Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baśka Voda 2010 i nie tylko

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.10.2010 13:17

Aisza napisał(a):
Bocian napisał(a):
Aisza napisał(a):W 2008 wybraliśmy Podgórę

A daleko było? 8)

Blisko 1300 km...

1300km pod górę... no, no... :lol: 8)
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 23.10.2010 13:30

Bocian napisał(a):
Aisza napisał(a):
Bocian napisał(a):
Aisza napisał(a):W 2008 wybraliśmy Podgórę

A daleko było? 8)

Blisko 1300 km...

1300km pod górę... no, no... :lol: 8)

Ty sobie BOCIUŚ tak nie żartuj,bo do Afryki też masz daleko.. :wink: :papa:
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 25.10.2010 19:46

I dodam jeszcze jeden wielki plus Makarskiej Riviery: fajne ścieżki rowerowe!
Dla wszystkich,którzy lubią taką formę wypoczynku,szczerze polecam! :)

http://www.makarska-riwiera.pl/images/rower1_2_4.gif
http://www.makarska-riwiera.pl/images/rower3_4_5.gif

Pozdrawiam! :papa:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 26.10.2010 11:00

Na razie w planach 6 lub 4 osoby :) . Jak będzie to się okaże , oczywiście termin czerwiec lub wrzesień po sezonie , mniejszy tłok na plaży i ceny. Mojemu mężowi marzy się Hiszpania a to daleko i ceny w euro :( . Jak coś to można zaklepać euro camping. Znajomy był we Włoszech i 3 tygodnie z żoną i dzieckiem zapłacił 1600zł za camping. Wyjazd fajny ale daleko a Włochy jakoś mnie nie urzekają .
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 26.10.2010 15:26

agnes128 napisał(a):Na razie w planach 6 lub 4 osoby :) . Jak będzie to się okaże , oczywiście termin czerwiec lub wrzesień po sezonie , mniejszy tłok na plaży i ceny. Mojemu mężowi marzy się Hiszpania a to daleko i ceny w euro :( . Jak coś to można zaklepać euro camping. Znajomy był we Włoszech i 3 tygodnie z żoną i dzieckiem zapłacił 1600zł za camping. Wyjazd fajny ale daleko a Włochy jakoś mnie nie urzekają .

Witaj Agnes!
Widzę,że Chorwacja zauroczyła Cię na dobre :wink: Już planujesz kolejne wczasy,kiedy przed nami niebawem zima :!: I to ma być baaardzo śnieżna zima :wink:
Hiszpania,ładny kraj..Podobno mobile-home są fajne(tak dla 6-8 osób)...
Zobacz tutaj:
http://www.eurocamp.pl/
A Włochy?..No cóż!Byłam tam raz i nie mam przyjemnych wspomnień...choć kraj jest piękny..:cry:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 27.10.2010 12:53

No zima to nie jest to co tygryski lubią najbardziej :( . A dlaczego zle wspominasz Włochy? . Hiszpania jest w centrum zainteresowania głównie przez Barcelone , i stadion niestety mój mąż to kibic i trzeba jakoś to wytrzymać chodzi na mecze .
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 29.10.2010 22:44

Siema "Tygrysku"!Boisz się zimy?A przecież taka jest frajda na tym białym puchu,zwanym śniegiem :D To niezdrowo zamknąć się w czterech ścianach i czekać na odwilż :wink:
Agnes,ja też mam w domu kibica,więc wiem,co to znaczy! :wink:
Może warto byłoby,droga Agnes,pokibicować razem z mężem i zobaczyć ten uroczy kraj-Hiszpanię?Na pewno będziecie oboje zadowoleni :) Mąż- na stadion,a Ty.... na zakupy :wink:
A dlaczego mam złe wspomnienia z Włoch?Być może był to jakiś pech,ale apartament,jaki udało nam się "zdobyć",za "masakryczną"cenę,bardzo odbiegał od trzech gwiazdek...do tego z dodatkami w postaci robactwa(karaluchy).Na koniec dorzucę zatrucie pokarmowe po "prawdziwie włoskiej"pizzy :cry:
I jeszcze jedno wrażenie z Włoch:tam morze ma kolor brązowy...zmącony piaskiem...:cry: A w Chorwacji widziałam zawsze czyściutką,przezroczystą wodę :D (dla mnie jest to duży plus).
Życzę Tobie Agnes i wszystkim tu zaglądającym miłego,spokojnego weekendu :papa:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 02.11.2010 18:05

Z racji przebytej choroby nie mogę narażać nogi na kontuzje a sporty zimowe są zbyt ryzykowne :( więc odpadają. Więc w zimie jak byliśmy w Zakopanym to troszeczkę po szlakach gdzie się dało to byliśmy raczej spacerowe trasy :) i super sprawa baseny termalne Bukowina Tatrzańska. Jeśli nie byłaś to polecam , ciągle się rozbudowują . Powstaje też hotel. Znajomi też planują wyjazd do Hiszpanii więc może coś z tego wyniknie. Najgorsza jest podróż długa , Chorwacja jest bliżej i poza sezonem mniej ludzi , a w Hiszpanii to nie wiem , w sierpniu chyba najwięcej jest ludzi.
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 02.11.2010 18:44

agnes128 napisał(a):A byłaś może w czerwcu w Baśce Voda ciekawi mnie jaka pogoda i ilu wczasowiczów przebywa na plaży . My wolimy spędzać wakacje poza ścisłym sezonem jak jest mniejsza liczba ludzi i jest taniej :) . Chorwacja przypadła mi do gustu, jest stosunkowo tania i wolność jakiej się nie ma jeżeli przebywasz na wykupionych wycieczkach typu Egipt,Turcja itp.

my tez planujemy odwiedzic w przyszłym roku w czerwcu te miejscowosc i mam nadzieje ze uda nam sie znaleśc rozsądną kwatere dla 4 os.rodzinki z rocznym bąblem-jestem początkująca na tym forum ale do czerwca powinna w poznac dzięki Waszym relacjom Chorwację :D
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 02.11.2010 19:08

agabe napisał(a):
agnes128 napisał(a):A byłaś może w czerwcu w Baśce Voda ciekawi mnie jaka pogoda i ilu wczasowiczów przebywa na plaży . My wolimy spędzać wakacje poza ścisłym sezonem jak jest mniejsza liczba ludzi i jest taniej :) . Chorwacja przypadła mi do gustu, jest stosunkowo tania i wolność jakiej się nie ma jeżeli przebywasz na wykupionych wycieczkach typu Egipt,Turcja itp.

my tez planujemy odwiedzic w przyszłym roku w czerwcu te miejscowosc i mam nadzieje ze uda nam sie znaleśc rozsądną kwatere dla 4 os.rodzinki z rocznym bąblem-jestem początkująca na tym forum ale do czerwca powinna w poznac dzięki Waszym relacjom Chorwację :D

Witaj Agabe! Jeśli wybraliście z rodzinką Baśką Vodę na kolejne wakacje,to wybór jest w pełni trafiony! Jestem pewna,że będziecie bardzo zadowoleni z miejscowości,pogody i przepięknych chorwackich krajobrazów. :wink:
Baśka Voda może być również dobrą bazą wypadową do zwiedzenia wielu innych miejscowości. :D Pozdrawiam! :papa:
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 02.11.2010 19:26

agnes128 napisał(a):Z racji przebytej choroby nie mogę narażać nogi na kontuzje a sporty zimowe są zbyt ryzykowne :( więc odpadają. Więc w zimie jak byliśmy w Zakopanym to troszeczkę po szlakach gdzie się dało to byliśmy raczej spacerowe trasy :) i super sprawa baseny termalne Bukowina Tatrzańska. Jeśli nie byłaś to polecam , ciągle się rozbudowują . Powstaje też hotel. Znajomi też planują wyjazd do Hiszpanii więc może coś z tego wyniknie. Najgorsza jest podróż długa , Chorwacja jest bliżej i poza sezonem mniej ludzi , a w Hiszpanii to nie wiem , w sierpniu chyba najwięcej jest ludzi.

Ok Agnes! Już nie będę przekonywać Cię do białego szaleństwa,nawet do lepienia bałwanka :wink:
A jeśli chcesz dowiedzieć się coś więcej o Hiszpanii,to poszukaj info w dziale:"Jeśli nie Chorwacja,to...".Relacje forumowiczów na pewno będą pomocne :wink: Poczytaj np. to:
forum/viewtopic.php?t=28647
forum/viewtopic.php?t=25527
forum/viewtopic.php?t=24294
:papa:
Ostatnio edytowano 02.11.2010 19:33 przez Aisza, łącznie edytowano 1 raz
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 02.11.2010 19:32

Aisza napisał(a):
agabe napisał(a):

Witaj Agabe! Jeśli wybraliście z rodzinką Baśką Vodę na kolejne wakacje,to wybór jest w pełni trafiony! Jestem pewna,że będziecie bardzo zadowoleni z miejscowości,pogody i przepięknych chorwackich krajobrazów. :wink:
Baśka Voda może być również dobrą bazą wypadową do zwiedzenia wielu innych miejscowości. :D Pozdrawiam! :papa:

teraz musze dokopac sie do tematów o zakwaterowaniu, moze ktos podrzuci link na w miarę sprwadzony apartament w tej mijscowosc :D
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 03.11.2010 12:36

Tutaj namiary na apartament w Baśka Voda www.apartment-mateo.com.
Dzięki Aisza za podpowiedz o Hiszpanii i sorrki, że podaje namiary na twój apartament bo mój był skromniejszy mam nadzieje ,że się nie gniewasz. Pozdowienia .
Tak potwierdzam ,że Baśka Voda fajna miejscowość i można zobaczyć Brele, Makarska itd.
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 03.11.2010 19:57

Droga Agnes!Gniewać się?Nie żartuj,kobieto,hi,hi... :lol: Najważniejsze,by inni byli zadowoleni,jeśli Baśka Voda spodoba im się tak,jak nam! :wink: Buziaki :papa:
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 04.11.2010 12:34

Najważniejsze,by inni byli zadowoleni,jeśli Baśka Voda spodoba im się tak,jak nam! :wink: Buziaki :papa:[/quote]
ja jeszcze tam nie byłam ale z Waszych relacji wynika ze juz nie mam wyjsci-musze tam pojewchac-juz zadałam kilka pytan odnosnie noclegów na czerwiec 2011-normalnie pojechałabym w ciemno ale mój młodzszy szkrab bedzie miał rok i wole miec choc jedno z głowy czyli nocleg
pozdrawiam no i mam nadzieje ze pogoda w czerwcu mi dopisze :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baśka Voda 2010 i nie tylko - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone