary adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ??
z góry dziekuję[/quote]

poproszę o namiary na apartament na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
heyluka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) heyluka » 13.07.2012 20:16

Zostawiam zakładkę, żeby nie zgubić relacji bo ciekawie się zaczyna
dren
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dren » 13.07.2012 20:43

heyluka napisał(a):Zostawiam zakładkę, żeby nie zgubić relacji bo ciekawie się zaczyna

Niestety ale dla mnie to przygoda z Chorwacją w tym roku to już się kończy - jeszcze zostaje droga powrotna przez Węgry - tam się zatrzymamy w okolicach Eger, ale szczegóły po powrocie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Baśka Voda 2012 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone